Načítavam, moment...
Momentálne nie ste prihlásený

Chci jíst maso a nechci se rozmnožovat dělením (Späť na článok)

Pridajte priamu reakciu k článku


Hodnoť:   mínus indicator plus

Toto si, Janko,

napísal skoro ako pre mňa:)
Patrím medzi ľudí, ktorým mäso nechutí už tuším odjakživa. Keď sa o vegetariánstve, vegánstve a pod. ani nechyrovalo. Dnes celkom verím tomu, že každý sme sa narodili s nejakou chuťou. Porovnávať to s dobou, keď človek moc nemal na výber a hlavným bolo prežiť, to sa dnes už nedá. Veď ani domáce zvieratá sa ešte donedávna nekŕmili granulami:)
Možno som sa ani nenarodila s chuťou na cestovinové, zeleninové, zemiakové a ovocné jedlá, lebo dnes je zo mňa viac už syrofil:)
Tiež si spomínam, že si odjakživa predstavujem na tanieri s mäsovým jedlom zviera v živom stave a tak nejako prirodzene mi prestane chutiť:)
Som si istá, že nepatrím k tým, ktorí podliehajú rôznym súčasným stravovacím vplyvom, mám také to svoje: zelenina (aj kapusta, kel - čo dnes je už tiež na ústupe), zemiaky, strukoviny, syry, veľa ovocia, no a syry, syry. Rada si dám aj ryby - aj to len niektoré. Ja viem, aj to sú zvieratá, ale nebehajú mi po tanieri a nežmurkajú na mňa:)
Pekný deň, Janko, dnes si meškal hodinu a pol:)
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Janka, díky za komentář. S tím masem je to takový paradox života. Tento svět je postavený na požírání jedněch druhými a týká se to i nás lidí. Jsme tak uzpůsobení a nic na tom nezmění ani to, že máme rádi zvířata jako živé tvory.

Nemyslím, že by byl článek o Tobě, píšeš, že miluješ sýry a některé ryby, takže živočišné bílkoviny Ti v žádném případě nechybí. A jak se zmiňuješ o té zelenině, ta já přímo miluju růžičkovou kapustu (nevím, jestli je to ve slovenštině také kel).

Přeji Ti krásny den:-)
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Na uvod snad : nie som vegetarianka (najblizsie mam snad k stremororskej strave so vsetkym co k tomu patri), ale zaroven nemam taky vyhraneny vztah k veganstvu, v zmysle ze naozaj nevidim to "vyskakovanie veganstva spoza kazdeho rohu" - ci to nebude len autorova snaha zakryt zrkadlenie ktoreho sa mu dostava, a sice projektuje si "nepriatela vegana" tolko, az ho vidi za kazdym rohom. Povazuje ho za ohrozenie. A ono sa len, po dobe kedy naozaj kazdy jedol kopu flakotov nastalo nieco ze mnohi ludia sa zamyslaju jednak nad zdravou vyzivou a jednak nad humannostou sucasnej produkcie masa vo velkochoch a kazdy to uchopi inak, jeden ani brvou nemihne, a pohladka sa po plnom brusku, rozhovori sa o tom ako nam Panbozko dal vsetko do spravy ze to mame zrat, alebo ze je jedno ci vytrhnem chuderu mrkvu alebo telatu zapichnem elektoru do zadku a rozthajuc mu creva v linke donho pustim prud alebo ine sposoby... iny obmedzi spotrebu a snazi sa preferovat nemasave zdroje ale uplne sa ich nevzda a iny sa toho zriekne ci uz vacsinovo alebo uplne. Sloboda. Zi a nechaj zit, autor.

