Načítavam, moment...
Momentálne nie ste prihlásený

Rizoto z mladého hrášku (Späť na článok)

Pridajte priamu reakciu k článku


Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Vyzerá tu super.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Momentálne nemám slúžku,

čo by mi to spravila, sám sa s tým babrať nebudem, príliš zdlhavá príprava.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Mne by to chutilo

aj bez tých ozdôb (maliny, kvietky) a ani kozí syr by mi tam nechýbal, hoci ho milujem. Parmezán úplne postačí.
Väčšina ľudí má asi rada, keď je jedlo na tanieri vyčančané rôznymi detailmi. Netuším prečo, mne na tom moc nezáleží. Jedlo mi musí najmä chutiť. Očami ho nejem asi preto, že mám zlozvyk pri jedení čítať:)
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Pani Janka, im to s najväčšou pravdepodobnosťou taktiež chutí aj bez dekorácie. Postrehol som nový trend pri fotení jedál. Ozdobiť, dať najavo vintage štýl, pocit nostalgie, sypajúci sa práškový cukor & Co. efekty. Je to pekné. Aj toto jedlo je veľmi elegantné.
___________________________________
Ak by mala rodina čakať na jedlo po pol hodinke fotografovania a štylizovania (to je len môj skromný odhad - sama autorka by musela ísť s pravdou von), jedlo by bolo studené, často nekonzumovateľné a členovia rodiny hladní.
_____________________________
Dovolím si predpokladať, že jedna porcia padne na úkor prezentácie na sociálnych sieťach.
_______________________________
Talianske rizoto patrí k mojim obľúbeným pokrmom, moja pani ho vie pripraviť ako rodená Talianka.
Za mňa plný počet bodov pre toto elegantné a excelentné prevedenie rizota.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Súhlasím,

nemám vôbec nič proti tomu cifrovaniu jedla, poznám viac ľudí, ktorým na tom záleží. Mne nie. To ale neznamená, že si to uložím na tanier nejakým nechutným spôsobom. Pri hráškovom rizote je pre mňa vzhľadovo dostatočné tá ryža s hráškom.
Do talianskeho rizota som sa zamilovala na prvé sústo. Aj s hríbikmi je vynikajúce. Aj so sušenými paradajkami. Ja ešte pridávam šafrán.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Dovolím si súhlasiť. Moja pani taktiež krásne uloží na tanier jej vynikajúce jedlá, vyzerajú vždy veľmi elegantne a lákavo, ale nevyzdobuje ich týmto novým štýlom. Patrne je to slabosť mladej generácie, ktorá sa chce odlíšiť od stereotypu v gastronómii.
-----------------------
Dovolím si avšak nesúhlasiť s diskutérom pod Vami, ktorý stavia slávobránu tam, kde viťazí skôr zhnusenie. Rozumiem, každému chutí niečo iné, ale zdá sa, že väčšine Slovákov chutia veľmi prečudesné kombinácie chutí, ktoré už na pohľad vyzerajú nevábne.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

No tak to ste trafili

presne na cieľ, pán kulturológ, v tej druhej časti Vášho príspevku. V tom nie je o čom, len zas súhlasiť.

Priznám sa, že som doposiaľ neprišla na chuť jedlám s priveľa ingredenciami, úplne mi postačia dve dominantné a doplnkové už len korenia, bylinky ... Viacerí moji známi nevedia pochopiť, že si dokážem nesmierne pochutiť na blanšírovanej brokolici alebo karfiole s bryndzou. Netreba soliť, pridám k blanšírovaniu trochu kurkumy a nič viac mi nechýba. Ozdobím kvalitnými paradajkami. Nepotrebujem k tomu už žiadnu ďalšiu prílohu.

Ináč blanšírovaný karfiol s bryndzou je veľmi podobný bryndzovým haluškám. Ešte pridám pažítku alebo smaženú šalotku a zas rýchle a chutné jedlo.

Nepatrím k tým, ktorí prežijú v kuchyni pol svojho života:)
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Janka, prosím Ťa, ako osmažíš šalotku alebo cibuľku tak, aby bola chrumkavá? Ja som ju už skúšal oprášiť v múke, na slabom ohni, na silnom ohni, na olivovom oleji, na masti a furt je ako ošť@n@. (Tak sa vyjadrila moja polovička).
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

*** (príspevok porušil KÓDEX diskutujúceho)
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

S Tebou, oggir,

je nebezpečné sa baviť už aj o receptoch:)
Vieš, že už aj recept na chrumkavú smaženú cibuľku je reklamou? Nabudúce sa Ti už nedám nachytať:)))

Je najvyšší čas vymyslieť šifrované písmo. Ja som ho už vymyslela dávno. Písala som si v ňom denník od 15 r. Len sa bojím, že keď Ti ho teraz prezradím, prečítaš si môj denník:)
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Je, je to nebezpečné. Asi niekto usúdil, že mám nejakú diskusnú ebolu alebo čo.

