Načítavam, moment...
Momentálne nie ste prihlásený

Losos z rybacej farmy v Nórsku? Fuj! (Späť na článok)

Pridajte priamu reakciu k článku


Hodnoť:   mínus indicator plus

svata prostoto

co blog to perla, vsetko zhovadit a okadit, ze by slovenske geny?
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Všetko je zlé, pokazené

nechutné ale príde Národná koalícia s Ondrušom a Jakubcom a všetky problémy hravo vyrieši, tráva bude zelenšia, lososy chutnejšie, nebo modrejšie a k tomu všetkému nám Jakubec zaspieva klasiku Čabi, čabi abu dabi
https://www.youtube.com/watch?...
To nám bude sveta žiť, už sa neviem dočkať :D
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

pani,

mellon a remberere, okrem vasej antipatie k autorovi clanku (co mi je dost ukradnute, nepoznam ho) by mozno bolo fajn predtym, nez s pozitkom prehltnete kusok lososa alebo pstruha, zamysliet sa co konzumujete, si precitajte trebars aj tuto (hospodarske noviny by hadam neuverejnili konspiracny ci okydavajuci clanok):
http://hnonline.sk/svet/662664...
a ved poguglite, dobru chut prajem!
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Dámy a páni,...

...dávajte si veľkého bacha na blogera pána Rolanda Ondrusa :-) !
Tento človek v ktoromsi svojom blogu seriózne avizoval vstup do politiky. Neupresnil do akej, či do tej najvyššej alebo "len" do lokálnej, komunálnej, a či by náhodou nechcel byť hneď predsedom samosprávneho kraja. Nemal by nás tak dlho nechávať v napätom očakávaní a mal by svoje politické zámery dať na verejnosť. Pán Martin Jakubec už tak dávno spravil.
+++
Teraz niečo na Vašu adresu, pán bloger Ondrus. Nehnevajte sa na mňa a neurazte sa, ale Váš písomný prejav je k plaču žalostný. Hrúbky, nespisovné slová, slová náhodne porozdeľované, veľké - malé písmená od buka do buka.
Váš písomný prejav v podstate kopíruje ústny prejav pána predsedu parlamentu Danka. Pán Ondrus, ruku na srdce - to vo Vás nie je ani štipka hanby ísť na svetlo čitateľského sveta s takým žalostným písomným prejavom? To nemáte pri sebe niekoho, kto by Vám to aspoň poopravoval pred zverejnením? Vy nemáte v sebe ani trochu snahy "zapracovať" na svojom písomnom prejave? Prepáčte, ale nevyhovárajte sa na žiadne Švajčiarsko. Predpokladám, že ak chcete vstúpiť do slovenskej politiky, tak ste občanom slovenským - teda občanom Slovenskej republiky. Vaša slovenčina by mala byť ak nie perfektná, tak aspoň na veľmi slušnej úrovni. Čo Vy na to?
+++ +++ +++
Tu v diskusii je spomínaný aj pán Martin Jakubec, kandidát na predsedu Bratislavského samosprávneho kraja. Aj ja ho spomínam.
Mnohí pána Jakubca zosmiešňujú, robia si posmech z jeho umeleckej kariéry, hlavne z pesničky Čabi, čabi, abu dabi. Neviem prečo, nerozumiem tomu. Tá pesnička je veselá, melodická, má pokojný a príjemný text, slová sú chytľavé na zapamätanie si ich. Taká pesnička sa sama od seba dobre spieva. Veď prečo by sme mali byť stále "ponorení" do akýchsi kultúrnych hlbín, ťažôb a "smrteľne vážne sa tváriacich" diel? Prečo si nemôžeme dopriať aj trochu veselej nadľahčenosti a obyčajnej zábavy? Ja si náhodou pesničky pána Jakubca občas rád vypočujem a pesničku Čabi, čabi, abu dabi mám veľmi rád aj pre jej pekný a príjemný videoklip.
Vo voľbách predsedu Bratislavského samosprávneho kraja má pán Martin Jakubec môj hlas istý. Určite istejší ako "politicky prefláknutá stará štruktúra" pán Ftáčnik. O blogerovi Rolandovi Ondrusovi nevraviac.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Myslím si, že pán Ondruš zvláda pravopis lepšie ako väčšina diskutujúcich na internete. Naopak, na to, že nikdy nechodil do slovenskej školy je to celkom dobré (preklepy nerátam, to je skôr otázka nepozornosti). Skôr by sa mali zamyslieť tvorcovia koncepcie výučby slovenského jazyka, ako naučiť ľudí skutočne po slovensky. Ja to počujem každé ráno v relácii Slovenčina na slovíčko na Rádiu Slovensko. Ľudia sa pýtajú na také veci, ako keby do školy nikdy nechodili. Je rozdiel medzi jazykom spisovným a nárečiami. V niektorých prípadoch až priepastný. Doma môžu ľudia rozprávať ako im zobák narástol. Ak však pôsobia ako verejní činitelia, resp. zamestnanci platení štátom, úradný jazyk by mal byť ich základným pracovným nástrojom. Preto je veľká hanba, ak spisovný jazyk neovládajú verejní činitelia. Nemyslím tým len politikov, ale napr. aj ich hovorcov či dokonca učiteľov.
A k tomu páníčkovi Jakubcovi. Sú dve kultúry. Jedna kultúrna a druhá nekultúrna. Pán Jakubec patrí do tej druhej subkultúry. Je to cesta gýču, odrhovačiek a nevkusu. Je rozdiel hrať (spievať) a hrať (spievať). Sú ľudia, ktorí nemajú na to, aby prekonali horizont zvládnutia nástroja (hlasu). Dokážu zahrať (zaspievať) hádam všetko. Výsledok ich snaženia je však v oboch prípadoch žalostný. Veľmi pekne to vidieť na spracovaní folklóru, resp. na tvorbe ním inšpirovanej. Na jednej strane sú vydarené "kusy" pánov ako Stračina či Zeljenka, na strane druhej celá plejáda "šmírákov", ktorým kedysi kraľoval Senzus. Podobné je to aj v strednom prúde. Radšej to nebudem ďalej rozvádzať, lebo by som musel poslať späť obed, ktorý som pred chvíľou dojedol.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Od blogerov nikdy neočakávam zázraky.

