Streda, 23. august, 2017 | Meniny má Filip

Načítavam, moment...
Momentálne nie ste prihlásený

Ako predávať syr bez zbytočných komplikácií? (Späť na článok)

Pridajte priamu reakciu k článku


Hodnoť:   mínus indicator plus

Raz som si bol kúpiť kozí syr z dvora

a keď som prejavil záujem pozrieť si hospodárstvo, ukázali mi tie chúďatká kozičky zavreté v ohrade bez kúska zelene, či sena (neviem či ich kŕmili nejakými granulami), obsypané kliešťami a hygiena v dome, kde ten syr vyrábali a skladovali, bola ešte strašidelnejšia. Nikdy nič nekúpim len tak cez plot, bez kontroly.
Vždy si radšej skontrolujte ako sa ten produkt dorába a skladuje.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Súhlasím, že nie všetci sú 100%

Súhlasím, preto píšem o overených farmároch, od ktorých už nejakú tú dobu syr odoberáte.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

čoraz viac zisťujem, že v sas sú len kvázi odborníci.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Podobnu fintu pouzil

nejaky vyrobca klasickych ziaroviek ktore EU zakazala, zacal ich predavat ako tepelne zdroje, co vo svojej postate aj su.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

uz mu to tusim zakazali aj

ako tepelne zdroje. Toto s tym syrom neni zly napad .Minule sa v obchode jeden pan pytal ci udenu klobasku zje jeho pes. Cize aj klobaska domaca by sa takto dala predavat.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Klasické žiarovky,

sa normálne vyrábajú a aj predávajú, len miesto 0,1 € sú za 1 €
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Výborný nápad

Keď už štát kladie polená pod nohy, tak treba vziať rozum do hrsti :)
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Najlepší nápad je robiť si ten syr sám

z mlieka, ktoré sa kúpi z dvora. Je jedna stránka, kde sa okrem toho mlieka dá kúpiť všetko potrebné (syridlá, plachtičky atď.) Už som to skúsil s kravským mliekom z mliekomatu (na prvý raz som si kúpil iba 5 litrov) a výsledok bol veľmi dobrý. Už mám aj adresu chlapíka, ktorý mi sľúbil predať občas mlieko ovčie. Ak chce mať človek istotu, že vie z čoho to robí, urobí si iba toľko, koľko potrebuje. Podobne si pre vlastnú potrebu vyrábam čajovky, šalát z ikier a iné podobné dobroty, ktoré naše starostlivé úrady zakazujú výrobcom aj predajcom, hoci v minulosti boli bežne dostupné. Chce to iba trošku popátrať po receptúrach a surovinách - aspoň to je na nete dostupné...
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

bol by to vyborny napad. ak by sme nezili v tomto potemkinovskom state. tiez poznam par podobnych, ako su opisani v prvej reakcii. a potvrdzujem. sam kupujem len taketo produkty, hovadzie aj bravcove maso od gazdu z dediny, z inej zase zlte kurcata ci kacice - nie ten polystyren naockovany antibiotikami v retazcoch, skutocne paradajky ci uhorky, apapriku spod slnka a zo zeme (samozrejme, ze nie v zime), nie zo sklenikov, vypestovane na chemikaliami presiaknutych roztokoch. len to treba pracne hladat a vyselektovat.
prva reakcia presne vystihuje stav zhruba polovice tychto "producentov". mnoho ludi tu totiz ani netusi, co je to zodpovednost. a tento chliev bude trvat dovtedy, kym nevypukne nejaky megapruser prave z infikovanych potravin, na sposob zapalu mozgovych blan od kliestov ci podobne. oni totiz casto ignoruju aj najzakladnejsie hygienicke a veterinarne predpisy a kontroly zo zdraveho rozumu. proste nic, totalne nic, len vychovat a predat, s carovnou formulkou bio. cosi uz len dodrzat musi, uz len zo zdraveho sedliackeho rozumu, lenze to su naklady. toto je zase druhy extrem:
https://plus.sme.sk/c/20448499...
 


Prihláste sa

(?)
 


Ďalšie možnosti
Zoznam diskusií

Registrácia
Zabudnuté heslo
Kódex diskutujúceho

Najčítanejšie na SME