Btw., šifrovanie ma baví, ale nesie to so sebou riziká. Keď som mal asi 10 rokov, matka našla moju napísanú prvotinu. Bol zo zošit A5 štvorčekovaný v hrubých čiernych doskách a od začiatku do konca bola v každom štvorčeku nakreslená hviezdička. Nič iné. Názov literárneho diela bol "DEJINY SVETA".

Takže sme s matkou opäť skončili u psychológa. Ale tam ma nič neprekvapilo, rozhovor bol super. Bol som na to zvyknutý. Keď bola matka so mnou v koncoch (čo bývalo furt), končilo to u psychológa, psychiatra a na verejnej bezpečnosti.

Ale, aby ma nezmazali, ako to je vlastne s tou šalotkou a cibuľkou? :-)
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Keby dnes išlo 10 ročné dieťa

k psychológovi s tým Tvojím zošitom, skončil by si s x diagnózami od autistu, až po všetky dys ... dys...a ADHD s neviem čo ešte. A bol by si preradený do špeciálnej školy. A sedel by si v lavici, však vieš s kým.
Ono zapamätaj si, že géniovia to majú bežne tieto diagnózy. Čo Ti budem hovoriť, v našej rodinke sa to len tak hemží samými géniami:)
Ale máme aj jeden unikát - šachového veľmajstra! Fakt.
A teraz k tej šalotke a cibuľke ... čo si to vlastne chcel? Ahá ten recept.
Tak to máš smolu. Ten mi vymazali:)
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

dys...dys...ADHD, preboha. Ale však, ja si myslel, že to som len šibnutý. Mimochodom, zostalo mi to doteraz, len mi to nikto nechce veriť. :-)
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Ja Ti to verím,

inklinujem len a len k takým a podobným. Keby Ti to nebolo zostalo, ako asi by sme si Ťa toľkí(é), všimli a zamilovali sa do Teba?:)
Z portfólia mojich milovaných si ešte dosť mierna diagnóza:))

Ahá, a aby sme nezabudli, tak rizoto z mladého hrášku chutí, len tá do chrumkava osmažená šalotka ... no nič ... zvládneme niekedy nabudúce.

Kúp si "pravú" liatinovú panvicu od podomových predavačov, majú ju v zľave, ak si k nej prikúpiš ešte 5 ďalších panvíc a hrncov a aj s pokrievkami Ťa to vyjde na necelých 2000 €. Skoro zadarmo.

Keď mi sľubovali (u susedov na návšteve), že ma tá panvica prežije, tak vieš čo mi napadlo? Že asi načo mi bude tá panvica, ktorá ma prežije?
Nevedeli. Tak som nekúpila.

Ak Ti ešte ostali v knižnici Tvoje Dejiny sveta, mám o ne záujem. Určite tam nájdem aj recept na cibuľku vysmaženú do chrumkava. Potom Ti dám vedieť:)
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Mne sa

zacina celkom pacit tvoja vytrvalost,zamerala si sa na jedlo a pises a fotis...Si na materskej dovolenke,ako si spominala a takto si vyplnas cas a naplnas bruska rodine....A preco nie ?
Len tym nesleduj vedlajsie umysly,ak ano ... Nemusi to dobre dopadnut,pre teba.Preco ?
Na tuto otazku si musi vediet vzdy odpovedat sama.Ja mam rada to,co vari Roman Baranek
na Dennik.sk,som rada,ze opat zdielaju svoje recepty s ostatnou verejnostou.
Ingrid L. Santy
Hailsham,Anglicko
Moj blogpravda 2018 xxxx
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Všetko toto robím preto, aby som naplnila bruška svojej rodine. A keďže sa v kuchyni rada hrám tak to sem tam dopadne tak, že sa rada podelím s ostatnými, ktorý potom pýtajú recepty. A tak som ich začala pridávať sem, aby som ich nemusela písať a po jednom posielať. :)
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Vtipna odpoved,

si inteligentna...

