Načítavam, moment...
Momentálne nie ste prihlásený

Zvláštne jedlá sveta alebo čo všetko sa dá zjesť (Späť na článok)

Pridajte priamu reakciu k článku


Hodnoť:   mínus indicator plus

:-)

Sorry, ale asi si ťa dám na blacklist. Skoro ma naplo. :-D
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Po niektorých jedlách som sa aj ja dal sám seba na blacklist:)
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Ale musis uznat, bolo to naozaj napinave citanie.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Uff... tak toto je iny hardcore

Ja som sa zmohol len na, pecene morca v Peru (cuy), polievku z cervenych mravcov a pecenu tarantulu v Kambodzi...
Takze nic co by sa mi este hybalo na jazyku alebo v bruchu...
Odvazny si, veru...
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

To su este velke pochutky...

oproti surstromming (hnile svedske ryby). Jedol som 5 druhov hmyzu, hakarl (zhnity zralok) aj ikizukuri (hybajuci sa seafood), no co sa tyka zvratenosti a uchylnosti, nic sa nechyta na sursromming. Priniesol som si jednu konzervu zo Svedska na Slovensko a spolocne s kolegami sme to chceli ochutnat. Tym, co nevedeli o co ide, som nic neprezradil, aby nemali predsudky. A aj ja som si myslel, ze po tom vsetkom ma uz nic nemoze prekvapit, ze to bude brnkacka. No hned po otvoreni konzervy som vygrcal komplet cely obsah traviacej sustavy a moji kolegovia dtto, jeden si musel na druhy den zobrat v praci volno. Ten zapach je podobny kafilerii. K ochutnaniu som sa nedostal, fakt to neslo.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

nie hnile

fermentovane ryby
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Tak to ti musím oponovať

- surstromming som mal dvakrát, a to prvý krát sme ich mali skutočné pokazené, lebo pri otváraní explodovali. /Držal som ich pol roka zavreté v pomerne teplej špajzi./ Boli rozpadnuté na kašu, neskutočne smrdeli, ale s cibulkou s a chlebom sme to ochutnali. Na druhýkrát, už poučení, ked nám ich kamoš z Nórska doniesol, skladovali sme ich v chladničke. Po otvorení boli rybky pekne v kuse, jednu rybku som v pohode zjedol. Len tie grgnutia boli potom nepríjemné, človek musí dať popri tom nejakú pálenku. Ale to živé,čo jedol autor, to by som nedal. Možno s pištoľou pri hlave, ale ani to nie som si istý...
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Tak to mas dost silny zaludok. Tie nase rybicky boli tiez v celku a mali pevnu konzistenciu (boli kupene 1 den pred konzumaciou) hoci ta stava vyzerala ako more po zlej ekologickej katastrofe. No nedal som to, neexistuje. Nikto z nas to nedal, ten smrad bol neznesitelny. Taky masochista nie som :)
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Ak si chceš pozrieť

ako sme otvárali tú prvú, nafúknutú konzervu: https://www.youtube.com/watch?...
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

no, podla tvojho opisu

tie specialitky nechutia nijak...:):)
a co tak si ich pomalicky vychutnat, poprehadzovat v ustach, vnimat ich roznorodost, objavit nezname.
prehltnut to ako tabletky, to dokaze kazdy...:):):)
 


Prihláste sa

(?)
 


Ďalšie možnosti
Zoznam diskusií

Registrácia
Zabudnuté heslo
Kódex diskutujúceho

Najčítanejšie


  1. Věra Tepličková: Podpredseda parlamentu Glváč nie je chlipník, je len citlivý koordinátor. 5 441
  2. Lenka Bajzíková: Lyžiarsky výcvik 3 907
  3. Martin Ondráš: Otrávená voda Žitného ostrova - pijeme ju všetci ! 2 645
  4. Rudolf Pado: Prípad Danko: Zľakla sa Univerzita Komenského? 2 498
  5. Andy Nosko: Zastavme plagiátora! 1 894
  6. Martin Droppa: Prezident (sa) nevyznamenal 1 245
  7. Michael Achberger: Radi veľa jete? Toto vám určite pomôže! 1 222
  8. Radek Pálka: Kam zmizeli kuchaři??? 1 095
  9. Juraj Peteja: Bohatí a skromní, slepí a bezstarostní. 1 022
  10. Vladimír Koláček: Otvorený list Citrónovi, direktorovi nášho profi hokeja. 832

Rebríčky článkov


  1. Jakub Tinak: Pravda za Dávida- časť 1 (fakty o čine)
  2. Roland Ondrus: Maznák
  3. štefan michalík: Orwell po 30. rokoch
  4. Patrik Mackových: Čína pumpuje do ekonomiky obrovské sumy. Tá však spomaľuje a ohrozuje ju aj rastúci dlh
  5. Katarína Holeková: Správny čas
  6. Marek Kytka: Objem, redukcia tuku tipy, rady, ako zostaviť jedálniček ?
  7. Vladimír Krátky: Žužu
  8. Ľubomír Belák: Zmätky v divadle Nová scéna
  9. Katarína Holeková: Odlúčenie
  10. Barbora Repáková: Naše cesty sú podobné

  1. Kočnera volali Brucho. Tóth sa potajme radil s hovorcom Penty
  2. Pellegrini už Glváča vypočul. Časti jeho obhajoby nesedia
  3. Tóthovi by viac slušalo mlčať a ani nehlesnúť
  4. Polícia preveruje, či Zsuzsová chodila do parlamentu
  5. Dzurinda: Fico ma nevyrušuje, jeho kandidatúra na Ústavný súd áno
  6. Pellegrini: Glváč kontakt so Zsuzsovou okamžite nahlásil
  7. Princeznej Lade zhasla hviezda na čele. Zomrela Marie Kyselková
  8. Kia vrazila do stĺpa. Roztrhlo ju na dve polovice
  9. Mayová nemá plán B, Slovákom v Británii ušetrí peniaze
  10. Zlé koľaje na Slovensku spôsobujú meškanie. Prečo je to tak

  1. Podvodníci zneužívajú kresťanské združenie, ktoré údajne rozdáva pôžičky
  2. Žužu
  3. Tvrdá báseň o Marianovi Kočnerovi a živote v base - Exkluzívne
  4. Zahraniční podvodníci okrádajú Slovákov s falošnou bankou
  5. František Mikloško: Prezident s príbehom a so zmyslom pre spravodlivosť
  6. Ďalšie škandalózne dotácie ministerky školstva Lubyovej
  7. Glváč posielal Zsuzsovej intímne návrhy a svoje fotky
  8. Aj Šefčovič má alobalovú tvár
  9. Vládol Slovensku Marian Kočner?
  10. Fico robil obštrukcie ako treťotriedny mafián

Už ste čítali?