Načítavam, moment...
Momentálne nie ste prihlásený

Lahodný steak (Späť na článok)

Pridajte priamu reakciu k článku


Hodnoť:   mínus indicator plus

 

takze finta je v tom, ze masko ma polezat v slanej vode? este by ma zaujimala aku mas panvicu a ci plyn alebo indukcia, mne sa totiz zatial skvely steak nepodaril
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Nevhcem byť za každú cenu kritizér, ale finta spočíva v odležanosti mäsa. Múdrosti osteakoch sú na nete napr. stejky.sk
Kedysi som skúšal mäso odäsiara, ale nikdy to nebolo dobré. Steaky majú v chladiacich boxoch v každom reťazci. Ja kupujem v Bille, Terne Kostelecké steaky vysoká roštenka býk, alebo krava. Nechám ho aklimatizovať na kuchynskú teplotu, osuším, potriem olejom, 3 minútky z každej strany, opekám aj boky, manipulovať len s kliešťami, nikdy nepichať. Po opečaní ho nachám cca 10 min. pod alobalom.
V blogu sa nepíše ani aké mäso a z fotky to ani dobre nevyzerá, je to skoro surové. Mäso sa ani neumýva, nieto ešte pácuje v slanej vode, keď, tak sa pácuje v oleji.
Na.nete je fakt kopec o steakoch, aj videá, od naozajstných kuchárov. Mala by si to pozrieť aj autorka blogu, sry
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Vobec nemate pravdu

Hoci som sa s tym osobne nestretol ale brining od slova brine, ci uz mokry (sol rozpustena vo vode) alebo suchy (mäsp zasypane solou a odlezane) su bezne metody pripravy steak-ov.

Vy tu sice vystupujete ako expert ale ste zabudol na hrubku steaku, lebo ked robite hovädziu kotletu (cote de boeuf, rib steak, ribeye steak) tak hrubka moze byt kludne aj 4-5 cm, v zavislosti na hrubke rebra. Takze ked date hruby steak na ohen a peciete 2.5 minuty z kazdej strany a date do alobalu na 10 minut, tak vam zarucujem, ze stred budete mat uplne surovy a teplotu tak maximalne 35 stupnov.

My amateri mäso dokladne opecieme zo vsetkych stran tak aby povrch "skaramelizoval", potom mäso nechame dopekat nepriamo (na Weber grile dame mimo ohna a zakryjeme poklopom alebo dame do vyhriatej rury) so zastrcenym teplomerom. Ked dosiahne jadrova teplota cca 50-52 stupnov, mäso dame z tepla von, zabalime do alobalu a nechame "oddychnut" 10-15 minut. Rare, medium rare zarucene.

Potom steak nakrajame na platky a podavame.

A ked to chceme riadne roztocit, tak na ohen dame kilovu kotletu z aged beef (42 dni). Len to sa potom pohybujem v cenach okolo €40/kg. Niekedy ale postaci hovädzia svieckova, zosnurovana a pecena ako opisem vyssie s teplomerom.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Keď vodný

roztok funguje inde, prečo nie pri steakoch. Vyskúšam, maximálne sa po prvom súste rozhodnem, že namiesto prípravy a lá minute ho budem hodinku dusiť v kuchte.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Uf steak v kuchte, hodinu xi xi.
Minule som vymyslel kuchársky vtip. Idú dve " kuchárky" pani Jolana, kuknite, jaký pekný pes ! Ďáj, lúbi sa Vám ? Dám Vám na neho recept, ja ho mám od mamy a tá ho má zas od svojej mamy.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Ale potom bude

makkúčký a bude sa rozpadať, alebo ho nakrájam na tenké rezance a opečiem na panvici a samozrejme podusím, ale nie tak dlho ako v kuchte.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

ved je to uplne surove

naruzovele steaky su OK iba z pravej svieckovej, ostatne su nechutne a tvrde
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Vysoká roštenka na dva prsty hrubá,

osušená a osolená ,dať na rošt grilu a viackrát častejšie obracať,aby nezhorela,postupne prepiecť,aby mäso bolo aj vo vnútri al dente.Mäso by malo byť dostatočne prerastené lojom,potom bude šťavnaté a chutné,nenatierať olejom.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Dakujem neprosim

Uz nie som student aby som sa z lacneho masa snazil vyrobit pacom kvazi steak. Tak isto nemam resauraciu aby som potreboval svindlovat. Steak si spravim vtedy ked kupim kvalitne odlezane maso, je to vzdy 90% maso 10% priprava. Vytiahnut chut kvalitneho masa slanym pacom?..skus si raz kupit kvalitne maso v Metre a potom prepises nazov svojho prispevku na :" Ako spravit z lacnej podosvy skoro steak".
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Ach jaj,

na lahodny steak treba v prvom rade kvalitne maso, nie macat v slanej vode.
.
Ono recept, kde sa ani neuvadza, ake maso na steak, zavela nestoji.
 


