Načítavam, moment...
Momentálne nie ste prihlásený

Obedové menu naučilo Slovákov chodiť do reštaurácií (Späť na článok)

Pridajte priamu reakciu k článku

1 2 3 > >>

Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Ja by som skor povedal, ze sa zrychlila doba a preto ludia radsej idu na rychly obed, ako stravit vecer predtym doma varenim. A tento trend by bol aj keby gastrace neboli.
PS: kolko ludi plati gastracmi v obchodoch? Velmi vela ludi z mojho okolia ich povazuje za nutne zlo, a ovela radsej by privitali vyssiu vyplatu, kde by bol zahrnuty aj ten prispevok na obed. A urcite by nezacali chodit miesto obeda do krcmy, ako sa to nedavno spominalo.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

A z restauracii ste urobili

vyvarovne, ktore su na mile vzdialene restauracnemu byznisu znamemu zo zahranicia. Motivacia vacsiny majitelov restauracii je uplne ina. Potom zakonite klesa kvalita kuchyne. A preto SK nema zatial ziadneho michelina, lebo nie je tu konkurencia, ktora by ho vygenerovala.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

sorry ze to dam sem, ale cim vyssie, tym lepsie.

http://minutaekonomie.sk/su-ga...
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

sudruhovia

ti vedia excelentne podnikat. Len na druhej strane musi byt stat, pretoze zdravy rozum a trh taketo ksefty nepotrebuje.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

zdochnite komplet všetci

aj s vašim bezcenným predraženým papierom
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

+1
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

PR clanok fajn

ale skutocnost je uplne ina. Vdaka tym farebnym papierikom chodi urcite mnozstvo ludi na "menucka", ktore velmi casto nemaju ani hodnotu polovice toho papierika. A restiky maju isty biznis. Uz som skusil desiatky "obedovych" restauracii, a normalne teple jedlo som dostal tusim v jednej alebo v dvoch. Zvysok bol klasicka skolska jedalen. No a aj tak velka cast ludi co maju tie farebne listocky namiesto obeda ide do potravin, kde za ne nakupia potraviny typu kola, fanta, sprite, chipsy a k tomu tlacenka so stopami masa. A za desat rokov sa budeme cudovat, kde sa nam podelo zdravie a preco ma cela populacia vysoky tlak a cukrovku. Tie oklamane sra*ky v restikach su hlavne riadne osoleny a okoreneny blaf a tie "kvalitne slovenske potraviny" za 0.99 eura bohuzial nestoja ani za 0.09.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

prestante uz konecne podsuvat

tu predstavu, ze prispevok na stravu = gastrace.
odhliadnuc od toho, ze ludia na svoju stravu (oblecenie, byvanie, sluzby, kulturu...atd) dostavaju plat, pokial uz musia dostat extra prostriedky na stravu, nie je najmensi dovod, preco nepouzit oficialne platidlo nasej krajiny: peniaze.

obhajujete neobhajitelne. jediny dovod preco existuje nejake alternativne platidlo ako gastrace je ten, ze politici sa potrebuju postarat o "svojich ludi". cisty zisk s minimalnymi nakladmi. zo zakona!

urobte uz raz poriadny prieskum a miesto nejednoznacnych otazok sa ludi priamo a zrozumitelne opytajte, ci by prispevok na stravovanie dostavali radsej v peniazocvh alebo v gastracoch. potom sem dajte vysledky...
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Dovod preco nepouzivat peniaze existuje a je jednoduchy. Ak by sa pouzivali peniaze tak by z toho tato mafianska banda(AESP) nemala zisky :D
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

nemoralne

zarobene zisky dokazuju to ze sa tato cudna asociacia nestiti nicoho, je tu toho uz tolko, ze aj styri dalsie revolucie by nestacili asi nic zmenit
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Dobry bull....

Do restauracii naucila ludi chodit vyssia vyplata a teda viac prostriedkov na veci, ktore boi kedysi nedostupne. A to sa udialo aj bez gastracov. Paraziti chraneny statom si brania svoje korytka.....
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

nezmysel

oslavný článok na kartel poskytovateľov gastro lístkov? Lebo nie je to vďaka gastrolístkom, ale je to dôsledok a výsledok doby v ktorej žijeme. O čo viac peňazí by sa ušlo zamestnancom, ak by neprichádzali všetci o cca 6% maržu gastrofiriem, o ktorú oberajú stravníkov
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

gastracove firmy maju nehorazne zisky

cely clanok je len PR na to aby si svoje zisky zachovali
Keby sa vzdali svojho nehorazneho zisku a pisali to nezistne taak by som ich bral vazne ale teraz urcite nie.