Kdyby Panbuh chtel aby jsme meli na svem stole 3 x denne maso, ako je dnes zvykom, tak by nedal cloveku zuby bez trhakov (co je znakom bylinozravcov - ze maju tupe "stolicky" - zuby urcene na mliazdenie a mletie rastlinnych vlakien, iny taky masozravec nie je co by nemal zuby usposobene na trhanie masa). Tak isto vie clovek hybat celustou - aj bocny pohyb "zviachania", pricom masozravec len obmedzene otvara: hore dole hybe a cvaka zubami.
Sliny cloveka a bylinozravcov su zasadite, a maju anzym ptyatin. Masozravci maju sliny kysle + su bez tohto enzymu ktory pomaha stiepit uhlohydraty. U cloveka konzum kyslych potravin narusa zubnu sklovinu a sposobuje zubny kaz.

Pravda, 4 zaludky ako krava nemame, ale nemaju ho zdaleka vsetci bylinozravci.Zaludok masozravcov obsahuje niekolkonasobne vyssie mnozstvo kyseliny chlorovodikovej (pomaha travit zivocisne bielkoviny) ako zaludok cloveka. Zaludok dravcov je ovalny a ma hladky povrch. Clovek + bylinozravce ho ma predlzeny s vnutornym zbrazdenym povrchom.

Creva masozravcov su 3x dlhsie nez ich telo. Tieto kratke creva su na to, aby maso rychlo vylucili, nakolko hnije a produkuje jedy, je ziaduce aby preslo rychlo. Creva bylinozravcov su 12x dlzka tela a takto su aj creva cloveka. Co umoznuje stravit rastlinnu stravu dokladne a ziskat z nej ziviny.

Pecen masozravcov dokaze odfiltrovat 10-15x viac kyseliny mocovej (je v mase) ako pecen cloveka. Plus maju enzym urikaza, ktory kyselinu mocovu rozklada, cloveku a bylinozravcom tento enzym chyba.

Masozravce sa potia jazykom, bylinozravce a clovek pormi v kozi.
Moc masozravcov je kysla, bylinozravce a clovek zadasity moc.
Jazyk maju ludia a bylinozravce hladky, dravce ako smirgel - na pomoc dokladnemu dotrhaniu masovych vlakien a chrupaviek.
Clovek a bylinozravce namaju pazury ktore pomahaju trhat masitu stravu.
Masozravce si same vyrabaju v tele vitamin C, clovek a vacsina bylinozravcoc nie, ich telo spolieha na prisun z potravy.

Treba povedat ze ani bylinozravce v prirode obvykle nie su 100percentne, casto konzumju vedome ci nevedome s rastlinami drobny hmyz ci ine drobne zivocichy, kvoli B12-ke.
Da sa povedat ze clovek je hlavne na rastlinnu stravu, v malej miere je usposobeny na travenie aj masa, nudzovo. Ludia ktori ziju v studenom snehovom pasme, inu moznost nemaju, alebo v dobe ladovej - nutnost. Vtedy sa dozivaju najnizsieho veku, viz priemerna dlzka dozitia eskimakov.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

dokoncenie

Osobne nie som za vylucenie masa (aj ked takych ludi nehanim), som skor za znizenie spotreby masa na par krat az postupne cca 1x tyzdenne - zdoraznujem - ako mali nasi predkovia, v nedelu bolo maso na stole. Boli zdravi, silni, cele dni makali. Ale bez velkochovov ani lovom na viac s vynimkou sviatkov a hostin bezny clovek nedosiahol. Dnes sa masom prezierame a jeme ho pochybnej kvality, plne streosorov, umeleho odchovu bez slnka, zato s podporou ATB, rastovych hormonov a inych liekov. Inak by pre vsetkych nebolo. A bude horsie, pocet ludi rastie exponencialne. A nad tymto sa treba zamysliet a nie hanit tych, ktori nas neohrozuju, len maju ine stravovacie navyky.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

S tou kvalitou máte pravdu, ale i dnes si člověk může najít nějakého dodavatele třeba na farmářském trhu, který to s tou chemií při chovu nepřehání. Máte pravdu i v tom, že k pokrytí biologických potřeb stačí masa míň, než kolik se ho dnes v průměru sní. Ale v jednom s Váni nesouhlasím, já ty lidi s jinými stravovacími návyky nekritizuji, jen si z jejich návyků dělám maličko legraci:-).
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

