Načítavam, moment...
Momentálne nie ste prihlásený

6 tipov ako menej soliť (Späť na článok)

Pridajte priamu reakciu k článku


Hodnoť:   mínus indicator plus

Toto všetko chápem,

snažím sa soliť len tak primerane, ale aj tak solím napr. vodu, v ktorej varím zemiaky (vraj sa poriadne neuvaria v neslanej vode) a tiež milujem bryndzu. To ani nehovorím, že olomoucké syrečky mám rada vzhľadom na obsah bielkovín a minimum kalórií, ale sú príšerne presolené.
Tlak mám v pohode, ale všimla som si, že soľ fakt zadržiava kvantum vody.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Zemiaky bežne varím vo vode, v šupke a bez soli. Bryndzu milujeme asi všetci, len sa nedá jedávať bez následkov. Takže raz za rok a menej. Ja našťastie ešte tiež nemám problémy s tlakom, ale soľ obmedzujem lebo čím viac posolíme, tým viac chem.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Domnievam sa, že soľ...

...nie je návyková a preto ak ju z jedla vynecháme, v podstate sa nič nestane.
Soľ totiž nachádzame v samotných v=yrobkoch - od chleba, pečiva až po mäsové výrobky, o rôznych konzervách, príchutiach do jedál, bujónov, instantných jedál nevraviac.
Už niekoľko dlhých rokov vôbec nesolím - a ak, tak len výnimočne, možno trikrát - štyrikrát do roka, len tak, štipku soli medzi prsty. (Prvýkrát tohto roka som solil nedávo, keď som jedol domácu huspeninu - ale to bola len taká malá štipka soli.)
Myslím si, že soli je v potravinách, ktoré denne jeme, dosť. Soliť navyše preto netreba.
Horšie je to s cukrom - ak si človek zvykne na to, že všetko musí pocukrovať (niektoré jedlá) a hlavne ak dáva denne niekoľko lyžičiek cukru do kávy, do čaju - tak náhle zistí, ako veľa cukru skonzumoval napríklad za týždeň, za mesiac.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Plne súhlasím, radosť čítať taký príspevok. Ďakujem.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Najlepsie je jest vsetko co nam chuti a nezaoberat sa takymi prkotinami, ci si dam o gram menej ci viac soli. A ako kuchar s vami suhlasit nemozem vobec, pretoze bez soli sa chutne neda varit. Az na niektore jedla. Neviem ako by ste urobili bez soli poriadny hovädzi steak? Ak je clovek zdravy nepotrebuje da vyhybat soli.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Neveril by si, aký je steak

bez soli dobrý. Mnoho ľudí nevie akú chuť má mäso a nerozozná jednotlivé druhy mäsa podľa chuti, pretože mäso jedia vždy presolené, namarinované a dochutené mnohými prísadami - teraz idem trochu proti Mirovi :-))
Súhlasím s ním, čo napísal, ale z času na čas si urobím steak iba tak, bez všetkého korenia a samozrejme bez prílohy a bez omáčky.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

OK:) Do mojej restauracie by som ta nepustil:D Varit bez soli? Totalna hlupost! A ignoracia kucharskeho remesla. Taku debilinui si moze vymysliet len niekto, kto to v zivote nerobil a kto nevie ako skutocne dobre jedlo chuti!
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

ad das

sem aj nazov a adresu tvojej restauracie? Aby som tam nedopatrenim nezabludil :-)
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Socky k nam aj tak nechodia, je to fine dinning, nemas pravdepodobne ani oblecenie, aby ta sem pustili. A je to v zahranici, takze sa nemusis bat ak sa nahodou odtrhnes z retaze a vyrazis si do mesta na denne menu za €3,50 :) To by si si tu nedal ani malu mineralku. Nemas na to. A ja restauraciu nevlsstnim, len som kuchar..hlavny
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

a sme doma..

panko robi tajtrlika v kuchyni ale na diskusii sa naparuje ze do "svojej" restauracie by hocikoho nepustil :-)
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Samozrejme ze je to moja kuchyna...som hlavny chef. Nieco co socka ako ty v zivote nedosiahne. Stavim sa ze sedis niekde v kancliku za smiesnych €1000 v hrubom a tajne si lestis pod stolom pero na kolegyni od vedla:D
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

:-)

Tebe sumracnici platia viac? necudujem sa ze Fico ide ku dnu ked si najimaju takych neschopnych trolov . :-) uz im dosli nicky ,tak vam prideluju cisla??
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Nabuduce si co vymyslis? Varit bez mäsa? Pozdravujem jbnuty ch vegetarianov!
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Krvavy steak so solou a ciernym korenim, je zaklad celej gastronomie...Ty kuchar urcite nie si! Len tu basnis o kravinach! A chcel by si byt!
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Aha, takže ak som povedal svoj názor,

a OBČAS si svoje mäso neposolím, tak chcem
"Varit bez mäsa"
alebo som
"jbnuty ch vegetarian"
alebo
"basnim o kravinach! A chcem byt" (BTW aký byt?)

