Načítavam, moment...
Momentálne nie ste prihlásený

Ako funguje stravné a gastrolístky? (Späť na článok)

Pridajte priamu reakciu k článku

1 2 >

Hodnoť:   mínus indicator plus

Nebolo by lepšie mať hotovosť?

samozrejme ze bolo!

a svoj prieskum si strcte za klobuk. ludia nie su retardovani a neprestanu jest len preto, ze nedostanu gastrace.

ja by som mal doplnujucu otazku:
ake ciste zisky maju clenovia asociacie za vydavanie tohto statom nanuteneho alternativneho platidla?
poprosim v absolutnych cislach rovnako ako aj vyjadrene pomerom prijem/naklady.

dakujem.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Skúsim odpovedať

Porátal som obraty a zisky nasledovných spoločností: DOXX, Edenred, Vaša-Slovensko a LE CHEQUE DEJEUNER

Obrat je 35,2 milióna a zisk 15,8M to je veľmi slušné.

Ročne sa lístky cca za 1 000 000 eur neuplatnia, stratia sa vyperú, ....
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

počtár.. a to je za aké obdobie ? deň alebo týždeň ?
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Je to samozrejme za rok

Účtovné uzávierky sa zverejňujú ročne.

Zdá sa Ti to málo?

Do obratu spoločnosti sa neúčtujú vydané stravenky, ale len prijaté plnenie od zamestnávateľov a reštaurácií.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

a to si myslíš že kvôli 35 miliónom ročného obratu by sa robil taký humbuk ?

denne sa stravuje za gastráče zhruba 750 000 ľudí.. do roka máme povedzme 260 pracovných dní.. odpočítaj sviatky, dovolenky, maródky.. takže nejakých 200 dní Slovák odpracuje v priemere.. daj si tých 200 dní krát 750 000 krát nejakú priemernú cenu lístka.. povedzme 3,80 lebo firmy lístky nakupujú v akej hodnote si objednajú a plus je tam nejaké či poistenie alebo prepravné neviem.. no to je najmenej 1 percento z ceny za čo kupujú.. a teraz si to všetko spočítaj.. náklady na vytlačenie lístka sú niekoľko centov..

samozrejme tieto lístkové firmy sú oslobodené od DPH.. takže ani DPH neodvádzajú s tak obrovského zisku..
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

a to som ubral lebo lístkové firmy tvrdia že sa denne stravuje tých 750 000 ľudí takže to môžeš počítať kľudne aj na 260 dní..
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Tak to prepočítame podľa Teba

750 000 x 230 dní= 172 500 000 lístkov
172 500 000 x 3,50 = 603 750 000 €
Nákup zamestnávateľa cca 2-3% = 15 093 750 € (2,5%)
Umorenie lístka cca 3% = 18 112 500 €

Takže to vychádza. Je to cca 35 mil.€ obratu. Každého stravníka okradnú za rok o 45€
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

:)))

Jedna zásadná vec ti nesedí. Každého stravníka okradnú o 45 eur, a ako? Keď dostanem lístok v hodnote 3,80 mám lístok v hodnote 3,80. Zamestnávateľ mi zaň strhne 45 % a on mi dá 55 %. Čiže neplatím nič.

Toľko k počtom - počty sú super, len pravda je niekde trošku inde :)
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Veľmi jednoducho

Môj zamestnávateľ zaplatil 3,80 + 3%. = 3,914. Reštaurácia dostane 3,80-3% = 3,686
Rozdiel na jednom lístku 0,228€ tých lístkov má jeden zamestnanec cca 230 za rok.

Za rok to predstavuje 52,44. za úplne nepotrebnú službu, ktorú nepotrebujem ja, môj zamestnávateľa a ani reštaurácia.

Mám nápad, stravné na služobných cestách by sa malo vyplácať v stravných lístkoch.
Čo keď ho zamestnanci prepijú. Presne rovnaká hlúposť ako tie dnešné stravné listky.

Z 35 miliónov ročne sa polovica vynaloží na tlač a distribúciu a polovica zostáva lístkovým firmám.

Lístok mal priniesť teplé jedlo, ale to nefunguje. Nakupovať možno aj v potravinových obchodoch bežné potraviny. V skutočnosti sa za to dá nakúpiť čokoľvek.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

dobre počítaš.. len skús sa opýtať v reštauráciách koľko percent im zoberú ? je to 5 až 6 percent.. aj v potravinách.. len veľké markety majú 3 percentá pri spätnom odkúpení. ešte keby sa dala vyčísliť hodnota času manipulácie z lístkami po firmách a triedenie po obchodoch a reštauráciách.. raz tu jeden písal že mesačne mu zaberie v reštaurácii zhruba 100 hodín triedenie a počítanie lístkov..
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Počul som aj ja

o percentách ktoré uvádzaš.
Len neviem koľko lístkov skončí kde. (reštaurácie/markety)
Videl som reštaurácie nakupovať v obchodoch za lístky, aby sa bránili tomu zdieraniu.