Ingrid
Moj blogpravda 2018 xxxx

Nieco skusim pripravit z tvojich receptov aj ja,ale v Anglicku sa stravuje inak.Cely den iba nieco chrumkaju a vecer maju spolocnu rodinnu veceru a Claire ( domaca pani ) ju pripravuje sama,vari velmi chutne...Ich kuchyna je ina od tej slovenskej a aj europskej.Ale vsetci zboznuju moje vyprazane kuracie,maju to radi,i ked som si musela poradit,lebo nemaju nasu klasicku struhanku.
 


Prihláste sa

(?)
 


Ďalšie možnosti
Zoznam diskusií

Registrácia
Zabudnuté heslo
Kódex diskutujúceho

Najčítanejšie


  1. Monika Nagyova: Rozčúlená Nemka v Tescu: U nás by sa to nestalo! 8 278
  2. Radovan Bránik: Neznesiteľná ľahkosť vraždy 7 017
  3. Jozef Drahovský: Počas týždňa mobility je MHD pre vodičov zadarmo iba niekde a len niekedy - Doplnené 4 870
  4. Ján Roháč: Motorkári, prečo sú vaše motorky také hlučné? 4 186
  5. Marianna Lipková: Rýchlo a zbesilo ( Z denníka obyčajnej učiteľky ) 3 062
  6. Ľubomír Smetana: Polícia má pomáhať a chrániť alebo týrať cudzincov? 2 504
  7. Greenpeace Slovensko: Prečo by otvorenie 12. ťažobného poľa na hornej Nitre bolo zlým sci-fi 2 424
  8. Václav Mika: Riadiť hlavné mesto nie je brnkačka 2 413
  9. Erich Mistrík: Slovenské mamičky, pekné dcéry máte 2 042
  10. Dominika Dongova: Ako spraviť ženu šťastnou? 2 039

Rebríčky článkov


  1. Martin Gábor: Bojovník Šafi!
  2. Martin Beňo: Progresívne Slovensko
  3. Peter Pipák: Humenné: Správa o stave mesta
  4. Vladimír Krátky: Mučili aj Imreczeho ?
  5. Tomáš Jurkovič: Kto bude parkovať v nových parkovacích domoch na sídlisku Ťahanovce?
  6. Denis Jacko: Rýmy, vlasy a posteľ
  7. Peter Bukov: Pozitívne inflačné čísla posilnili kurz eura
  8. Monika Plocová: Maminka je závislá
  9. Milan Lacúch: Egoizmus a individualizmus! Dva nosné piliere brány do záhuby
  10. Petra Babanova: V skrytosti a mlčaní

  1. Žitňanská sa rozhodla odísť zo strany Most-Híd
  2. Žitňanská: Stratila som dôvod zotrvávať v koalícii aj formálne
  3. ONLINE: Trnava štartuje v Európskej lige, doma vyzve Anderlecht
  4. Hoftych: Belgický novinár sa pýtal, že ako sa Trnava mohla dostať do skupiny
  5. Sagan rokuje s Borou o novej zmluve. Peniaze nie sú prioritou, tvrdí šéf tímu
  6. Kto žiadal otvorenosť, nikdy v cirkvi nepochodil
  7. Už si len tak nezatiahnete. Z áut sa vytráca ručná brzda
  8. Na tréningu bol najlepší, v zápase zlyhával. Chlapec, ktorý zatienil Ronalda, je späť
  9. Slovan skončil s debaklom 1:20. Urobí Trnava v Európe zázrak?
  10. V Bratislave sa beží lepšie než na západe. Američanka prezradila prečo

  1. A predsa sa stavia!
  2. SaS: Za horiace vlaky môžu rozhodnutia Andreja Danka
  3. Peter Nôta: Vďaka svedkom sme získali archív Paľa Rýpala
  4. SNS proti Slovenskému národu: Roztrhnutý vlak, uväznení cestujúci, horiace rušne
  5. Danko vykoľajil železnice: Horiaci vlak zanechal škodu na dvoch kilometroch trate
  6. Teológ Kocúr: Viem o slovenskom biskupovi, ktorý tiež sexuálne zneužíval deti
  7. Danko dusí Národ: Cestujúci z horiaceho vlaku išli 2,5 kilometra po vlastných
  8. Nepripusťme mediálne lynčovanie katolíckeho kléru!
  9. Karol Galek: Ako minister Žiga postrčil Slovenské elektrárne do priepasti
  10. Teológ Kocúr: Viem o slovenskom biskupovi, ktorý tiež sexuálne zneužíval deti

Už ste čítali?