Načítavam, moment...
Momentálne nie ste prihlásený

6 tipov ako menej soliť (Späť na článok)

Pridajte priamu reakciu k článku


Hodnoť:   mínus indicator plus

Toto všetko chápem,

snažím sa soliť len tak primerane, ale aj tak solím napr. vodu, v ktorej varím zemiaky (vraj sa poriadne neuvaria v neslanej vode) a tiež milujem bryndzu. To ani nehovorím, že olomoucké syrečky mám rada vzhľadom na obsah bielkovín a minimum kalórií, ale sú príšerne presolené.
Tlak mám v pohode, ale všimla som si, že soľ fakt zadržiava kvantum vody.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Zemiaky bežne varím vo vode, v šupke a bez soli. Bryndzu milujeme asi všetci, len sa nedá jedávať bez následkov. Takže raz za rok a menej. Ja našťastie ešte tiež nemám problémy s tlakom, ale soľ obmedzujem lebo čím viac posolíme, tým viac chem.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Domnievam sa, že soľ...

...nie je návyková a preto ak ju z jedla vynecháme, v podstate sa nič nestane.
Soľ totiž nachádzame v samotných v=yrobkoch - od chleba, pečiva až po mäsové výrobky, o rôznych konzervách, príchutiach do jedál, bujónov, instantných jedál nevraviac.
Už niekoľko dlhých rokov vôbec nesolím - a ak, tak len výnimočne, možno trikrát - štyrikrát do roka, len tak, štipku soli medzi prsty. (Prvýkrát tohto roka som solil nedávo, keď som jedol domácu huspeninu - ale to bola len taká malá štipka soli.)
Myslím si, že soli je v potravinách, ktoré denne jeme, dosť. Soliť navyše preto netreba.
Horšie je to s cukrom - ak si človek zvykne na to, že všetko musí pocukrovať (niektoré jedlá) a hlavne ak dáva denne niekoľko lyžičiek cukru do kávy, do čaju - tak náhle zistí, ako veľa cukru skonzumoval napríklad za týždeň, za mesiac.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Plne súhlasím, radosť čítať taký príspevok. Ďakujem.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Najlepsie je jest vsetko co nam chuti a nezaoberat sa takymi prkotinami, ci si dam o gram menej ci viac soli. A ako kuchar s vami suhlasit nemozem vobec, pretoze bez soli sa chutne neda varit. Az na niektore jedla. Neviem ako by ste urobili bez soli poriadny hovädzi steak? Ak je clovek zdravy nepotrebuje da vyhybat soli.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Neveril by si, aký je steak

bez soli dobrý. Mnoho ľudí nevie akú chuť má mäso a nerozozná jednotlivé druhy mäsa podľa chuti, pretože mäso jedia vždy presolené, namarinované a dochutené mnohými prísadami - teraz idem trochu proti Mirovi :-))
Súhlasím s ním, čo napísal, ale z času na čas si urobím steak iba tak, bez všetkého korenia a samozrejme bez prílohy a bez omáčky.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

OK:) Do mojej restauracie by som ta nepustil:D Varit bez soli? Totalna hlupost! A ignoracia kucharskeho remesla. Taku debilinui si moze vymysliet len niekto, kto to v zivote nerobil a kto nevie ako skutocne dobre jedlo chuti!
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

ad das

sem aj nazov a adresu tvojej restauracie? Aby som tam nedopatrenim nezabludil :-)
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Socky k nam aj tak nechodia, je to fine dinning, nemas pravdepodobne ani oblecenie, aby ta sem pustili. A je to v zahranici, takze sa nemusis bat ak sa nahodou odtrhnes z retaze a vyrazis si do mesta na denne menu za €3,50 :) To by si si tu nedal ani malu mineralku. Nemas na to. A ja restauraciu nevlsstnim, len som kuchar..hlavny
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

a sme doma..

panko robi tajtrlika v kuchyni ale na diskusii sa naparuje ze do "svojej" restauracie by hocikoho nepustil :-)
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Samozrejme ze je to moja kuchyna...som hlavny chef. Nieco co socka ako ty v zivote nedosiahne. Stavim sa ze sedis niekde v kancliku za smiesnych €1000 v hrubom a tajne si lestis pod stolom pero na kolegyni od vedla:D
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

:-)

Tebe sumracnici platia viac? necudujem sa ze Fico ide ku dnu ked si najimaju takych neschopnych trolov . :-) uz im dosli nicky ,tak vam prideluju cisla??
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Nabuduce si co vymyslis? Varit bez mäsa? Pozdravujem jbnuty ch vegetarianov!
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Krvavy steak so solou a ciernym korenim, je zaklad celej gastronomie...Ty kuchar urcite nie si! Len tu basnis o kravinach! A chcel by si byt!
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Aha, takže ak som povedal svoj názor,

a OBČAS si svoje mäso neposolím, tak chcem
"Varit bez mäsa"
alebo som
"jbnuty ch vegetarian"
alebo
"basnim o kravinach! A chcem byt" (BTW aký byt?)