33% zisk o niecom svedci - je to cista ryza pre nich - na ukor koho maju tie nehorazne ziska a marze?
na ukor vsetkych co pouzivaju gastrace.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

teply, ale kvalitny?

neviem, za cenu listka predávajú už len dosť podradné obedy ... človek čo si vie navariť si lepšie a lacnejšie jedlo donesie z domu
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Áno, Slováci idú na obed do reštaurácií, ale tým to končí. Väčšina reštaurácií by bez obedových menu neprežila, hlavne v menších mestách, pretože tam na večeru v týždni nepríde nik a detto na obed/večeru cez víkend. Čo sa týka výberu menu - viac ako fádny, väčšinou nezdravý, pečené, vyprážané.... Samozrejme nesmieme zabudnúť na často komické ceny: 2,90 € = "skutočne známka dobrej kvality". Otázkou je, kde jedia tí mnohí Slováci, ktorí svojimi stravnými lístkami zbytočne zdržujú pri pokladniach.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

by som si dovolil poznamenat, ze ono je potom uz jedno, ci zaplatis obed gastracom a nakupujes za hotove, alebo zaplatis obed v hotovosti a listky minies na dva vacsie vikendove nakupy. ci?
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Nie, nie je jedno. Ak za obed platíš gastráčmi, nenavyšuješ čakaciu dobu pri pokladni.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Čičikov poopraví

mladého priateľa a pokúsi sa vyvrátiť jeho nezmyselné tvrdenia. Do vývarovní nenahnali ľudí menu lístky, ale hlad. Pretože Čičikov si dobre pamätá, že v každom závode, družstve či ministerstve bola kuchyňa, kde sa varilo pre zamestnancov teplé jedlo za symbolické ceny (doplácal podnik z FKSP). V dnešnej dobe kapitálu boli kuchyne samozrejme nerentabilné, tak sa našla skupinka ľudí, ktorí si vylobovali gastrolístky. Aj keby tých nebol, Čičikov nepredpokladá, že ľudia by prestali na obedy chodievať. Čo sa týka tých bufetov, nech autor Čičikovovi povie, kde sú. Kde sa dá ešte v bufete kúpiť vážený šalát, ruské vajce, kde sa dá v bufete kúpiť obložená žemľa, ktorá sa pripravovala rovno tam. Kedysi boli aj reštaurácie, ktoré neponúkali menu, vtedy sa to volalo hotové jedlo a bolo ich v jedálnom lístku oveľa viac, ako dnes, kde máš v ponuke maximálne tri, štyri. Čičikov si pamätá priam kultové reštaurácie a bufety, napr. U špinavca v Nitre, U mäsiara, trhovisko na MIletičke v Bratislave, Smaženku v Banskej Bystrici, kde si dostal jedlá z čerstvých surovín a ktoré boli vždy plné aj bez gastrolístkov. A k dnešným vývarovniam, keby nepodávali menu jedlá, tak ich majitelia podochnú hladom. Lebo vo väčšine už po tretej môžu zavrieť, lebo tam nikto nechodí. Dnes bol Čičikov v jednej vývarovni, čo robí zriedka, pretože bude pracovať dlhšie, ale záha ho už páli dve hodiny. Niet nad jedlo, ktoré s láskou pripraví Čičikovova modrooká manželka.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Pán Čičikov, Vaše príspevky mi vždy zlepšia náladu. Majú osobité čaro. Aj keď sú o zbytočných gastrolístkoch.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Len sa tu veľmi neoháňajte s gastráčmi. Keby ich nebolo, tak minimálne polovicu prevádzok môžu pozatvárať. Z reštaurácií sa urobili vývarovne pochybnej kvality a o pôvode surovým radšej ani nič nechcem vedieť.
HOWGH.
 

1 2 3 > >>

Prihláste sa

(?)
 


Ďalšie možnosti
Zoznam diskusií

Registrácia
Zabudnuté heslo
Kódex diskutujúceho

Najčítanejšie na SME