OK, tak tedy legraci, ale ani tu si nezasluzia, oni vlastne prispievaju k umensovaniu narokov na priestor a energie (vlasne sa obetuju pre masozravcov, tito by im mali byt vdacni a nie posmeskovat), nakolko na vypestovanie rastlin pre vegosa treba radovo 5xmenej pody nez pre jedaka masa, pre ktoreho zvierata ktore musime chovat na nejakom priestore (nie kazdy je vhodny) ich este musime aj krmit rastlinami ktore zvacsa vegos konzumuje priamo. Zvierata treba krmit pocas celeho zivota a len mala cast vlozenych vstupov sa premeni na vytupy, ich pohyb, dychanie a travenie "zjedia" vacsinu.
Ak sa zvierata pasu dochadza tam aj degradacii pody v polosuchych a suchych oblastiach, co u nas mozno neregistrujeme az tak, inde dost velky problem.
Vsetko to uz bolo vyjadrene a prepocitane, da sa to dohladat. Efektvita prenosu napr. bielkovin je uz aj v pripade hospodarskeho chovu nizka. 5% v pripade jahnaciny, hovadzieho 6%, pri bravcovom 14%, teda zo 100 gramov kravou skonzumovanej bielkoviny sa tak do vysledného hovadzieho masa prenesie len 6 gramov bielkoviny. Vegos ma jednoznacne mensiu ekologicku stopu.
Tie naroky na priestor platia samozrejme v pripade ak teda myslime prirodzene chovane zvierata, a nie tie co ziju cely zivot na 1x1metri ze sa ledva otocia a su krmene masokostnymi muckami spoludruhov (v podstate kanibalizmus nuteny aj bylinozravcom, napr. sliepky uplne bezne krmia pomletymi kohutmi ktori su nepotrebni co by v prirode nidky nenastalo a len naivny clovek si moze mysliet ze sa to neprejavi nijak a ze to nijak neovlyvni konzumentov) a inymi lahodkami, tam to neplati, a tam moze potom byt ta cena masa "ludova". Prave kedy vsetci presli na farmarske maso, upravili by sa ceny, boli by o dost vyssie a maso by nebolo tak vo velkom dostupne, nemohlo by logicky byt. Ale to je nerealne, casto v takychto diskuziach ludia napisu: ja kupujem od farmara, aj ked o tom v pochybujem ci ozaj vacsinu, alebo len obcas na doma a v praci je v pohode v jedalni bezne maso, alebo aj salam a pod si kupuje v obchode...ale nie je to cesta pre vsetkych, lebo by sa okamzite ukazalo ze mnozstevne do nedostacuje.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Musíš si dávať pozor na tvrdenia, ktoré nie sú podložené.
"Moc masozravcov je kysla, bylinozravce a clovek zadasity moc."
človek má v priemere kyslý moč s pH v priemere kolo 6, ale može mať aj zasaditý, každopádne
"Fyziologické pH moči je v rozmezí 5,0–6,5, krajní hodnoty jsou 4,5–8,0. Extrémní hodnoty v kyselé nebo zásadité oblasti budí podezření z nedodržení pokynů při odběru moči.
.
"bude horšie, pocet ludi rastie exponencialne."
Už nie skôr linearne a je predpoklad, že v ďalších rokoch dokonca logaritmicky , teda rast ľudstva sa bude zastavovať, kulminovať bude ľudstvo okolo r 2100 na cca 10,5 -11 mld a ďalej už nebude rásť , to hádam taká tragédia nie je ak zvládneme technológie a ak sa dopracujeme k spravodlivejšej štruktúre spoločnosti. Ten najprudší rast obyvateľov Zeme je už za nami a zvládli sme ho.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Tam nejde o nepodlozenost nanajvys ak skratkovitost, je to zlozitejsia problematika, uz len ph celkovo: ine ph je v krvi, zaludku, moci, v roznych telesnych tekutinach sa dokonca moze vyraznejsie lisit, na rozbor dodovov nie je miesto, prekyselenie organizmu je velmi casty problem sucasnych ludi, je ich v civilizovanych krajinach permanentne vacisna, zial. Potom unava, malatnost, naladovost, zapaly, problemy s travenim atd. atd. Zelenina ako zaklad stravy tohto dokaze zbavit. Idealne pH by sa pritom malo pohybovať na urovni 7,4 ako ph krvi co by malo byt najspolahlivejsim ukazovatelom.
Nielen maso - resp. jeho nadmerna konzumacia ma na tom podiel ale aj sladkosti, biele pecivo, alkohol...prevazovat by mala zasadotvorna strava a to v pomere 3:1. Dnesna strava prevaznej vacsiny ludi je na 98% kyselinotvorna! Telo si poradi tak, ze to hodi do mocu (nielen, opat velmi siroka prolematika, v podstate ale sposob vyrovnavania toho na co nie sme nakalibrovani) -moc ma prirodzene ph vyssiu (hlavne rano, potom pred obedom a vecer je v kyslom pasme, ak ju vsak meriame 2-3 hodiny po ranajkach, poobede malo by ph normalne 7,4 dosiahnut) ale zaroven kompenzuje pomocou mineralnych latok z vlastnych kosti, chrupaniek, stien criev - je to rozne..Ludsky organizmus by mal fungovat v mierne zasaditom pasme ako celok. To ze moderna lekarska veda uznava 5,5 - 6,5 mocu ako OK, je na zaklade toho ze strava moderneho cloveka vlastne je len zbavovanim sa jedov, uz sa postupne sa to pristupilo ako na kompromis a + berie sa ranny moc. Tvrdim vsak ze pokial ma clovek v priebehu dna moc pod 7 moze si byt isty ze ma zarobene na zdravorne potiaze. (Samorejme ani opacny extrem nie je dobry, prilis vysoke moze signalizovat ladvinovu nedostatocnost a pod.) Dravce ako som pisala maju mechanizmy ktore im to pomahaju preklenut a stravit inym sposobom, clovek nie.
Ono hlavne vytrhnut jeden ukazovatel a nedivat sa ako na celok moze viest k tomu ze clovek prehliada suvislosti.
Ak niekoho aj skratkovite vymenovanie, ktore je vsak fakticky spravne podnieti si o tom nastudovat, zisti si dalsie a dlasie nuanse, napr. ako slin na dravec radovo menej - nepotrebuje predtravovat, ich sliny opat su kyslejsie vyrazne, zaludok detto masozravce maju cca 20 x silnejsiu koncentraciu zaludocnej kyseliny atd atd. nie je mozne si nevsimnut ze skutocne sme vyrazne blizsie v naprostej vacsine bodov k tym bylinozravcom.

