Načítavam, moment...
Momentálne nie ste prihlásený

Lahodný steak (Späť na článok)

Pridajte priamu reakciu k článku


Hodnoť:   mínus indicator plus

 

takze finta je v tom, ze masko ma polezat v slanej vode? este by ma zaujimala aku mas panvicu a ci plyn alebo indukcia, mne sa totiz zatial skvely steak nepodaril
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Nevhcem byť za každú cenu kritizér, ale finta spočíva v odležanosti mäsa. Múdrosti osteakoch sú na nete napr. stejky.sk
Kedysi som skúšal mäso odäsiara, ale nikdy to nebolo dobré. Steaky majú v chladiacich boxoch v každom reťazci. Ja kupujem v Bille, Terne Kostelecké steaky vysoká roštenka býk, alebo krava. Nechám ho aklimatizovať na kuchynskú teplotu, osuším, potriem olejom, 3 minútky z každej strany, opekám aj boky, manipulovať len s kliešťami, nikdy nepichať. Po opečaní ho nachám cca 10 min. pod alobalom.
V blogu sa nepíše ani aké mäso a z fotky to ani dobre nevyzerá, je to skoro surové. Mäso sa ani neumýva, nieto ešte pácuje v slanej vode, keď, tak sa pácuje v oleji.
Na.nete je fakt kopec o steakoch, aj videá, od naozajstných kuchárov. Mala by si to pozrieť aj autorka blogu, sry
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Vobec nemate pravdu

Hoci som sa s tym osobne nestretol ale brining od slova brine, ci uz mokry (sol rozpustena vo vode) alebo suchy (mäsp zasypane solou a odlezane) su bezne metody pripravy steak-ov.

Vy tu sice vystupujete ako expert ale ste zabudol na hrubku steaku, lebo ked robite hovädziu kotletu (cote de boeuf, rib steak, ribeye steak) tak hrubka moze byt kludne aj 4-5 cm, v zavislosti na hrubke rebra. Takze ked date hruby steak na ohen a peciete 2.5 minuty z kazdej strany a date do alobalu na 10 minut, tak vam zarucujem, ze stred budete mat uplne surovy a teplotu tak maximalne 35 stupnov.

My amateri mäso dokladne opecieme zo vsetkych stran tak aby povrch "skaramelizoval", potom mäso nechame dopekat nepriamo (na Weber grile dame mimo ohna a zakryjeme poklopom alebo dame do vyhriatej rury) so zastrcenym teplomerom. Ked dosiahne jadrova teplota cca 50-52 stupnov, mäso dame z tepla von, zabalime do alobalu a nechame "oddychnut" 10-15 minut. Rare, medium rare zarucene.

Potom steak nakrajame na platky a podavame.

A ked to chceme riadne roztocit, tak na ohen dame kilovu kotletu z aged beef (42 dni). Len to sa potom pohybujem v cenach okolo €40/kg. Niekedy ale postaci hovädzia svieckova, zosnurovana a pecena ako opisem vyssie s teplomerom.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Keď vodný

roztok funguje inde, prečo nie pri steakoch. Vyskúšam, maximálne sa po prvom súste rozhodnem, že namiesto prípravy a lá minute ho budem hodinku dusiť v kuchte.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Uf steak v kuchte, hodinu xi xi.
Minule som vymyslel kuchársky vtip. Idú dve " kuchárky" pani Jolana, kuknite, jaký pekný pes ! Ďáj, lúbi sa Vám ? Dám Vám na neho recept, ja ho mám od mamy a tá ho má zas od svojej mamy.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Ale potom bude

makkúčký a bude sa rozpadať, alebo ho nakrájam na tenké rezance a opečiem na panvici a samozrejme podusím, ale nie tak dlho ako v kuchte.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

ved je to uplne surove

naruzovele steaky su OK iba z pravej svieckovej, ostatne su nechutne a tvrde
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Vysoká roštenka na dva prsty hrubá,

osušená a osolená ,dať na rošt grilu a viackrát častejšie obracať,aby nezhorela,postupne prepiecť,aby mäso bolo aj vo vnútri al dente.Mäso by malo byť dostatočne prerastené lojom,potom bude šťavnaté a chutné,nenatierať olejom.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Dakujem neprosim

Uz nie som student aby som sa z lacneho masa snazil vyrobit pacom kvazi steak. Tak isto nemam resauraciu aby som potreboval svindlovat. Steak si spravim vtedy ked kupim kvalitne odlezane maso, je to vzdy 90% maso 10% priprava. Vytiahnut chut kvalitneho masa slanym pacom?..skus si raz kupit kvalitne maso v Metre a potom prepises nazov svojho prispevku na :" Ako spravit z lacnej podosvy skoro steak".
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Ach jaj,

na lahodny steak treba v prvom rade kvalitne maso, nie macat v slanej vode.
.
Ono recept, kde sa ani neuvadza, ake maso na steak, zavela nestoji.
 