Ja nie som kuchár a ty nie si spisovateľ. Tomu, čo si spáchal v tých troch príspevkoch, hovoria Česi "verbální průjem".
 


Prihláste sa

(?)
 


Ďalšie možnosti
Zoznam diskusií

Registrácia
Zabudnuté heslo
Kódex diskutujúceho

Najčítanejšie


  1. Radovan Bránik: …nech to tu nevidí tisíc očí 709
  2. Miroslav Lukáč: Konečne sme videli tie pravé prostitútky, ľudovo zvané štetky. Aj slizkých hadov. Naživo 74
  3. Lenka Bajzíková: Lyžiarsky výcvik 63
  4. Jana Kapráliková: Emiráty a Omán - moja ochutnávka Arabského polostrova (1. časť Dubaj) 31
  5. Jaroslav Ridoško: Zdravie si prejedáme 26
  6. Radovan Bránik: Ako dať dole človeka bez použitia strelnej zbrane 20
  7. Vladimír Koláček: Otvorený list Citrónovi, direktorovi nášho profi hokeja. 15
  8. Prvý pokus: Fekišovce – iný pohľad na mediálne šialenstvo 14
  9. Jana Petrášková: „Umriem, ak ma nepotvrdíš“ – Čo sa stane, keď dieťa stratí citové bezpečie? 14
  10. Ján Kmeť: O čom sa nehovorí 13

Rebríčky článkov


  1. Hana Vrabcova: Viete, že aj slávne ženy majú problémy s váhou ?
  2. Milan Lacúch: Tajomstvo ľudského mozgu
  3. Martin Kips: Vinícius Júnior - vychádzajúca hviezda Realu Madrid a Brazílie
  4. Peter Fabian: Mních a tanečnica
  5. Ján Marton: Ty a tvoje orgazmy (Divadlo, porno a iné dokumentárne slabosti)
  6. Ivan Janíček: Oprava nábytku - 2 časť.
  7. Denis Jacko: Prietrž surrealizmu
  8. Sonya Haraszti: Spln na anglickej riviére. Noc a deň v Bournemouth.
  9. Martin Zibrin: V roku 2019 dajte číslam šancu rásť
  10. Jozef Bakša: Vďaka

  1. Selfie fotografie pre Zsuzsovú si mal Glváč robiť aj z parlamentu
  2. Volala ho maznák. Zsuzsová tvrdí, že s Glváčom sa stretla aj osobne
  3. Volali ho Pavúk. Vyliezol nemožné, bránil vzbure v Leopoldove
  4. V Antarktíde sa pod ľadom ukrývalo jazero. Našli v ňom telo odolného živočícha
  5. Poliaková po štafete: Bola som presvedčená, že mi postačí jedno dobíjanie
  6. V Prahe sa pokúsil upáliť ďalší muž, okolnosti vyšetruje polícia
  7. Rozrýpané Štiavničky, prípravy na hokejový Winter Classic kritizujú
  8. Dúbravka s ďalším čistým kontom, United opäť vyhrali, Arsenal vyhral v šlágri
  9. Prvá jazda: Kia ProCeed nie je len štýlové kombi so zaujímavou cenou
  10. Mal Kočner Glváča na diaľkové ovládanie?

  1. Odkaz pre Danka a Matoviča: Nebola iná doba. Reaguje vedenie Filozofickej fakulty UK
  2. Remišová vyšla s pravdou von: Bude kandidovať v prezidentských voľbách?
  3. Mikloško: Šefčovič kandidatúrou preberá zodpovednosť za politiku Fica a Kaliňáka
  4. Mojžiš sa pýta Matoviča: Zaplatil si Matovič za diplomovku?
  5. Remišová: Za prezidentku kandidovať nebudem, aj Šefčovič je pre Slovensko hrozba
  6. Kreslo pre Františka Mikloška: Palachovým týždňom sa začal kľúčový rok
  7. Realitný maklér: Zásadný prepad cien bytov v tomto roku neočakávam
  8. Matovič: Glváč si židom ukradnutý majetok užíva. Trtko odkázaný na žužolenie mafiánskej štetky
  9. Tvrdá báseň o Marianovi Kočnerovi a živote v base - Exkluzívne
  10. Matovič dostal od prezidentských kandidátov košom

Už ste čítali?