Ad rast poctu ludi - opat veelmi siroka tema,rozne teorie.
https://cs.wikipedia.org/wiki/...
avsak skutocnost nie je mozne tak lahko predpovedat. To ze sa to mierne spomaluje (vykyvy boli vzdy aj v minulosti, docasne vojny, potom sa opat zvysilo) nedava vyhladiadky na najeke mavnutie rukou a hodenie problemu za hlavu. Sucasny sposob vyuzivania zdrojov nedokaze dat uroven Zapadu ani len stavajucej populacii sveta, konzum sa zvysuje a dobrovolne neznizi. Neustale si treba uvedomovat ze priemerny slovak patri medzi 9perc. najbohatrsich obyvatelov Zeme a aj nase naroky rastu, a to a aj v krajinach, vyspelych kde populacia vyslovene klesa. Pritom stale realnejsie su prognozy utecencov v radoch milionov v dosledku zhorsujucich sa prirodnych podmienok, nedostatok vody v mnohych oblastiach a (vsetci ked sem prijdu chcu mat tuto uroven), su predpovede ze celkove mnozstvo ludi je uz teraz tak vysoke ze sposobuje neustale sa zhorsujucu ekologicku nerovnovahu a bude ju sposobovat aj pri pomerne skromnom a nenarocnom zivote... (viac uz mi nevyjde, mozem pokracovat zajtra)
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

