Načítavam, moment...
Momentálne nie ste prihlásený

6 tipov ako menej soliť (Späť na článok)

Pridajte priamu reakciu k článku


Hodnoť:   mínus indicator plus

Toto všetko chápem,

snažím sa soliť len tak primerane, ale aj tak solím napr. vodu, v ktorej varím zemiaky (vraj sa poriadne neuvaria v neslanej vode) a tiež milujem bryndzu. To ani nehovorím, že olomoucké syrečky mám rada vzhľadom na obsah bielkovín a minimum kalórií, ale sú príšerne presolené.
Tlak mám v pohode, ale všimla som si, že soľ fakt zadržiava kvantum vody.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Zemiaky bežne varím vo vode, v šupke a bez soli. Bryndzu milujeme asi všetci, len sa nedá jedávať bez následkov. Takže raz za rok a menej. Ja našťastie ešte tiež nemám problémy s tlakom, ale soľ obmedzujem lebo čím viac posolíme, tým viac chem.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Domnievam sa, že soľ...

...nie je návyková a preto ak ju z jedla vynecháme, v podstate sa nič nestane.
Soľ totiž nachádzame v samotných v=yrobkoch - od chleba, pečiva až po mäsové výrobky, o rôznych konzervách, príchutiach do jedál, bujónov, instantných jedál nevraviac.
Už niekoľko dlhých rokov vôbec nesolím - a ak, tak len výnimočne, možno trikrát - štyrikrát do roka, len tak, štipku soli medzi prsty. (Prvýkrát tohto roka som solil nedávo, keď som jedol domácu huspeninu - ale to bola len taká malá štipka soli.)
Myslím si, že soli je v potravinách, ktoré denne jeme, dosť. Soliť navyše preto netreba.
Horšie je to s cukrom - ak si človek zvykne na to, že všetko musí pocukrovať (niektoré jedlá) a hlavne ak dáva denne niekoľko lyžičiek cukru do kávy, do čaju - tak náhle zistí, ako veľa cukru skonzumoval napríklad za týždeň, za mesiac.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Plne súhlasím, radosť čítať taký príspevok. Ďakujem.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Najlepsie je jest vsetko co nam chuti a nezaoberat sa takymi prkotinami, ci si dam o gram menej ci viac soli. A ako kuchar s vami suhlasit nemozem vobec, pretoze bez soli sa chutne neda varit. Az na niektore jedla. Neviem ako by ste urobili bez soli poriadny hovädzi steak? Ak je clovek zdravy nepotrebuje da vyhybat soli.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Neveril by si, aký je steak

bez soli dobrý. Mnoho ľudí nevie akú chuť má mäso a nerozozná jednotlivé druhy mäsa podľa chuti, pretože mäso jedia vždy presolené, namarinované a dochutené mnohými prísadami - teraz idem trochu proti Mirovi :-))
Súhlasím s ním, čo napísal, ale z času na čas si urobím steak iba tak, bez všetkého korenia a samozrejme bez prílohy a bez omáčky.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

OK:) Do mojej restauracie by som ta nepustil:D Varit bez soli? Totalna hlupost! A ignoracia kucharskeho remesla. Taku debilinui si moze vymysliet len niekto, kto to v zivote nerobil a kto nevie ako skutocne dobre jedlo chuti!
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

ad das

sem aj nazov a adresu tvojej restauracie? Aby som tam nedopatrenim nezabludil :-)
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Socky k nam aj tak nechodia, je to fine dinning, nemas pravdepodobne ani oblecenie, aby ta sem pustili. A je to v zahranici, takze sa nemusis bat ak sa nahodou odtrhnes z retaze a vyrazis si do mesta na denne menu za €3,50 :) To by si si tu nedal ani malu mineralku. Nemas na to. A ja restauraciu nevlsstnim, len som kuchar..hlavny
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

a sme doma..

panko robi tajtrlika v kuchyni ale na diskusii sa naparuje ze do "svojej" restauracie by hocikoho nepustil :-)
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Samozrejme ze je to moja kuchyna...som hlavny chef. Nieco co socka ako ty v zivote nedosiahne. Stavim sa ze sedis niekde v kancliku za smiesnych €1000 v hrubom a tajne si lestis pod stolom pero na kolegyni od vedla:D
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

:-)

Tebe sumracnici platia viac? necudujem sa ze Fico ide ku dnu ked si najimaju takych neschopnych trolov . :-) uz im dosli nicky ,tak vam prideluju cisla??
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Nabuduce si co vymyslis? Varit bez mäsa? Pozdravujem jbnuty ch vegetarianov!
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Krvavy steak so solou a ciernym korenim, je zaklad celej gastronomie...Ty kuchar urcite nie si! Len tu basnis o kravinach! A chcel by si byt!
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Aha, takže ak som povedal svoj názor,

a OBČAS si svoje mäso neposolím, tak chcem
"Varit bez mäsa"
alebo som
"jbnuty ch vegetarian"
alebo
"basnim o kravinach! A chcem byt" (BTW aký byt?)