Prihláste sa

(?)
 


Ďalšie možnosti
Zoznam diskusií

Registrácia
Zabudnuté heslo
Kódex diskutujúceho

Najčítanejšie


  1. Monika Nagyova: Rozčúlená Nemka v Tescu: U nás by sa to nestalo! 8 278
  2. Radovan Bránik: Neznesiteľná ľahkosť vraždy 7 017
  3. Jozef Drahovský: Počas týždňa mobility je MHD pre vodičov zadarmo iba niekde a len niekedy - Doplnené 4 870
  4. Ján Roháč: Motorkári, prečo sú vaše motorky také hlučné? 4 186
  5. Marianna Lipková: Rýchlo a zbesilo ( Z denníka obyčajnej učiteľky ) 3 062
  6. Ľubomír Smetana: Polícia má pomáhať a chrániť alebo týrať cudzincov? 2 504
  7. Greenpeace Slovensko: Prečo by otvorenie 12. ťažobného poľa na hornej Nitre bolo zlým sci-fi 2 424
  8. Václav Mika: Riadiť hlavné mesto nie je brnkačka 2 413
  9. Erich Mistrík: Slovenské mamičky, pekné dcéry máte 2 042
  10. Dominika Dongova: Ako spraviť ženu šťastnou? 2 039

Rebríčky článkov


  1. Martin Gábor: Bojovník Šafi!
  2. Martin Beňo: Progresívne Slovensko
  3. Peter Pipák: Humenné: Správa o stave mesta
  4. Vladimír Krátky: Mučili aj Imreczeho ?
  5. Tomáš Jurkovič: Kto bude parkovať v nových parkovacích domoch na sídlisku Ťahanovce?
  6. Denis Jacko: Rýmy, vlasy a posteľ
  7. Peter Bukov: Pozitívne inflačné čísla posilnili kurz eura
  8. Monika Plocová: Maminka je závislá
  9. Milan Lacúch: Egoizmus a individualizmus! Dva nosné piliere brány do záhuby
  10. Petra Babanova: V skrytosti a mlčaní

  1. Žitňanská sa rozhodla odísť zo strany Most-Híd
  2. Žitňanská: Stratila som dôvod zotrvávať v koalícii aj formálne
  3. ONLINE: Trnava štartuje v Európskej lige, doma vyzve Anderlecht
  4. Hoftych: Belgický novinár sa pýtal, že ako sa Trnava mohla dostať do skupiny
  5. Sagan rokuje s Borou o novej zmluve. Peniaze nie sú prioritou, tvrdí šéf tímu
  6. Kto žiadal otvorenosť, nikdy v cirkvi nepochodil
  7. Už si len tak nezatiahnete. Z áut sa vytráca ručná brzda
  8. Na tréningu bol najlepší, v zápase zlyhával. Chlapec, ktorý zatienil Ronalda, je späť
  9. Slovan skončil s debaklom 1:20. Urobí Trnava v Európe zázrak?
  10. V Bratislave sa beží lepšie než na západe. Američanka prezradila prečo

  1. A predsa sa stavia!
  2. SaS: Za horiace vlaky môžu rozhodnutia Andreja Danka
  3. Peter Nôta: Vďaka svedkom sme získali archív Paľa Rýpala
  4. SNS proti Slovenskému národu: Roztrhnutý vlak, uväznení cestujúci, horiace rušne
  5. Danko vykoľajil železnice: Horiaci vlak zanechal škodu na dvoch kilometroch trate
  6. Teológ Kocúr: Viem o slovenskom biskupovi, ktorý tiež sexuálne zneužíval deti
  7. Danko dusí Národ: Cestujúci z horiaceho vlaku išli 2,5 kilometra po vlastných
  8. Nepripusťme mediálne lynčovanie katolíckeho kléru!
  9. Karol Galek: Ako minister Žiga postrčil Slovenské elektrárne do priepasti
  10. Teológ Kocúr: Viem o slovenskom biskupovi, ktorý tiež sexuálne zneužíval deti

Už ste čítali?