"...zaludok detto masozravce maju cca 20 x silnejsiu koncentraciu zaludocnej kyseliny atd atd. nie je mozne si nevsimnut ze skutocne sme vyrazne blizsie v naprostej vacsine bodov k tym bylinozravcom. "
Fakt ?
Fakt majú mäsôžravce 20x silnejšiu koncentráciu HCl v žalúdku, máš také údaje, prepočítala si si to ? Rád by som videl tie údaje, daj na to link, ak to nie je samozrejme vycucané z prsta :0

Ja som našiel, že dokonca mäsožravce môžu mať podstatne menej silnú koncentraciu žalúdočnej kyseliny / pozri pes, mačka a pod / a vcelku zaujímavé zistenia, načo je tak silná koncentracia HCl a teda nízke pH v našom žalúdku dobré resp prečo sme sa tak vyvinuli a kde asi teda patríme.Ono je to podstatne zložitejšie. Pozri si . Ale díky, že si sa ozvala.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/p...

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/p...
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Musela som sa ozvat nakolko si moje tvrdenia oznacil za nepodlozene a to nie je pravda. Fakt je ze musim pisat skratkovito, lebo jednak mam 3 prispevky/den a druhak a to hlavne ludi nebavi citat dlhe elaboraty. Platilo to na moč, kde plati ze moc masozravca je vzdy po cely den kysly. Bylinozravce a ludia maju alkalicky moc (okrem rana). Pri prekysleni organizmu maju ludia kysly moc ako masozravce. Zjednodusene povedane, cize takto doplnam povodne tvrdenie, aby bolo komplexnejsie. Cize ano, je to jedna z kategorii kde sa lisime od masozravcov.
Co sa tyka zaludocny stiav, opat obsirnejsia tema. Klze to od druhu k druhu masozravca. 20x je max. (link mam ulozeny na PC v praci, mozem potom dolozit) Napr. vsezravec pes, ktory bezne konzumuje aj travu ci obilie a v malom mnoztsve to dokonca potrebuje (ako dieta traviace prazdniny u pribuznych na dedine si doteraz pamatam ze ujov pes bezne a dobrovolne napriek dobremu krmeniu, ujedal obilie priamo zo sypky, co vyuzivaju/zneuzivaju vyrobcovia krmiv pre psov kde potom vacsinu obsahu tvori obilie, co by u vyhradnejsich masozravcov ako napr. macky ktore to nepotrebuju-nesmu, mohlo sposobit problemy) ma napr. okolo 10x silnejsie stavy. Ine druhy maju viac. Citat narychlo "Na rozdiel od bylinožravcov nemá pes tráviace enzýmy v slinách a v porovnaní s nimi produkuje slín veľmi málo. Psie sliny sú veľmi riedke a slúžia ako kĺzací prostriedok pre potravu, ktorá u mäsožravcov pozostáva z väčších kusov. Žalúdok psa je v porovnaní s bylinožravcami veľmi veľký: 8 krát väčší ako žalúdok koňa prepočítaný na telesnú hmotnosť. Žalúdočné šťavy psa obsahujú 10 krát viac kyseliny soľnej ako má človek a s potravou v žalúdku má pH menej ako 1 (človek má pH 4-5). Spúšťačom produkcie žalúdočných kyselín je mäso....Podiel obilia v granuliach spôsobuje psom značné problémy. Nevytvorí sa dostatočné množstvo žalúdočných kyselín, pretože chýba kľúčový spúšťač – mäso. Následne nie sú usmrtené baktérie, dochádza k nafukovaniu, torzii žalúdka a premnoženiu parazitov...tráviaci systém psov nie je stavaný na trávenie veľkého množstva rastlinnej stravy. "zdroj http://larka.webnode.sk/barf/ ....Pes dokonca, ked ho pozorujes, zijuci aspon trochu prirodne, si niektore susta vyslovene zahrabe, necha nahnit aby boli pre travenie vacsou vyzvou, "sterilna" strava mu nesvedci. Nieco co by cloveka zabilo, jeho spravne stimuluje, prave pre velku argesivitu a specificku silu tych stiav.
Vies mne nejde o to sa nejak tronfovat. Ide o to, ze ked tie kriteria uvidis vcelku, travenie ako proces - celok, nie je mozne popriet ze sme napriek vsetkemu omnoho blizsie k bylinozravcom nudzovo usposobenymi aj na travenie masa, je to skratka fakt. Pes je napr. opak.
Ako som uz pisala, sama maso jem, malo - vzhladom na to ako je v sucasnosti zvykom, ale jem. Bola som isty cas aj vegoska, sportovala pri tom majuc vybornu formu. Potom som sa vratila k masu ked prisli deti a ja uz nemam tolko casu riesit len stravu a jej zlozenie a varit pre roznych ludi v rodine rozne, nestihacky, nakolko to nie je len o tom vynechat maso ale o komplexnej zmene jedalnicka, o com by sa tiez dalo pisat vela, ako sa my ludia neznalostou casto otravujeme. V kontexte clanku na ktory reagujeme mi prijde skratka alibisticke hovorit ako nas tak ci uz Panboh alebo Priroda stvorila ako masozrutov, nie je to pravda a my ako ludia nemusime rozmoznovat utrpenie a aj tak to robime :-(, keby nam to zaroven aspon prospievalo ale ani to nie. Staci nam menej (pozor, nevravim ze nic) a prospieva nam tiez menej (masa) a to je pointa.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Clovek je vsezravec.