Ja nie som kuchár a ty nie si spisovateľ. Tomu, čo si spáchal v tých troch príspevkoch, hovoria Česi "verbální průjem".
 


Prihláste sa

(?)
 


Ďalšie možnosti
Zoznam diskusií

Registrácia
Zabudnuté heslo
Kódex diskutujúceho

Najčítanejšie


  1. Janka Cigániková: Úplatky na bratislavskej neurochirurgii 3 065
  2. Barbora Oráčová: „Bašternákovci“ na stavebnom úrade v Starom Meste 1.0 1 286
  3. Peter Cmorej: Čo pre vás doteraz urobili kandidáti na starostu Petržalky? 1 239
  4. Milan Lahučký: Vitajte v Káthmandu, najprašnejšom meste sveta! 842
  5. Milan Kuruc: Zakážme firmám zakazovať 833
  6. Martin Droppa: Vykrádajú a okrádajú nás! 562
  7. Jozef Drahovský: Analýza: ponechať zimný alebo letný čas? 478
  8. Martin Kugla: Ako spoznať kandidáta oligarchov v Bratislave. Jednoduchý návod 346
  9. Jozef Selep: Na čo nám je križovatka Triblavina? Deti na prípoji na diaľnicu 301
  10. Maroš Chmúrny: Porto - mesto sladkého vína 296

Rebríčky článkov


  1. Martin Gálik: Plán Bratislava: Parkovanie nie je tvoje právo a zápchy sú tvoja vina
  2. Mário Bulla: Psycho 2. časť - Zoznámenie
  3. Maros Andrejcik: Nešťastná
  4. Patrik Mackových: Sme len krok od recesie v Turecku
  5. Mário Bulla: Psycho - 1. časť - predhovor
  6. Lórant Kulík: Fotoreportáž z výstavy : Svetielkujúce rastliny
  7. Karol Martinka: Ing. K. Martinka: Connection between Edita V. and the woman accused of murder of Kuciak
  8. Tomáš Jurkovič: Dobrá mestská polícia nerozdáva iba papuče.
  9. Ľuboš Dobrota: Kde sa vzali Slováci?
  10. František Cudziš: O Vranove nad Topľou, III.

  1. Novým trénerom slovenskej futbalovej reprezentácie sa stane Hapal
  2. Bývalý siskár Tóth polícii priznal, že pre Kočnera sledoval novinárov
  3. Zsuzsová bola aj pri zvláštnej podpisovej akcii, ktorá mohla pomôcť Kočnerovi vstúpiť do politiky
  4. Bývalý redaktor mečiarovskej STV: Bol som ľahkovážny. Neveril som, že takým správam môžu ľudia veriť
  5. Advokát Pala: V slušnej krajine nemajú zmenky čo robiť
  6. Odfotili hranatý ľadovec. Vznikol prirodezene
  7. Rašiho spolužiak mal povolenie na chatku. Postavil luxusnú vilu
  8. Lučanský chváli sponzora Smeru. Blysol sa aj pri Kočnerovi
  9. Historik: V Bratislave môže byť ukrytý poklad, ktorý doteraz nikto neobjavil
  10. Dopredu vedel, čo urobí. Nepamätám si, či som strelil podobný gól, vravel Stoch

  1. Kočner daroval Hatinovej dom na Kolibe v ten istý deň, ako putoval do väzby
  2. Sulík sa pustil do Fica: Patríte do basy!
  3. Bude mať Fico spoločnú stenu s Kočnerom aj v Leopoldove?
  4. Fico zmenil rétoriku o svojej exasistentke: Trošková ma nezaujíma!
  5. František Mikloško: Cenzúra v rozhlase – príprava na 29. výročie Novembra 1989
  6. Andrej Danko, dedič Vasiľa Biľaka
  7. Fico a Kočner ako registrovaní partneri
  8. Kažimír priznal: Dôchodkový strop ide proti udžateľnosti verejných financií
  9. Šikana na školách je veľmi vážny spoločenský problém
  10. Zámok Kunerad je v plameňoch, požiar údajne založili úmyselne - myzilina.sme.sk

Už ste čítali?