Načítavam, moment...
Momentálne nie ste prihlásený

6 tipov ako menej soliť (Späť na článok)

Pridajte priamu reakciu k článku


Hodnoť:   mínus indicator plus

Toto všetko chápem,

snažím sa soliť len tak primerane, ale aj tak solím napr. vodu, v ktorej varím zemiaky (vraj sa poriadne neuvaria v neslanej vode) a tiež milujem bryndzu. To ani nehovorím, že olomoucké syrečky mám rada vzhľadom na obsah bielkovín a minimum kalórií, ale sú príšerne presolené.
Tlak mám v pohode, ale všimla som si, že soľ fakt zadržiava kvantum vody.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Zemiaky bežne varím vo vode, v šupke a bez soli. Bryndzu milujeme asi všetci, len sa nedá jedávať bez následkov. Takže raz za rok a menej. Ja našťastie ešte tiež nemám problémy s tlakom, ale soľ obmedzujem lebo čím viac posolíme, tým viac chem.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Domnievam sa, že soľ...

...nie je návyková a preto ak ju z jedla vynecháme, v podstate sa nič nestane.
Soľ totiž nachádzame v samotných v=yrobkoch - od chleba, pečiva až po mäsové výrobky, o rôznych konzervách, príchutiach do jedál, bujónov, instantných jedál nevraviac.
Už niekoľko dlhých rokov vôbec nesolím - a ak, tak len výnimočne, možno trikrát - štyrikrát do roka, len tak, štipku soli medzi prsty. (Prvýkrát tohto roka som solil nedávo, keď som jedol domácu huspeninu - ale to bola len taká malá štipka soli.)
Myslím si, že soli je v potravinách, ktoré denne jeme, dosť. Soliť navyše preto netreba.
Horšie je to s cukrom - ak si človek zvykne na to, že všetko musí pocukrovať (niektoré jedlá) a hlavne ak dáva denne niekoľko lyžičiek cukru do kávy, do čaju - tak náhle zistí, ako veľa cukru skonzumoval napríklad za týždeň, za mesiac.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Plne súhlasím, radosť čítať taký príspevok. Ďakujem.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Najlepsie je jest vsetko co nam chuti a nezaoberat sa takymi prkotinami, ci si dam o gram menej ci viac soli. A ako kuchar s vami suhlasit nemozem vobec, pretoze bez soli sa chutne neda varit. Az na niektore jedla. Neviem ako by ste urobili bez soli poriadny hovädzi steak? Ak je clovek zdravy nepotrebuje da vyhybat soli.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Neveril by si, aký je steak

bez soli dobrý. Mnoho ľudí nevie akú chuť má mäso a nerozozná jednotlivé druhy mäsa podľa chuti, pretože mäso jedia vždy presolené, namarinované a dochutené mnohými prísadami - teraz idem trochu proti Mirovi :-))
Súhlasím s ním, čo napísal, ale z času na čas si urobím steak iba tak, bez všetkého korenia a samozrejme bez prílohy a bez omáčky.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

OK:) Do mojej restauracie by som ta nepustil:D Varit bez soli? Totalna hlupost! A ignoracia kucharskeho remesla. Taku debilinui si moze vymysliet len niekto, kto to v zivote nerobil a kto nevie ako skutocne dobre jedlo chuti!
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

ad das

sem aj nazov a adresu tvojej restauracie? Aby som tam nedopatrenim nezabludil :-)
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Socky k nam aj tak nechodia, je to fine dinning, nemas pravdepodobne ani oblecenie, aby ta sem pustili. A je to v zahranici, takze sa nemusis bat ak sa nahodou odtrhnes z retaze a vyrazis si do mesta na denne menu za €3,50 :) To by si si tu nedal ani malu mineralku. Nemas na to. A ja restauraciu nevlsstnim, len som kuchar..hlavny
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

a sme doma..

panko robi tajtrlika v kuchyni ale na diskusii sa naparuje ze do "svojej" restauracie by hocikoho nepustil :-)
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Samozrejme ze je to moja kuchyna...som hlavny chef. Nieco co socka ako ty v zivote nedosiahne. Stavim sa ze sedis niekde v kancliku za smiesnych €1000 v hrubom a tajne si lestis pod stolom pero na kolegyni od vedla:D
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

:-)

Tebe sumracnici platia viac? necudujem sa ze Fico ide ku dnu ked si najimaju takych neschopnych trolov . :-) uz im dosli nicky ,tak vam prideluju cisla??
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Nabuduce si co vymyslis? Varit bez mäsa? Pozdravujem jbnuty ch vegetarianov!
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Krvavy steak so solou a ciernym korenim, je zaklad celej gastronomie...Ty kuchar urcite nie si! Len tu basnis o kravinach! A chcel by si byt!
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Aha, takže ak som povedal svoj názor,

a OBČAS si svoje mäso neposolím, tak chcem
"Varit bez mäsa"
alebo som
"jbnuty ch vegetarian"
alebo
"basnim o kravinach! A chcem byt" (BTW aký byt?)