A stavba tela tomu aj zodpoveda. V prirode nic neobvykle, takto funguju napriklad svine, medvede, niektore hlodavce(mysi, potkany) aj simpanzy. Ja nevidim problem ci jest maso, ale kolko. To kolko ho (vratane vyrobkov) dnes vacsina ludi zje je asi trojnasobok toho co je primerane, a tu zacinaju zdravotne problemy. A nielen masa ale vsetkeho, kazdemu doporucujem aby si aspon par dni pisal vsetko co zje aj s mnozstvami, a potom si urobil prepocet kolko je to kj(kcal). Napriklad tu. https://www.kaloricketabulky.s...
Velmi mnohi by boli prekvapeni, lebo doporucene mnozstvo prekracuju dvojnasobne aj viac.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Vies co je zaujimave? Doteraz som nestretla ANI JEDNEHO vegana, ktory by sa ma snazil presvedcit, ze jedenie masa a masovych vyrobkov je prezitok a zla vec, alebo sa ma snazil zosmiesnit a ponizit za to, ye sa stravujem inak ako oni.

Vacsinou sa o nich dozvedam vsezravcov, ktori sa citia ohrozeni "nenormalnymi", ktori sa rozhodnu stravovat sa inak a ryhclo ich zhodit a vysmiat, ze nemaju zdravy rozum, ze je to neprirodzene az uchylne, rovnako ako rozmnozovanie sa bez sexu - takych stretavam vsade plno.

A aby som odpovedala na tvoju otazku, nie, u nas doma taketo komplexy menejcennosti nemame.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

hmm

neviem,co je zle na mase...napr.rezen so zemiakovou kasou - je to vyvazena strava,nakolko obsahuje maso,kde je struhanka,muka - teda obilie,vajicka + zemiaky-teda zeleninu a aj mlieko - v tej kasi..teda nevidim dovod sa cpat iba naklicenym zrnom a podobnymi "fantaziami"
 


Prihláste sa

(?)
 


