Načítavam, moment...
Momentálne nie ste prihlásený

Lahodný steak (Späť na článok)

Pridajte priamu reakciu k článku


Hodnoť:   mínus indicator plus

 

takze finta je v tom, ze masko ma polezat v slanej vode? este by ma zaujimala aku mas panvicu a ci plyn alebo indukcia, mne sa totiz zatial skvely steak nepodaril
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Nevhcem byť za každú cenu kritizér, ale finta spočíva v odležanosti mäsa. Múdrosti osteakoch sú na nete napr. stejky.sk
Kedysi som skúšal mäso odäsiara, ale nikdy to nebolo dobré. Steaky majú v chladiacich boxoch v každom reťazci. Ja kupujem v Bille, Terne Kostelecké steaky vysoká roštenka býk, alebo krava. Nechám ho aklimatizovať na kuchynskú teplotu, osuším, potriem olejom, 3 minútky z každej strany, opekám aj boky, manipulovať len s kliešťami, nikdy nepichať. Po opečaní ho nachám cca 10 min. pod alobalom.
V blogu sa nepíše ani aké mäso a z fotky to ani dobre nevyzerá, je to skoro surové. Mäso sa ani neumýva, nieto ešte pácuje v slanej vode, keď, tak sa pácuje v oleji.
Na.nete je fakt kopec o steakoch, aj videá, od naozajstných kuchárov. Mala by si to pozrieť aj autorka blogu, sry
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Vobec nemate pravdu

Hoci som sa s tym osobne nestretol ale brining od slova brine, ci uz mokry (sol rozpustena vo vode) alebo suchy (mäsp zasypane solou a odlezane) su bezne metody pripravy steak-ov.

Vy tu sice vystupujete ako expert ale ste zabudol na hrubku steaku, lebo ked robite hovädziu kotletu (cote de boeuf, rib steak, ribeye steak) tak hrubka moze byt kludne aj 4-5 cm, v zavislosti na hrubke rebra. Takze ked date hruby steak na ohen a peciete 2.5 minuty z kazdej strany a date do alobalu na 10 minut, tak vam zarucujem, ze stred budete mat uplne surovy a teplotu tak maximalne 35 stupnov.

My amateri mäso dokladne opecieme zo vsetkych stran tak aby povrch "skaramelizoval", potom mäso nechame dopekat nepriamo (na Weber grile dame mimo ohna a zakryjeme poklopom alebo dame do vyhriatej rury) so zastrcenym teplomerom. Ked dosiahne jadrova teplota cca 50-52 stupnov, mäso dame z tepla von, zabalime do alobalu a nechame "oddychnut" 10-15 minut. Rare, medium rare zarucene.

Potom steak nakrajame na platky a podavame.

A ked to chceme riadne roztocit, tak na ohen dame kilovu kotletu z aged beef (42 dni). Len to sa potom pohybujem v cenach okolo €40/kg. Niekedy ale postaci hovädzia svieckova, zosnurovana a pecena ako opisem vyssie s teplomerom.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Keď vodný

roztok funguje inde, prečo nie pri steakoch. Vyskúšam, maximálne sa po prvom súste rozhodnem, že namiesto prípravy a lá minute ho budem hodinku dusiť v kuchte.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Uf steak v kuchte, hodinu xi xi.
Minule som vymyslel kuchársky vtip. Idú dve " kuchárky" pani Jolana, kuknite, jaký pekný pes ! Ďáj, lúbi sa Vám ? Dám Vám na neho recept, ja ho mám od mamy a tá ho má zas od svojej mamy.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Ale potom bude

makkúčký a bude sa rozpadať, alebo ho nakrájam na tenké rezance a opečiem na panvici a samozrejme podusím, ale nie tak dlho ako v kuchte.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

ved je to uplne surove

naruzovele steaky su OK iba z pravej svieckovej, ostatne su nechutne a tvrde
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Vysoká roštenka na dva prsty hrubá,

osušená a osolená ,dať na rošt grilu a viackrát častejšie obracať,aby nezhorela,postupne prepiecť,aby mäso bolo aj vo vnútri al dente.Mäso by malo byť dostatočne prerastené lojom,potom bude šťavnaté a chutné,nenatierať olejom.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Dakujem neprosim

Uz nie som student aby som sa z lacneho masa snazil vyrobit pacom kvazi steak. Tak isto nemam resauraciu aby som potreboval svindlovat. Steak si spravim vtedy ked kupim kvalitne odlezane maso, je to vzdy 90% maso 10% priprava. Vytiahnut chut kvalitneho masa slanym pacom?..skus si raz kupit kvalitne maso v Metre a potom prepises nazov svojho prispevku na :" Ako spravit z lacnej podosvy skoro steak".
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Ach jaj,

na lahodny steak treba v prvom rade kvalitne maso, nie macat v slanej vode.
.
Ono recept, kde sa ani neuvadza, ake maso na steak, zavela nestoji.
 