Ja nie som kuchár a ty nie si spisovateľ. Tomu, čo si spáchal v tých troch príspevkoch, hovoria Česi "verbální průjem".
 


Prihláste sa

(?)
 


Ďalšie možnosti
Zoznam diskusií

Registrácia
Zabudnuté heslo
Kódex diskutujúceho

Najčítanejšie


  1. Čo je nové na sme.sk: SME aj pre tvojho otca 6 918
  2. Miroslava Priškinová: Jednodňová dovolenka pri mori? Prečo nie?!! 4 149
  3. Zuzana Sitárová: Žigmund Luxemburský II. 2 034
  4. Marek Mačuha: Ako je to s ekonomickými úspechmi vlád strany SMER 1 408
  5. Robert Puk: Mika primátorom Bratislavy? To je veľmi, veľmi zlý vtip 1 248
  6. Jana Lukáčová: LGBTI - kde končí prirodzenosť 1 208
  7. Stanislav Martinčko: Gauneri v kravatách?! 1 165
  8. Čo je nové na sme.sk: 5 skvelých darčekových nápadov na Deň otcov 1 120
  9. Tomáš Mihalík: Slobodný vysielač šíril ďalšiu dezinformáciu (za ktorú sa ospravedlnil) 873
  10. Denis Herák: Cyklotúra na Panskú Javorinu 864

Rebríčky článkov


  1. Fero Sklenár: No Point to Worry about... 2018.06.19.
  2. Roland Ondrus: PR kampaň pre migrantov?
  3. Denis Jacko: Metafory namiesto bodiek
  4. Drahoslav Jonáš: Starec Rebel
  5. Roland Ondrus: Amaterizmus Kartago Tours
  6. Vladimír Krátky: Kažimírových  200 000 000 000 .
  7. Petra Babanova: Láska a krása
  8. Jarmila Halgasova: Rozmary jej excelencie Matečnej
  9. Stanislav Lapšanský: Dnes mám rande s Naším Mestom!
  10. Július Kovács: Dnes je súd s Janíčkom zajtra s Rybaničom obom hrozí väzenie

  1. Na pokyn trénera mal tuniský brankár simulovať. S Anglickom už nebol ramadán
  2. Bakalársku prácu napísal o sebe. Poľsko stojí a padá na famóznom vysokoškolákovi
  3. Chýba desaťtisíc itečkárov. Firmy sa obzerajú aj po Ukrajincoch
  4. Nedá sa s ňou pracovať. Merkelovej minister priblížil jej koniec
  5. Slovenskí penzisti budú aj naďalej chorí a chudobní
  6. Všade vidí smrť. Vedci vytrénovali psychopatickú umelú inteligenciu
  7. Vzišli z kandidátky strany, opustili ju a prešli do inej. Prečo niektorí poslanci menia stranícke tričká
  8. Nikto by nechcel byť od júla v koži Kalavskej
  9. Pes je bytosť. Treba aj zaň platiť do fondu opráv?
  10. Neymar tlačí na pílu, Messi nezvláda tlak. Prečo favoriti nevíťazia?

  1. Cisárovnine nové šaty
  2. Keby ste si dali tú námahu a prečítali si…
  3. Špeciálny prokurátor sa tvári, ako keby sa vo februári na Slovensku nič nestalo
  4. Čoho sa Fico a Kaliňák boja? Pellegrini im predĺžil štátnu ochranku
  5. Exminister Palko: Fica vyhnala ulica. To sa naposledy stalo komunistom
  6. Novinárka Holcová o vražde Kuciaka: Jedna z verzií sú Albánci
  7. Druhá facka zeleného starostu obyvateľom Krasňan?
  8. Beblavý: Pokiaľ bude mať spájanie zmysel, na mne určite stáť nebude
  9. S kým pásla husi Zuzana Fialová?
  10. Doterajšia ústava má nízku legitimitu - komentare.sme.sk

Už ste čítali?