Ďalšie možnosti
Zoznam diskusií

Registrácia
Zabudnuté heslo
Kódex diskutujúceho

Najčítanejšie


  1. Café Európa: Kto vyčistí špinavý vzduch na Slovensku? 2 934
  2. Martin Droppa: Mať rád Slovensko? A prečo? 2 807
  3. Dominika Dongova: "Pán pravý" mi skomplikoval život 2 582
  4. Miroslav Tokarčík: Nenecháme sa zastrašiť! 2 313
  5. Liga za ľudské práva: Západ už na utečencov rezignoval 2 091
  6. Jasmina Stauder: Ulmovci: Rodina, ktorá zaplatila za pomoc Židom životmi 2 087
  7. Tomáš Kubuš: Kazachstan 2018 (foto) 1 597
  8. Blanka Ulaherová: Spiatočné letenky Budapešť - Baku za 80 eur ... (Azerbajdžan 2018 1/3) 1 244
  9. Transparency International Slovensko: Ako aj bez peňazí zlepšiť naše zdravotníctvo 1 185
  10. Čo je nové na sme.sk: Tieto zaujímavosti o zvieratách okolo nás mnohých prekvapia 1 134

Rebríčky článkov


  1. Milan Lacúch: Smrť, otroctvo hmoty a nepoškvrnené počatie v nových, nevšedných súvislostiach
  2. Drahoslav Jonáš: Hip hop (rap).
  3. František Cudziš: Paradox padajúceho rebríka
  4. Patrik Spišiak: Ďalšia nová strana? Nestačilo ich už?
  5. Ľuboš Dobrota: Osud Johanna August Suttera - zlato mu prinieslo životnú tragédiu.
  6. Fero Sklenár: No Point to Worry about... 2018.06.22.
  7. Linda Majerská: Nedeľný výlet
  8. Michal Nagy: Miss folkloristka - asi pekná akcia.
  9. Ľuboš Dobrota: Osud rozdal kruté karty pre Doktora Jesenia aj pre kata Jána Mydlářa.
  10. Fero Sklenár: No Point to Worry about... 2018.06.21.

  1. Ideme spoločne ďalej. Protestujúci podporili farmárov (minúta po minúte)
  2. Zmenky Kočner skrýva. Prokurátor hovorí, že si poradia aj bez nich
  3. ONLINE: Brazília mohla prehrávať, jej súper mal sľubnú šancu
  4. Nigéria zdolala Island, hrdinom bol Musa
  5. Košický župan Trnka tvrdí, že sa mu vyhrážajú. Mali mu núkať miliónový úplatok
  6. Pijete každý večer a vravíte, že nemáte problém? Máte
  7. Dno poslanca Blahu
  8. Krátka správa o stave preferencií
  9. Zomrel mi otec. A ešte predtým nás šarlatán obral o tisíce
  10. Nebezpečná križovatka v Bratislave zmizne, začala sa jej prestavba

  1. Brutálny tanec predviedol na ulici opitý starček!
  2. Protestujúci farmári sú v Bratislave, ľudia ich vítali potleskom
  3. Komentár Daga Daniša: Prečo arabskí šejkovia milujú Kaliňáka
  4. Farmári: Matečná je ministerka pre oligarchov, nie pre nás
  5. Kauza Cervanová: Viera sa ich strašne bála
  6. Zločinci si tu fungujú ako v supermarkete
  7. Na Bratislavu tiahnu farmári zo Slovenska, vystúpia na pochode za Slušné Slovensko
  8. Exkluzívne video: Policajti odvážajú Mariána Kočnera
  9. Karol Galek: Neklamte baníkom, život po uhlí existuje
  10. Kauza Cervanová - Presvedčivé priznanie vraha Milana Andrášika

Už ste čítali?