Načítavam, moment...
Momentálne nie ste prihlásený

Tuniaková nátierka (Späť na článok)

Pridajte priamu reakciu k článku


Hodnoť:   mínus indicator plus

ZMysel natierok

Od malick anemam rad natierky, zhnusili mi to pravdaze v skolke.... A preto sa pytam, v com je zmysel natoerok?
Ak mate radi tuniaka, preco si nedate priamo tuniaka na chlieb.
To ist eplati aj o ostatnych natierkach, avokadva ci bryndzova. Ja si radsej dam priamo avokado na chlieb, ci priamo bryndzu na chlieb, nepotrebujem ju "pancovat"s nejakou lucinou, hmm?
Neberte to ako kritiku (ved kolko ludi - tolko chuti), ja skor myslim na cistu chut hlavnej prisady a pravdaze aj setrim cas..koopec casu :-)
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Som na tom úplne rovnako. Nerobím nátierky. Mám radšej čisté chute. Zmysel pridávania masla do tuniakovej alebo bryndzovej nátierky vidím jedine vo zväčšení objemu, čiže z jednej konzervy je zrazu nátierka aj pre 5 člennú rodinu. Bryndza je tuková sama o sebe, načo pridať maslo? Atď, atď.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Maslo od pasucich sa krav je zdrasie nez tuniak.Tuniak je morsky predator a teda naakumuluje vsetky toxiny(dioxiny,tazke kovy,pesticidy atd.).More je stoka.Niektore su cistejsie ale vy neviete kde bol tuniak ktoreho ste si kupili uloveny.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Aj prd od krav

Je nezdravý a komplikuje život viac ako tuniak. Tá úvaha stojí za prd . Jecte maslo a nejecte ryby je zvrátene.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Dnes sa vo vsetkom

...da najst chemia.
Nemam rada cibulu, ale toto sa mi zda dobry napad a urcite vyskusam. Este sa to da obmenit namiesto tuniaka sardinky...
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Dnes je uz chemia vsade, dokonca tam planuju pridavat aj fyziku.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Dávať maslo do nátierok...

...z tuniaka alebo z iných rýb napríklad zo sardiniek) nie je nutné. Obsah konzerv je dosť riedky a konzistentný na to, aby sa dala nátierka dobre rozotrieť na chlieb, pečivo.
Ale dávať do tuniakovej alebo inej nátierky z rýb lučinu či iný syr napr. syrokrém)? Tak to je, podľa mňa, zbytočné a takéto miešanie chutí výsledku neprospeje.
Rybacie nátierky robievame doma jednoducho - do obsahu konzervy pridáme pretlačený cesnak, mleté korenie, niekedy nasekaný kôpor, natvrdo uvarené nasekané vajíčko, cibuľu, mletú papriku, niekedy nasekanú feferónku... Podľa toho, akú nátierku chceme mať. Ak je hmota nátierky príliš hustá, rozriedi sa pridaním malej lyžičky rybacieho oleja. Z konzerv tuniaka či rýb olej nezlievame.
Aby sme zbytočne nemazali kadejaké riady, robíme to tak, že obsah konzervy dáme do misky, do toho pridáme žĺtok z natvrdo uvareného vajíčka, potrebné ingrediencie a včetko prremiešame a zhutníme vidličkou - ktorá slúži aj ako pasírovací strojček, napríklad na tie vajíčka. Na záver do hmty vmiešame nadrobno nasekané bielko z uvareného vajíčka, dajme tomu nasekanú feferónku a pod. Všetko vidličkou dôkladne premiešame a hotovú nátierku necháme odležať na pár hodín v chladničke. Výsledok je ten, že máme zamazanú akurát vidličku, lopárok a nožík, prípadne mylú lyžičku, ktorou sme vychránili obsah konzervy do misky.
Podobne postupujeme aj pri iných nátierkách - napríklad bryndzovej (do ktorej dávame trošku masla pre lepšiu roztierateľnosť, kôpor a ak treba, tak mletú papriku. Nič viac. Doma obľubujeme aj nátierku z plesňových syrov typu Niva - tam dávame pretlačený cesnak, troška masla, niekedy vajíčko, varené natvrdo...
Zásada je taká, aby bolo zamazaného čo najmenej kuchynského náradia :-)
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Koľko ľudí,

toľko chutí....
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Tak to je pravda, pane,...

troška sa v mojom príspevku ozval môj "kuchársky talent" :-)
Ale to hlavné, čo som zabudol zdôrazniť - keď varím, čokoľvek - od príparavy nátierky až po varenie polievok alebo hlavných jedál - vždy sa snažím, aby som zamazal čo najmenej kuchynského náradia a hrncov, náčinia a pod. Pri varení musím mať na pracovných stoloch poriadok. Možno je to v rozpore s povesťami o mužskom kuchtení - ale naozaj, na to si potrpím. Dokonca často pri varení priebežne umyjem a odložím to, čo už nebudem pri príprave jedla potrebovať.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Jedlo nekomentujem,

pretoze viem, ze je to zbytocne.

