Piatok, 19. január, 2018 | Meniny má Drahomíra, Mário

Načítavam, moment...
Momentálne nie ste prihlásený

2 typické vianočné jedlá (Späť na článok)

Pridajte priamu reakciu k článku


Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Proti gustu, žiaden dišputát.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

mas nieco proti krupom a hubam

v kapustnici...?
neviem, osobne kapustnicu az za tak nezdrave jedlo nepovazujem...hlavne, ked vychadzame z toho, ze mame kvalitne potraviny. normalna porcia kapustnice je v poriadku, ved od kapusty xxx popusti...:):):)
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Huspenina jezdrave jedo, pokial je chuda. Vtedy ma menej kalorii ako sunka a ja chudu huspeninu milujem. Pomaly ju varim 6 az 8 hodin. A okrem masa, kozi a korenin davam len cesnak a cibulu. Tuk oddelujem ked kolena vyberiem z vyvaru davam do misky len chude maso a oskrabane koze, ale tie uz vacsinou take kupim. A potom pozbieram tuk z povrhu tanierov alebo misiek, ked stuhne. A v kapustnici nevarim uddene maso, ale neudene bravcove rebra a klibasy. Aj huspenina aj kapustnica sa daju urobit zdravo a chutne, na rozdiel od vyprazaneho syra alebo cernohorskeho rezna
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

na vianoce jedia kapusnicu s udenym

iba barbari. od vyzivoveho experta by som cakal lepsi recept ako sa napchavat udenym a huspeninou.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

:)

skoda ze su ludia tak stale nasrdeni, mozno je to stravou a preto na vsekto reaguju podrazdene.
.
u nas sa robi kapustnica a huspenina trocha inak, a velmi mi nechuti, ale to nie je dovod aby som pisal nenavistne reakcie.
Pekne sviatky - hlavne autorovi blogu.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

hm

navzdory tvojej prihluplej reakcii sa spytam - preco barbari?
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

V recepte na huspeninu v článku tam

niekto dáva aj škoricu a badián,to si asi poplietol s vianočným pečivom.Ja dávam do nej neúdené koleno,údené koleno a päť paprčiek,žiadnu mrkvu,lebo to by bola polievka len dve,tri cibule,bobkový list,celé korenie,toto varím celú noc na veľmi miernom ohni,aby ani skoro nevrela,ráno oberiem všetko ,aj paprčky,rozdelím do tanierov.Z vývaru v hrnci pozbieram žufankou všetku masť,takže keď stuhne je čistá ako sklo,cesnak si nastrúham do misky a zabarím horúcim vývarom,túto cesnakovú zmes nalejem na mäso v tanieroch rovnomerne.Cesnaku dávam,aby bol na jeden tanier aspoň jeden strúčik.Nakoniec dolejem všetok vývar a na povrchu môžete ešte poprášiť mletým čili,kto má rád pikantné.Nezabudnúť na začiatku varenia dobre osoliť,ale dobre,lebo ak ochutnáte po varení vývar,tak sa vám môže zdať dosť slaný,ale po stuhnutí to už neplatí.Cesnak nevariť,len zabariť,lebo varením stratí vôňu.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Ešte doplním,že prvú vodu po zovretí

a krátkom povarení vylievam,zbavím sa všetkých nečistôt,ktoré sa v koži,najmä v paprčkách nachádzajú.
 


Prihláste sa

(?)
 


Ďalšie možnosti
Zoznam diskusií

Registrácia
Zabudnuté heslo
Kódex diskutujúceho

Najčítanejšie na SME