Prihláste sa

(?)
 


Ďalšie možnosti
Zoznam diskusií

Registrácia
Zabudnuté heslo
Kódex diskutujúceho

Najčítanejšie


  1. Monika Kozelová: Spojená škola v Sečovciach – škandál, ale koho? 8 181
  2. Stanislav Martinčko: Máme najdrahšie potraviny i naftu, všetko nekvalitné!! Prečo ?? 4 721
  3. Marta Balážová: Len tak na okraj …a verejná mienka v Zlatých Moravciach ... 4 506
  4. Katarina Antenozio: Čiernobiely svet Cristiana Ronalda 4 206
  5. Vladimír Bednár: Koľko F-16 naozaj potrebujeme 4 170
  6. Nikola Jakubská: Práca v zahraničí a ja 3 753
  7. Juraj Halička: Tupozrakosť už dokážeme liečiť v každom veku – Počítačovými hrami 3 001
  8. Júlia Piraňa Mikolášiková: Takáčovci plánovali vraždu policajta. On ich vyšetruje 2 650
  9. Miro Jurkovič: Neviňte plasty. Problémom sú ľudia 2 607
  10. Peter Remeselník: V Žiline narazilo auto do ľudí, vodič z miesta ušiel. Polícia ho nepotrestala ! 2 248

Rebríčky článkov


  1. Milan Lacúch: Radosť a bolesť. Ako sa dajú využiť k duchovnému vzostupu?
  2. Monika Sedláková: Európska migračná kríza
  3. Martin Orálek: Jak jsem těžil zlato v Ghaně 39
  4. Ondrej Michalička: Airbus Beluga XL - veľryba v oblakoch
  5. Jakub Zibura: Posledná kvapka
  6. Naďa Mitanová: Dieťa ulice. Výprava do Domu na pol ceste (1.časť)
  7. Ľubomír Belák: Havranove fake news a realita ľudského života
  8. Ivan Janček: Townhill - Tabáň - úspech občianskeho aktivizmu
  9. Alžbeta Fialová: Klub anonymných filozofov
  10. Jana Slobodová: XIII. časť- Yarka, Ashram ba Mitbar, projekt Sulcha, Vitali má narodky /V KRAJINE PREDKOV/

  1. Sagan vysvetlil, prečo správu o rozchode s manželkou oznámil počas Tour
  2. ONLINE: Sagan má prvú šancu na triumf v tomto týždni, cyklisti idú rovinatú etapu
  3. Otvorili záhadný čierny sarkofág. Kliatba nás nezasiahla, hlásia archeológovia
  4. Na nitrianskom kúpalisku našli ráno plávať telo
  5. Porušili Noční vlci nejaký zákon, pýta sa Kaliňák
  6. Techniku zo základne v Dolnej Krupej žiada ministerstvo vrátiť
  7. Neďaleko Yellowstonu sa objavujú praskliny v zemi. Čo to znamená?
  8. Macko prirovnal stíhačky F-16 k mercedesom pred rozpadnutým domom
  9. Pozrite si rozvodnený Dunajec v prielome cez Pieniny
  10. Nevolajte ma Spiderman, vraví slovenský lezecký talent

  1. Sladký život opatrovateľky - veľmi odporúčané čítanie pre budúce Pflegerinnen
  2. Kedy začnú stíhať pašeráka Kaliňáka? Vietnamec sa priznal k podielu na únose
  3. Skutok sa nestal: Smerák Jánoš podľa súdu netýral manželku
  4. Snímky z dronu nad klubom Nočných vlkov? Vidieť tanky aj obrnené vozidlá
  5. Milióny našim ľuďom
  6. Nikto presne nevie, aký je jeho majetok, no indície naznačujú, že Vladimír Putin je najbohatším člov
  7. Súdna moc v kazajke Smeru: Jánoš nespáchal zločin v kauze týrania ženy a dcéry
  8. SNS tradične zakrýva neschopnosť a korupciu svojich nominantov za národný záujem
  9. Jižní Korea čelí přílivu uprchlíků z Jemenu, lidé proti nim protestují
  10. Pamätník Kuciaka a jeho priateľky z centra Košíc záhadne zmizol

Už ste čítali?