Prihláste sa

(?)
 


Ďalšie možnosti
Zoznam diskusií

Registrácia
Zabudnuté heslo
Kódex diskutujúceho

Najčítanejšie


  1. Slavomír Repka: Tretia veta Bugárova a jej použitie v praxi 99
  2. Júlia Piraňa Mikolášiková: Čižnár zisťuje, prečo vyšetrovanie nehody sudcu viazne. Posudok sľubujú mesiace 91
  3. Milan Buno: Aké boli ženy a lásky Ernesta Hemingwaya? 74
  4. Věra Tepličková: Ďalšia (neza)chránená osoba. 66
  5. Simona Sopiaková: Je aspoň jeden z ôsmich nominovaných filmov hodný Oscara? 52
  6. Martin Droppa: Drsný a citlivý Drak sa opäť vracia 50
  7. Ján Korček junior: Prípad Hamšík 46
  8. Martin Ondráš: Farmári, ste menšina - odkazuje štát 44
  9. Marek Ševc: Kaštieľ Sokolovce – jeden z mnohých 37
  10. Peter Krivda Soliwarski: Experimentík s M.A.Bazovským, alebo expozícia v Trenčíne 33

Rebríčky článkov


  1. František Cudziš: Sto rokov gymnázia M.M.Hodžu v Liptovskom Mikuláši, II.
  2. Ronald Szapáry: Spomienka na leto Roháče
  3. Vladimír Krátky: Birmovaný súdruh .
  4. Denis Jacko: V kľúčovej dierke
  5. Attila Vörös: Návod: ako na prehliadku mesta pohodlne a príjemne!
  6. Milan Lacúch: Staňme sa kňazmi všedných dní!
  7. Július Kovács: Protest za Jána a Martinu 21.februára o 19,30 ideme po SNP na nám. Slobody pred Úrad vlády
  8. Ľubomír Belák: Bloger 19. storočia vo V klube
  9. Michal Lukáč: Ako pokora konzervatívcov ubližuje Slovensku
  10. Jozef Blšák: Medzinárodný deň Aspergerovho syndrómu

  1. Koľko kľukov zvládnete? Našli hranicu, za ktorou klesá riziko porážky a infarktu
  2. NAKA obvinila konateľa Kiskovej firmy
  3. Mladé talenty končia s cyklistikou, pretože nám chýbajú profesionálne tímy, tvrdí Milan Barényi
  4. Vlhová verila, že z chyby vykľučkuje. Malý glóbus už nezíska
  5. Ich domy nestoja, hrozí im väzenie a diktátor ostal pri moci. Kam sa majú Sýrčania vrátiť?
  6. Dobré ráno: Fico nikam neodchádza. Zatiaľ, asi, možno
  7. Kotlebovci môžu získať dva až tri mandáty v europarlamente
  8. Liverpool doma bezgólovo remizoval, rovnaký scenár sa odohral aj v Lyone
  9. Prijatie farmárov dáva zmysel
  10. Na Trumpa podal desiatky žalôb. Kríza nie je, usvedčil sa sám, tvrdí žalobca

  1. Kňažko: Mečiar je v mnohom podobný svojmu stvoriteľovi – Fedorovi Gálovi
  2. Akí ľudia nám tu chcú "chrániť" štátne symboly?
  3. Mistrík s Čaputovou sa hádajú: Mikloško chce do rozhádanej politiky vniesť pokoj
  4. Mistrík a Čaputová sa chovajú divne a neslušne: Aj Fico pre chorobu nechodil na súd
  5. Dva odtiene liberalizmu a pomsta v pozadí
  6. V Burkine Faso džihádisti zavraždili saleziánskeho kňaza
  7. Francúzsky parlament zrušil kategóriu matka a otec na úradných listinách.
  8. Vladimír Palko: Harabinove obscénnosti
  9. KDH v prvom kole podporí Františka Mikloška: Podporí Mikloška aj Krajniak?
  10. Útoky na kostoly po Európe treba klasifikovať ako teroristický čin

Už ste čítali?