Často sú však blogy obsažnejšie a kvalitnejšie, ako spoplatnené články rádobyredaktorov.
Toto je však celkom iný príklad. Reakcie diskutujúcich ma tiež pobavili, lebo postupujú spôsobom, nie je dôležité čo hovorí, ale kto hovorí.
Najprv teda niečo k obsahu. Carrie 23 dáva link, kde sa potvrdzujú fakty, ktoré opisuje bloger. Hoci iba nepresne prebral a preložil pár údajov zo zahraničnej tlače. Originalita nula.
Samotné fakty, ktoré kritizuje, sú však zarážajúce a kto ich zľahčuje, je obyčajný ignorant. Lebo celé Baltické more je jeden uzavretý septik a ľudia ochotní konzumovať hocičo v ňom ulovené, tobôž chované, sú potencionálnymi samovrahmi. Je to ešte horšie, ako to je popísané v linku.
V polovici 80 rokov v Zelle chemici z partie Ueberschera vynašli prvú spoľahlivú a rýchlu metódu na stanovenie dioxínu a toxafenu, látok, ktoré vznikajú nedokonalým spálením plastov. Rozdiel medzi nimi je iba ten, na ktorý z uhlíka v reťazci sa naviaže chlór. Tieto látky, ktoré sa objavili v neďalekej minulosti po vynájdení platov (70 roky, kde soudruzi z NDR udělali chybu). Vlastnosti tejto látky, ktorú biologický jerdinec nedokázal metabolicky spracovať a eliminovať, sú pozoruhodné. Ryby, kraby, sépie, krevety, preto túto látku hromadia v depotnom tuku. Dnes síce tisíce ton predávajú Balťania Číňanom, Pakistancom na výrobu chutnučkých výrobkov z recyklovaných odpadov. Topánky, textil, všetko echt značkové. Ale to je iná téma, lebo o karcinogénnych vlastnostiach podobných srajdov obohatených aj toxickými farbivami, sa môžme baviť pri klasifikácii dovozu z Číny, Indie, Pakistanu, Tchajvanu.
Ale čítal som údaje, práve v tom labáku z Zelle, neďaleko Hannoveru, kde som sa dozvedel, že len samotní Nemci vypúšťali a vypúšťajú do mora cez 10 tisíc ton toxafénu ročne. Ostatné štáty v Pobaltí za nimi v ničom nezaostávajú.
Takže jedzte čo najväčšie množstvá zaručene zdraviu prospešných plodov mora, ako chutnučkého lososa, čím tučnejší, tým cennejší, tresčiu pečeň, rybí olej. Toto vám hrozí, ak náhodou máte šťastie a kúpite niečo z rybolovu. A tie farmy? Ešte väčší humus. rastové stimulátory, hormóny, antibiotiká, ako čerešničky na torte. V prvom slede, okrem akútnej alergie nič ďalšie nehrozí. ani ľudský organizmus tieto látky nedokáže spracovať, takže ich deponuje do kostí a tuku. Bomba vybuchne až pri chudnutí, jedno akého pôvodu. Fitnes, diéty, choroby, osteoporóza.... Prvýkrát, keď sa organizmus stretne s niečím, na čo nemá metabolickú cestu, tak danú látku odloží na možné neskoršie použitie. Pri druhom stretku, po znovuobjavení v krvi, sa nájde alternatívna cesta metabolizácie.
Všelijakí zelení ochrancovia aj pandráv z rôznych hnutí a neziskoviek, v tomto prípade sú ticho ako hrob. Nečudo, veď to je biznis, ktorý vynáša viac ako drogy, zaraz by prišli o obživu. Aj v únii, je tento biznis tabu. Dokonca rovnaké je to v Kanade a USA. Namiesto varovania, pozor jed, honosné reklamy a vraj "vedecké" články, od týmito farmármi financovaných pseudovedcov. Typu, jedzte čo najviac morskej hávede, ktorá je vraj ohromne zdravá.
V Zurichu existuje centrálny katalóg rôznych aditív, ktoré si autori, platení výrobcami potravín nechávajú patentovať, V 90. rokoch ich počet prekročil 80 tisíc. Mnohé nepodliehajú kontrole, ešte viac sa ich doteraz nepodarilo v potravinách zistiť. Konzervancia, farbivá, stabilizátori, aromatiká ..... Tu platí, čo oko nevidí, to srdce nebolí. Ako v prípade dioxinu, ktorý sme veselo konzumovali skoro 2 desaťročia, kým sa došlo na ich detekciu. Podobne je to aj s obsahom GMO, ktoré budete darmo hľadať na obaloch a v receptúrach
 


Prihláste sa

(?)
 


Ďalšie možnosti
Zoznam diskusií

Registrácia
Zabudnuté heslo
Kódex diskutujúceho

Najčítanejšie na SME