Načítavam, moment...
Momentálne nie ste prihlásený

2 typické vianočné jedlá (Späť na článok)

Pridajte priamu reakciu k článku


Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Proti gustu, žiaden dišputát.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

mas nieco proti krupom a hubam

v kapustnici...?
neviem, osobne kapustnicu az za tak nezdrave jedlo nepovazujem...hlavne, ked vychadzame z toho, ze mame kvalitne potraviny. normalna porcia kapustnice je v poriadku, ved od kapusty xxx popusti...:):):)
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Huspenina jezdrave jedo, pokial je chuda. Vtedy ma menej kalorii ako sunka a ja chudu huspeninu milujem. Pomaly ju varim 6 az 8 hodin. A okrem masa, kozi a korenin davam len cesnak a cibulu. Tuk oddelujem ked kolena vyberiem z vyvaru davam do misky len chude maso a oskrabane koze, ale tie uz vacsinou take kupim. A potom pozbieram tuk z povrhu tanierov alebo misiek, ked stuhne. A v kapustnici nevarim uddene maso, ale neudene bravcove rebra a klibasy. Aj huspenina aj kapustnica sa daju urobit zdravo a chutne, na rozdiel od vyprazaneho syra alebo cernohorskeho rezna
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

na vianoce jedia kapusnicu s udenym

iba barbari. od vyzivoveho experta by som cakal lepsi recept ako sa napchavat udenym a huspeninou.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

:)

skoda ze su ludia tak stale nasrdeni, mozno je to stravou a preto na vsekto reaguju podrazdene.
.
u nas sa robi kapustnica a huspenina trocha inak, a velmi mi nechuti, ale to nie je dovod aby som pisal nenavistne reakcie.
Pekne sviatky - hlavne autorovi blogu.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

hm

navzdory tvojej prihluplej reakcii sa spytam - preco barbari?
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

V recepte na huspeninu v článku tam

niekto dáva aj škoricu a badián,to si asi poplietol s vianočným pečivom.Ja dávam do nej neúdené koleno,údené koleno a päť paprčiek,žiadnu mrkvu,lebo to by bola polievka len dve,tri cibule,bobkový list,celé korenie,toto varím celú noc na veľmi miernom ohni,aby ani skoro nevrela,ráno oberiem všetko ,aj paprčky,rozdelím do tanierov.Z vývaru v hrnci pozbieram žufankou všetku masť,takže keď stuhne je čistá ako sklo,cesnak si nastrúham do misky a zabarím horúcim vývarom,túto cesnakovú zmes nalejem na mäso v tanieroch rovnomerne.Cesnaku dávam,aby bol na jeden tanier aspoň jeden strúčik.Nakoniec dolejem všetok vývar a na povrchu môžete ešte poprášiť mletým čili,kto má rád pikantné.Nezabudnúť na začiatku varenia dobre osoliť,ale dobre,lebo ak ochutnáte po varení vývar,tak sa vám môže zdať dosť slaný,ale po stuhnutí to už neplatí.Cesnak nevariť,len zabariť,lebo varením stratí vôňu.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Ešte doplním,že prvú vodu po zovretí

a krátkom povarení vylievam,zbavím sa všetkých nečistôt,ktoré sa v koži,najmä v paprčkách nachádzajú.
 


Prihláste sa

(?)
 


Ďalšie možnosti
Zoznam diskusií

Registrácia
Zabudnuté heslo
Kódex diskutujúceho

Najčítanejšie


  1. Natália Milanová: Kunerád – smutný príbeh zámku a jeho gýčového majiteľa 1 199
  2. Barbora Oráčová: „Bašternákovci“ na stavebnom úrade v Starom Meste 1.0 556
  3. Greenpeace Slovensko: Výsledky prieskumu príjemne prekvapili. Slováci nechcú uhlie 389
  4. Martin Ondráš: Cena slovenskej potraviny - skutočná pravda 308
  5. Arpád Sasköi: Strelec 247
  6. Ľudovít Daňo: PORIEŠENÝ KATRINEC II. 245
  7. Milan Majtan: Keď je vrahom nezáujem 243
  8. Michal Múčka: Biela farma 242
  9. Boba Baluchová: (Jedno)svetový dokument o kráse ľudskej súťaživosti 242
  10. Peter Slavik: Olivový olej filtrovaný, alebo nefiltrovaný ? Ktorý je lepší ? 241

Rebríčky článkov


  1. Milan Lacúch: Klaňaním sa zlatému teľaťu hmoty človek degeneruje!
  2. Martin Simurda: Nájdime NÁŠ ŠAMORÍN
  3. Ján Marton: SPOD STRIECH - krst...
  4. Jozef Kováč: KTOŽE NÁM TO KANDIDUJE???
  5. Eva Šnircová: Počúvajte spätnú väzbu a odosobnite sa od seba.
  6. Július Kovács: Peter Tóth nebol vypovedať, on sa bol zachrániť pred zatknutím.
  7. Martin Gálik: Plán Bratislava: Chceme husté mesto. Bývanie bude drahšie a zelene bude menej.
  8. Denis Jacko: Linajky v našich prstoch
  9. Martin Gálik: Plán Bratislava: Parkovanie nie je tvoje právo a zápchy sú tvoja vina
  10. Mário Bulla: Psycho 2. časť - Zoznámenie

  1. Ústava sa nezmení, ústavní sudcovia sa budú voliť ako doteraz
  2. Len či nebola konečnou zadávateľkou veštica
  3. Najslávnejší klub sa bál. Hrošovský dal gól a premárnil veľkú šancu
  4. Rok nepijem alkohol. Ako sa zmení život, keď sa vzdáte večerného pohárika
  5. Dobré ráno: Zimný alebo letný, aký čas bude mať Slovensko
  6. Lipšic: Informácie o Kuciakovej vražde majú desiatky ľudí, ťažko hodnotiť, kto vynáša
  7. Posúvali mu operáciu, dal vraj lekárovi peniaze a išiel hneď
  8. Raz aj veštica musí povedať pravdu: skončili ste!
  9. Hrošovský strelil gól Realu Madrid, Juventus porazil Manchester
  10. Bývalá šéfka rozhlasového spravodajstva Stano Maťašovská zostáva v RTVS

  1. Andrej Danko, dedič Vasiľa Biľaka
  2. Bude mať Fico spoločnú stenu s Kočnerom aj v Leopoldove?
  3. Sulík sa pustil do Fica: Patríte do basy!
  4. Tú babu treba zabiť – zápach SIS (pokračovanie)
  5. Ako České dráhy a ostatní českí železniční prepravcovia obchádzajú nový zákon o 75% zľave na dieťa
  6. Fico a Kočner ako registrovaní partneri
  7. Šikana na školách je veľmi vážny spoločenský problém
  8. Vladimír Palko: Ešte nie sme v bode zlomu
  9. 10 kľúčov k ešte lepšej Bratislave a jedna srdcovka
  10. Kočner mal asi informátora s kódom „veštica“. Sú za kódom Krajmerovci?

Už ste čítali?