Utorok, 22. august, 2017 | Meniny má Tichomír

Načítavam, moment...
Momentálne nie ste prihlásený

Rob to čo ťa baví... (Späť na článok)

Pridajte priamu reakciu k článku


Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Ak pečieš takou istou horúcou ihlou, ako píšeš, nebude to stáť za veľa.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

petra, urcite nie som expert na pecenie, ale prebehla som ten recept a trocha ma zaskocilo to enormne mnozstvo masla na tak malo ostatnych ingrediencii. a zbytocne vela pdp na mnozstvo muky. akokeby ho zostavoval nejaky laik bez skusenosti a nahodou mu to vyslo, ale spatne uz nespytoval opodstatnenost mnozstiev... vychadzam napr. z bublaniny, ktora sa u nas robila uz za prvej republiky - na 5 bielok a zltok islo 200g muky a len po vojne zacali pridavat 1/2 pdp, lebo uz asi sa im nechcelo slahat vajicka ako predtym ;). tam sa potom pridava uz len 50g roztopeneho masla na zaver. vysledok je lahky ako vanok... potom som porovnala dalsi recept, ktory mam, mandlovy biskuit od sachera. ten by sa ti mozno hodil k tomu kremu a ovociu ako odlahcenie: 40g mletych mandli, len 90g cukru a 3 vajicka sa vyslahaju co najviac. preosiatych 60g muky (bez pdp) a 25g kakaa primiesat do masy a na zaver 25g roztopeneho masla. pecie sa tenke na dvoch plechoch pri 200st 15 min...

akokolvek, vela zabavy este :)
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Ahoj

Ahoj...
ja nehovorím že som expert na pečenie a recept som mala z časopisu urobila som ho predné tak ako to bolo písané :) a 120gramov masla ak rozpustis tak neublíži to a ja som ten recept nevymýšľala on bol tak napísaný ja som len vyskúšala a dala sem ☺☺
Každý recept je iný...
ja som ho vyskúšala dala som 120g masla a vydaril sa :) hmota teda cesto bolo hustejšie ale upiekli sa pekne :) a chuťovo je tiež super :) dokonca mäkká cesto je :)
Takze tak ✌🏻
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

ja chapem ;) kazdy recept je iny.

islo len o to, ze skusenostami a ich vzajomnou vymenou sa da prist k optimalizacii receptov a tym aj chuti. to moze posunut opisany redakcny recept dalej. len teda ze aj pecenie moze byt miesto slepeho opakovania aj zabavny experiment, ked clovek zacne rozmyslat, na co ktora ingrediencia sluzi a ako ovplyvni vysledok, ked sa nieco zmeni...
 


Prihláste sa

(?)
 


Ďalšie možnosti
Zoznam diskusií

Registrácia
Zabudnuté heslo
Kódex diskutujúceho

Najčítanejšie na SME