Načítavam, moment...
Momentálne nie ste prihlásený

Tuniaková nátierka (Späť na článok)

Pridajte priamu reakciu k článku


Hodnoť:   mínus indicator plus

ZMysel natierok

Od malick anemam rad natierky, zhnusili mi to pravdaze v skolke.... A preto sa pytam, v com je zmysel natoerok?
Ak mate radi tuniaka, preco si nedate priamo tuniaka na chlieb.
To ist eplati aj o ostatnych natierkach, avokadva ci bryndzova. Ja si radsej dam priamo avokado na chlieb, ci priamo bryndzu na chlieb, nepotrebujem ju "pancovat"s nejakou lucinou, hmm?
Neberte to ako kritiku (ved kolko ludi - tolko chuti), ja skor myslim na cistu chut hlavnej prisady a pravdaze aj setrim cas..koopec casu :-)
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Som na tom úplne rovnako. Nerobím nátierky. Mám radšej čisté chute. Zmysel pridávania masla do tuniakovej alebo bryndzovej nátierky vidím jedine vo zväčšení objemu, čiže z jednej konzervy je zrazu nátierka aj pre 5 člennú rodinu. Bryndza je tuková sama o sebe, načo pridať maslo? Atď, atď.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Maslo od pasucich sa krav je zdrasie nez tuniak.Tuniak je morsky predator a teda naakumuluje vsetky toxiny(dioxiny,tazke kovy,pesticidy atd.).More je stoka.Niektore su cistejsie ale vy neviete kde bol tuniak ktoreho ste si kupili uloveny.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Aj prd od krav

Je nezdravý a komplikuje život viac ako tuniak. Tá úvaha stojí za prd . Jecte maslo a nejecte ryby je zvrátene.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Dnes sa vo vsetkom

...da najst chemia.
Nemam rada cibulu, ale toto sa mi zda dobry napad a urcite vyskusam. Este sa to da obmenit namiesto tuniaka sardinky...
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Dnes je uz chemia vsade, dokonca tam planuju pridavat aj fyziku.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Dávať maslo do nátierok...

...z tuniaka alebo z iných rýb napríklad zo sardiniek) nie je nutné. Obsah konzerv je dosť riedky a konzistentný na to, aby sa dala nátierka dobre rozotrieť na chlieb, pečivo.
Ale dávať do tuniakovej alebo inej nátierky z rýb lučinu či iný syr napr. syrokrém)? Tak to je, podľa mňa, zbytočné a takéto miešanie chutí výsledku neprospeje.
Rybacie nátierky robievame doma jednoducho - do obsahu konzervy pridáme pretlačený cesnak, mleté korenie, niekedy nasekaný kôpor, natvrdo uvarené nasekané vajíčko, cibuľu, mletú papriku, niekedy nasekanú feferónku... Podľa toho, akú nátierku chceme mať. Ak je hmota nátierky príliš hustá, rozriedi sa pridaním malej lyžičky rybacieho oleja. Z konzerv tuniaka či rýb olej nezlievame.
Aby sme zbytočne nemazali kadejaké riady, robíme to tak, že obsah konzervy dáme do misky, do toho pridáme žĺtok z natvrdo uvareného vajíčka, potrebné ingrediencie a včetko prremiešame a zhutníme vidličkou - ktorá slúži aj ako pasírovací strojček, napríklad na tie vajíčka. Na záver do hmty vmiešame nadrobno nasekané bielko z uvareného vajíčka, dajme tomu nasekanú feferónku a pod. Všetko vidličkou dôkladne premiešame a hotovú nátierku necháme odležať na pár hodín v chladničke. Výsledok je ten, že máme zamazanú akurát vidličku, lopárok a nožík, prípadne mylú lyžičku, ktorou sme vychránili obsah konzervy do misky.
Podobne postupujeme aj pri iných nátierkách - napríklad bryndzovej (do ktorej dávame trošku masla pre lepšiu roztierateľnosť, kôpor a ak treba, tak mletú papriku. Nič viac. Doma obľubujeme aj nátierku z plesňových syrov typu Niva - tam dávame pretlačený cesnak, troška masla, niekedy vajíčko, varené natvrdo...
Zásada je taká, aby bolo zamazaného čo najmenej kuchynského náradia :-)
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Koľko ľudí,

toľko chutí....
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Tak to je pravda, pane,...

troška sa v mojom príspevku ozval môj "kuchársky talent" :-)
Ale to hlavné, čo som zabudol zdôrazniť - keď varím, čokoľvek - od príparavy nátierky až po varenie polievok alebo hlavných jedál - vždy sa snažím, aby som zamazal čo najmenej kuchynského náradia a hrncov, náčinia a pod. Pri varení musím mať na pracovných stoloch poriadok. Možno je to v rozpore s povesťami o mužskom kuchtení - ale naozaj, na to si potrpím. Dokonca často pri varení priebežne umyjem a odložím to, čo už nebudem pri príprave jedla potrebovať.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Jedlo nekomentujem,

pretoze viem, ze je to zbytocne.