Len @TuroAndrej je asi zamestnanec jednej zo spoločností poskytujúcich nám tento nezmysel. Stačí si pozrieť jeho príspevky.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

a co ti ludia ktori gastrace nedostavaju? studenti? dochodcovia? nezamestnani? snazi sa nam niekto povedat, ze tito ludia nejedia? to vase marketingove oddelenie sa fakt snazilo....
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Nikde sme nepísali, že ľudia bez gastrolístkov nejedia. Hovoríme, len, že s nimi je možnosť aby jedli kvalitnejšie, nakoľko im polovicu obedu platí zamestnávateľ.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

plati neplati, stale je to pre neho naklad, on to neplati zo svojho vrecka, jednoducho o tolko menej dostane clovek na vyplatu, je to len hra s cislami
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Idu Vianoce...hrozi ze polovica Slovenska bude hladovat, alebo nebudu moct ist za gastrace na obedove "menucko"...
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

To samozrejme netvrdíme. Písali sme, že s gastrolístkom je možnosť stravovať sa kvalitnejšie vzhľadom na to, že zamestnancovi platí 55 % z obedu zamestnávateľ. Viac prostriedkov dáva možnosť kúpiť kvalitnejšie jedlo. To je celé :-)
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

A že som ja na toto klikla.
"Tento blog bude vyvracať mýty, ktoré o gastráčoch kolujú po slovenských internetoch. No najmä budeme do diskusie o zabezpečení stravovania ľudí prinášať dáta a fakty. Iniciatívu Pravda o gastráčoch spustila Asociácia emitentov stravovacích poukážok." Fajn.
Platená reklama. Fajn.
"Nebolo by lepšie mať hotovosť?
Nie, nebolo. Príspevok na stravu musí byť príspevkom na stravu. Ak by sa vyplácal k výplate v hotovosti, tieto peniaze by sa používali na čokoľvek. Podľa prieskumu GfK by ich každý druhý dnešný používateľ gastráčov nepoužil na obed, ale na iné účely." Lož. Ktorú sa nehanbíte vydávať za "pravdu".
http://pravdaogastracoch.sk/pr...
A tot je čo? Prieskum GfK bol uskutočnený na vzorke akej? Koľko respondentov bolo oslovených? Veková štruktúra respondentov bola aká?
To naozaj máte čitateľov za totálnych...?
Aby sme si boli na čistom, ja tie gastrolístky pre firmu objednávam a prerozdeľujem. Na*** vás! Lebo niekto v tomto sfuckingovanom štáte má stále potrebu rozkazovať ľuďom, platiacim dane a odvody, za čo láskavo môžu svoje zarobené prachy minúť!
A ešte k tomu vášmu "úžasnému" grafu, cit.: "Gastráče sú dobré pre štát, znižujú náklady na zdravotnú starostlivosť.
Je to tak. Ak by sme nahradili gastrolístky hotovosťou, až 40 % ľudí by chodilo menej pravidelne na obedy."
To akože bez gastráčov už na totálku prestaneme jesť??
A čo je najhoršie, aj tie slovenské internety prestanú fungovať? Zakážete aj tie? Keďže ste vytasili do boja za ochranu gastráčov na SK internetoch?
Štátom posvätené výpalníctvo. Nič viac, nič menej.
Hanbite sa. Ak to dokážete.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Pekný deň prajeme, prieskum bol uskutočnený v marci tohto roka na reprezentatívnej vzorke 1000 ľudí, vo veku 18-62 rokov, pracujúcich na plný úväzok.

Firmy majú v rámci zabezpečovania stravy pre zamestnancov niekoľko možností. Gastrolístky sú len jedna z foriem. Môžete mať aj kantínu, donášku jedla, priamu zmluvu s reštauráciou, alebo dohodu s iným zamestnávateľom o stravovaní sa v jeho kantíne. Pokiaľ si vaša firma zvolila gastrolístky tak jej pravdepodobne prišli ako najvýhodnejší spôsob ako zabezpečiť zákonnú povinnosť. Gastrolístky sú zároveň oproti bežnej mzde aj daňovo a odvodovo zvýhodnené.

Čo sa týka toho grafu, že až 40 % ľudí by chodilo menej pravidelne na obedy, tak tá otázka je o útrate v reštauráciách. Jesť by tí ľudia neprestali, otázne je čo by jedli a v akej kvalite. Naobedovať sa dá aj treskou s rožkom, ale hádam uznáte, že teplé jedlo na obed je zdraviu prospešnejšie.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Ja by som tzv. gastráče naopak rozšíril

myslím, že žiadne 3,80eur, ale rovno 500 eur a viac vyplácať v gastráčoch. Aspoň pol výplaty. Veď podľa prieskumov pol výplaty prejeme. To chceme naozaj ohroziť občanov, že by menej jedli a investovali do rôznych zbytočností. Inak tých PR manažérov gastráčoviek by som chcel mať, keď prídem po polnoci domov aby ma obhajovali pred manželkou.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

ked tie gastráče sú taká dobrá vec prečo si ich ľudia normálne nekupujú ? ved ich môžu nakúpiť pre seba, deti aj starých rodičov ..

a že si zamestnanci pochvaľujú ? no kúpiť si za 55 centov jedno euro sa oplatí.. je to všetko len klamstvo lebo aj tak musí na ten lístok zarobiť zamestnanec, samozrejme aj na to čo mu na ten lístok prispeje zamestnávateľ.. lebo zamestnávateľ iné peniaze nemá a nechodí po nociach vykladať vagóny aby prispel zamestnancom na stravu..
 

1 2 >

Prihláste sa

(?)
 


Ďalšie možnosti
Zoznam diskusií

Registrácia
Zabudnuté heslo
Kódex diskutujúceho

Najčítanejšie na SME