Ja nie som kuchár a ty nie si spisovateľ. Tomu, čo si spáchal v tých troch príspevkoch, hovoria Česi "verbální průjem".
 


Prihláste sa

(?)
 


Ďalšie možnosti
Zoznam diskusií

Registrácia
Zabudnuté heslo
Kódex diskutujúceho

Najčítanejšie


  1. Melita Gwerková: Žena, ktorá sa za verejné poníženie pomstila maľbou 4 132
  2. Pavel Dvořák: Ako mi čínska vláda zamurovala suseda 2 854
  3. Peter Slamenik: Čo s načatým večerom? Dáme Gerlach! 2 811
  4. Čo je nové na sme.sk: Letná ponuka: Predplatné SME.sk len za 9,90 € 1 732
  5. Igor Čonka: Ako markíz de Sade vyprovokoval dobytie Bastily 1 479
  6. Ján Zima: Otvorený list pánovi prezidentovi z Nórska 1 432
  7. Danica Chames: Bez gatí neodídeš! 1 414
  8. Martin Ondráš: Kontrola kvality potravín - klamstvá a demagógia 1 320
  9. Martin Sukupčák: Bude primátorom Žiliny odsúdený kriminálnik? 1 300
  10. Janka Cigániková: Odchod špecialistov z Kramárov je tragédiou štátneho zdravotníctva, ale nie pacientov. 1 205

Rebríčky článkov


  1. Martin Škulec: Jeseň
  2. Simona Baranová: Priznávam
  3. Lucia Zvedelová: Pekáč na bruchu? Ďakujem, radšej koláčik
  4. Mária Tvrdoňová: Ako je to s výpredajmi na MALL.SK
  5. Lórant Kulík: Fotoglosa: Historická GPS navigácia
  6. Ladislav Větvička: Přej si něco. Padá měna!
  7. Peter Kremsky: Nové vlaky do Petržalky? Využiteľné je to tak pol na pol
  8. Milan Lahučký: Chiang Mai - thajské mesto, ktoré sme si zamilovali
  9. Robert Hodoši: Červená čiapočka s čajom o piatej (17:00h)
  10. Peter Mrázik: Čo je nové po celozávodnej dovolenke v automobilke Jaguar Land Rover ?

  1. Trenčín odolal na strelnici v Rotterdame. V boji o Európsku ligu ho čakajú Cyperčania
  2. Trénera Slovana nahneval prístup Rakúšanov, fanúšikov čakalo nemilé prekvapenie
  3. Prečo sa výkon auta udáva v koňoch a nie v kilowattoch? Dôvodov je niekoľko
  4. Policajný kynológ radí: Čo robiť pri útoku psa?
  5. Spor o Ústavný súd sa opakuje. Zmeny možno ani nebudú
  6. ONLINE: Doma otočil zápas. Slovan v odvete čelí Rapidu Viedeň
  7. Nečakaný, no zaslúžený úspech. Ako Trenčín vyradil slávny Feyenoord
  8. Poslankyni z ĽSNS asistuje bývalá exekútorka. Lipšic jej pozastavil funkciu, riešili ju súdy
  9. Česi stáli hodiny v rade na štátnu pôžičku. Mladých chce podporovať aj Most-Híd
  10. Trenčín remizoval v Rotterdame a senzačne vyradil slávny Feyenoord

  1. Vážené nemecké orgány !
  2. Štefan Hríb: Vietnamci nás pri únose nemohli oklamať
  3. SIS je ďalšou z inštitúcií, ktorej predsedá mamľas - komentare.sme.sk
  4. Čižnár sa skryl pod nemeckú perinu. A celý z nej trčí
  5. Kiska kritizoval Pellegriniho: Stále sa môže od únosu dištancovať a ukázať, že nie je len bábkou
  6. GDPR a boh nechránia nezodpovedných (príbeh moderného Petra)
  7. Kočner je poškodený, zistili vyšetrovatelia
  8. Palko k únosu Vietnamca: Pellegrinimu sa kráti čas na to, aby sa dištancoval od Fica
  9. Kaliňák bude vypovedať v Špirkovom podozrení
  10. Ján Kuciak: Kočnerovi pomáhajú aj súdy. Od Unipharmy žiada vysoké odškodné

Už ste čítali?