Len by som sa ta chcel opytat, na ktorom smetisku si nasla tie tacky ci podnosy,alebo
ako sa to menuje.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Možno viete, možno nie,

aký je rozdiel, ak je nátierka tuniakova, a ak je tuniaková. :)
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Ná šak, tuniakova je privlastňovacie prídavné meno, čiže patriaca tuniakovi (môže si ju napríklad natrieť na chlieb) a tuniaková je akostné prídavné meno, čiže vyrobená (aj) z tuniaka. Napríklad výraz "tuniaková nátierka bola tuniakova pochúťka" znamená, že tuniak s obľubou žral nátierku vyrobenú z jeho brata.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Bez toho tuniaka,by to bola tusim natierka vajickova ... ;-)
Inak, k tomu maslu v kave, odporucam precitat zaujimavy clanok ...
http://www.lovcisarlatanov.sk/...
pekny vikend ... !
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Predbehla si ma v objasnení tohto módneho nezmyslu.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Mlade dievca

Pekne sa snaziz a bavi ta to,a co tak trochu to zmodernizovat aby to nevyzeralo ako zo skolskej druziny na desiatu.
Vyhod tu luciny a horcicu. Nahrad avokadom, chilli a limetkou.
Cheers
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

samozrejme ze kazdy si tu moze pisat co chce....kritizovat servirovanie, prisady nazov,zmysel, pravopis.......akokolvek.... je to zaujimavy recept a mnohych inspiruje, niekto ma totiz rad prave tento druh natierky...mas to pekne spracovane a nedaj sa odradit...
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Ďakujem :)
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

pacia sa mi vase fotky

k receptom, ale tieto akosi... No uznavam, niektore jedla sa zle fotia.
Tesim sa na dalsie recepty!
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Niektoré jedlá sa nedajú nafotiť vôbec. Teda aspoň mne nie.
 


Prihláste sa

(?)
 


Ďalšie možnosti
Zoznam diskusií

Registrácia
Zabudnuté heslo
Kódex diskutujúceho

Najčítanejšie


  1. Monika Nagyova: Každá rodina má svojho alkoholika 4 336
  2. Lubos Ostatnik: Cui bono, Magnificencia? 2 490
  3. Jakub Šimek: Starý Slovák o multikulturalizme 1 843
  4. Pavel Macko: Mýlite sa, pán premiér! 1 231
  5. Transparency International Slovensko: Bratislava – hlavné mesto svojvoľného zadávania zákaziek 1 177
  6. Zuzana Haasová: Som tehotná! 415
  7. Tereza Zuskinová: Skutočná cena oblečenia 308
  8. Marián Holubčík: Revolúcia v šachu a čo ďalej 270
  9. Alan Rusnák: Na čom preboha beží Google?? 256
  10. Alan Rusnák: Zabudnite na toplist a podobné služby...Prichádza Google Analytics! 253

Rebríčky článkov


  1. Jarmila Halgasova: Komu chce pomáhať ministerka?
  2. Lucia Nemešová: Boh rešpektuje tvoju slobodu
  3. Július Kovács: Pravdepodobne Bödörov človek zrazil v Nitre na prechode pri vysokej rýchlosti mladú ženu,
  4. štefan michalík: Nielen o psíkovi a mačičke
  5. Ľubica Hroncová: Jesenný podvečer v Martinuse
  6. Marian Vojtko: pani JUDr. Emília S. by mala zverejniť svoju prácu
  7. Peter Pipák: IDE VAĽOVEJ O HUMENNÉ ALEBO LEN O NAPLNENIE VRECIEK SEBE A SVOJEJ RODINE?
  8. Tomas Tahotny: Kuvíkanie pezinských kandidátov na primátora ( glosa )
  9. Radoslav Valkovič: Herta Müllerová
  10. Lórant Kulík: Fotoreportáž:Bratislava 2011

  1. Opitý Stoch či divoký žúr mladíkov. Hráči opäť porušili vlastné pravidlá
  2. Kozák vymenoval hráčov, ktorí po zápase s Českom porušili večierku (minúta po minúte)
  3. Unikátne zábery: Koniec rozprávkového života Mariána Kočnera na Donovaloch
  4. Penta nevyplatí Kočnerove zmenky za 11 miliónov
  5. Prečo sa oplatí si vziať auto na lízing, aj keď máte hotovosť na kúpu
  6. Galis: Manažéri tlačili, aby niektorí hráči hrali a zvýšili tým ich cenu
  7. Lajčák o prezidentskej kandidatúre: Nie som presvedčený, ešte je čas
  8. Kleinert sa vzdala kandidatúry, lebo stavala bez povolenia
  9. Starí v izbe a mladí vonku. Sedem hráčov, ktorí porušili večierku
  10. Podozrivý zo zmiznutia saudského novinára zomrel pri nehode

  1. Lipšic: Ľudia, ktorí Kočnera kryli na prokuratúre a v polícii, sú ešte horší ako on
  2. Ako Smer ticho okráda slovenský národ: Kažimírov paralelný daňový svet
  3. Smrtiace zlo Bonaparte: Kto býval a býva v komplexe Bonaparte?
  4. V Humennom trvá stredovek: Kedy polícia zatkne Vaľovú za zastrašovanie a nezákonnosť?
  5. Drzosť vládnych poslancov - zrýchlené rokovanie na úkor kvality diskusie o zákonoch
  6. Peter Schutz: Klaun a jeho titul
  7. Koľko Trnkov, Trstenských a Palovičov má ešte vo svojich radoch prokuratúra?
  8. Peter Schutz: Kupec na trhu s titulmi
  9. Kvasnica: Aj mne chcel Kočner prehnať guľku hlavou. Kočner hovoril v mene Fica
  10. Komentár Daga Daniša: Kto stojí za podnikateľom Kočnerom

Už ste čítali?