Len by som sa ta chcel opytat, na ktorom smetisku si nasla tie tacky ci podnosy,alebo
ako sa to menuje.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Možno viete, možno nie,

aký je rozdiel, ak je nátierka tuniakova, a ak je tuniaková. :)
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Ná šak, tuniakova je privlastňovacie prídavné meno, čiže patriaca tuniakovi (môže si ju napríklad natrieť na chlieb) a tuniaková je akostné prídavné meno, čiže vyrobená (aj) z tuniaka. Napríklad výraz "tuniaková nátierka bola tuniakova pochúťka" znamená, že tuniak s obľubou žral nátierku vyrobenú z jeho brata.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Bez toho tuniaka,by to bola tusim natierka vajickova ... ;-)
Inak, k tomu maslu v kave, odporucam precitat zaujimavy clanok ...
http://www.lovcisarlatanov.sk/...
pekny vikend ... !
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Predbehla si ma v objasnení tohto módneho nezmyslu.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Mlade dievca

Pekne sa snaziz a bavi ta to,a co tak trochu to zmodernizovat aby to nevyzeralo ako zo skolskej druziny na desiatu.
Vyhod tu luciny a horcicu. Nahrad avokadom, chilli a limetkou.
Cheers
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

samozrejme ze kazdy si tu moze pisat co chce....kritizovat servirovanie, prisady nazov,zmysel, pravopis.......akokolvek.... je to zaujimavy recept a mnohych inspiruje, niekto ma totiz rad prave tento druh natierky...mas to pekne spracovane a nedaj sa odradit...
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Ďakujem :)
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

pacia sa mi vase fotky

k receptom, ale tieto akosi... No uznavam, niektore jedla sa zle fotia.
Tesim sa na dalsie recepty!
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Niektoré jedlá sa nedajú nafotiť vôbec. Teda aspoň mne nie.
 


Prihláste sa

(?)
 


Ďalšie možnosti
Zoznam diskusií

Registrácia
Zabudnuté heslo
Kódex diskutujúceho

Najčítanejšie


  1. Stanislav Martinčko: Oblečie si aj Slovensko žlté vesty?? 2 133
  2. SK Service: Pracujete počas sviatkov a ste zamestnanec? Čítajte pozorne... 1 425
  3. Vladimír Bednár: 10 najčastejších neprávd spojených s vozidlom BOV Vydra 1 266
  4. Michal Sivák: Luník IX. - "mestečko" kde ľudia žijú ako kedysi 1 203
  5. Martin Ondráš: Podiel slovenských potravín na pulte - skutočná pravda 1 068
  6. Rudolf Pado: Bullshit v podaní Lidla 1 031
  7. Miroslav Lukáč: Ako poslanec Fico a prezident Zeman prekonali vojvodcu Otta von Bismarcka. 960
  8. Pavel Macko: Zastavme ich bratia! 919
  9. Jan Novak: Zakázané správy: Dvere do Európy budú pre ilegálnych migrantov otvorené dokorán. 901
  10. Leonard Malacký: Nakupovanie v čase socializmu - Vianoce 738

Rebríčky článkov


  1. Zuzana Halabuková: Facka
  2. Darina H. Lacková: Koľko stoja Vianoce?
  3. Peter Ďuroška: Slovenská asociácia zrakovo postihnutých športovcov si zvolila nové vedenie
  4. Jakub Zibura: Zabitie Jesseho Jamesa zbabelcom Robertom Fordom
  5. Milan Lacúch: Úvaha o konci sveta!
  6. Paula Beinsteinová: Tieň
  7. Ivan Janíček: Ako skladovať palivové drevo?
  8. Uršula Šilleová: Rozhovory
  9. Milan Koval: Milovníci“ žltého“ moku , na slovíčko.
  10. Jarmila Halgasova: Iné ako slovenské kura nekupujem, i keď aj to ukrajinské musí spĺňať prísne pravidlá EÚ

  1. Kiska nesie Bezákovi dar od pápeža Františka
  2. Ututlané dejiny československého fetu
  3. Švajčiarsky lyžiar mal hrôzostrašný pád, zjazd mužov prerušili
  4. Dobrý rozhovor je sexy. Vyskúšajte si konverzáciu na jednu noc
  5. Rozčuľuje to každého, priznal o rozmrazení platov Pellegrini
  6. Nová Mazda 3 pozná slovenské ceny. Spôsobí revolúciu nielen motorom?
  7. Takto vyzerá revolúcia, ktorú Európa potrebuje
  8. V Košiciach sa zrazila električka s autom
  9. Hundertwasser bol bláznivejší než jeho pestrofarebné domy
  10. Záujem o stavbu úseku R2 Kriváň - Mýtna prejavili štyri združenia

  1. Rusofili v politike znižujú našu bezpečnosť a sú odmeňovaní najvyššími postami
  2. Karol Galek (SaS): Vládny návrh ukončenia doby uhoľnej nie je kompilát, ale opajcát
  3. OKS podporuje Františka Mikloška: Koho podporuje KDH?
  4. Prezidentská diskusia: Mikloško, Krajniak, Čaputová,
  5. Ján Kubiš – kandidát Smeru v zálohe
  6. Leninova revolúcia by bez podpory Nemecka neprežila
  7. Ondrej Dostál: Slovenská upratovačka v Marakéši
  8. Robert Mistrík: Prehľad politických trafík v manažmente Slovenských elektrární
  9. Bývalý policajt: Kuciakovu vraždu vyšetria, ale rozuzlenie otrasie Slovenskom
  10. Ex-ex-Drucker rozvrátil financovanie liekovej politiky - Kaľavská pokračuje v tomto rozvrate za 135

Už ste čítali?