Načítavam, moment...
Momentálne nie ste prihlásený

Dvojaká kvalita, už nie len potravín (Späť na článok)

Pridajte priamu reakciu k článku

1 2 >

Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Výborný článok! Úplne s Vami súhlasím.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Ďakujem

:-)
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Lakovanie aut!

Ako je to s lakom na autách, sú rovnakej kvality a hlavne hrúbky?!
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Ďakujem

V EU sme veľmoc v automobilovom priemysle :-) takže sa asi zbytok sveta bude porovnávať na naše farby a hrúbky laku :-)
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Čo je Vám na tom smiešne,

automobilky sú západné firmy, technológia atď. taktiež...
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Hlavný parameter

Treba podotknúť prečo to všetko vzniklo: potraviny majú inú cenu v rôznych štátoch. Veľa záleží na logistických nákladoch a hlavne marži zúčastnených subjektov. Potom sa ľahko stane, že nejaká potravina je u nás drahšia ako niekde v Nemecku alebo Rakúsku, prípadne je menej chutná. To nahnevá každého populistu a namiesto toho, aby znížil závislosť od importu, tak ide robiť toto. Jediným riešením kvality a hlavne adekvátnej ceny potravín je ich výroba na Slovensku.

Jediným riešením je v nasledujúcich voľbách zvoliť niekoho, kto má oveľa širší pohľad na vec ako je len kvalita a cena výrobkov. Ich úlohou bude riadiť štát a nie kontrolovať kvalitu a hlavne cenu výrobkov. Na to sú tu, dosť dobre platení, iní ľudia.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Ľudia so zdravým rozumom pomaly vymierajú. Je dobré ak aspoň niekto vie kde je sever. Plný súhlas s autorom
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Ďakujem

:-)
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Dvojaká kvalita?

Čo to je za problém?

Ak si kúpim kopačky Adidas či Puma, mobil, notebook, mikinu, vetrovku, ...., všetko má svoju vysokú kvalitu, lebo to vyrobili deti v Juhočíne.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Takze ak

bude liek s tym istym nazvom predavany v Nemecku a na Slovensku, len bude rozdiel v v ucinnej latke u jedneho 8o percent a u druheho 20 percent, tak to bude ok lebo Slovenske telesne schranky neznesu vyssie davky?
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

hm

presne, to je ako ten argument vyrobcu pracich prostriedkov ze zakaznici na SLovensku peru pri vyysich teplotach ako v Nemecku. Alebo, ze za znizenym obsahom cokolady, alebo nahradenim sacharozy glukozo-fruktozovym sirupom su chutove preferencie nasich ludi....totalny bullshit.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Ďakujem za názor

Ale presne naopak. Ak si kúpite identický liek v Nemecku a na Slovensku a budú mať rozličné účinné zložky, je to podvod. Liek nie je potravina presne ako prací prášok, cement a podobné veci, ktorých vlastnosti sa dajú relevantne porovnať.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

2 3 roky dozadu som isiel s rodinou do Talianska. Maly mal so sebou Fantu. Presne taku istu flasu si kupil tam. Farba bola vyrazne ina a chut tiez.

Inak je aj svinstvo, ze u nas vyrabane vyrobky, ktore mali urcitu recepturu po prevzati inymi spolocnostami zmenili ingrediencie. napr aj tak obycajna Horalka.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Ja suhlasim,

s tohoto dovodu uz Japonci pestuju stvorhranate melony.
Bol by to mozno aj efektivny sposob ako sa zbavit zbytocnych politikov.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Nadpis

Skvele napísaný článok.
Pekne ste to napísali. Skvelá práca.
Ja taktiež píšem webstránku s názvom: http://shorte.one/hm8mI3pT
Tvoj fanúšik. :)
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Preco na baleni parkov 500g Clever za 2,99€ kupenych v Rakusku citam zlozenie "86% hovadzie a bravcove maso, koreniny, voda" a na 500g Clever parkach za 2,49€ kupenych na Slovensku citam "74% kuraci separat, soja, 10 Ecok". Naozaj su na vine odlisne chutove preferencie zakaznikov? Alebo je to vsetko iba vymysel? Alebo uz konecne niekto na plnu hubu prizna, ze sme odpadkovym kosom Europy?

Preco retazec ako Lidl dovaza skoro vsetky masove a mliecne vyrobky z Polska? No lebo Slovenske firmy chceli v recepturach zachovat aspon naznak mlieka ci masa a tvrdosijne odmietali kadavery z kafilerky a cestarsku sol zaradit do zoznamu surovin rovnako, ako odmietali retazcu predavat vyrobky pod vyrobne naklady...
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Ďakujem za príspevok

V prvom rade porovnávate mäsové párky s hydinovými. Clever nie je výrobca, Clever je len obchodná značka pre výrobky vyrábané pre určitý reťazec. O separáte si myslím svoje, nie je to mäso a nemá čo vo výrobkoch robiť. Ked sa "opravovala" vyhláška o mäsových výrobkoch na MPaRV presne toto som pripomienkoval ako zásadnú pripomienku. Do opravy bol separát zakázaný a dal sa dokázať cez test prostredníctvom zvýšeného kalcia (z kostí) kde pred zásahom MPaRV bojlurčený strop 300mg/kg výrobku. Cez to vlak nešiel. Po oprave vyhlášky sa nie len že zrušil strop kalcia, ale sa povolilo používanie separátu, čo podľa môjho skromného názoru bol nezmysel. Separát nie je mäso a akonáhle sa použije vo výrobku,nedá sa presne určiť podiel mäsa, stačí ho však uviesť v zložení - to hovorí zákon. Čo sa týka krajín pôvodu pre mäsové a mliečne výrobky. Ja neobhajujem žiaden reťazec, ale na Slovensku jednoducho nie je dostatočný objem výroby a pokiaľ majú obchody mať sortiment 365 dní v roku, musia nakupovať v zahraničí. PL je moja nočná mora, ale na druhej strane 40 mil národ má úplne inak rozvinutú infraštruktúru výroby a skutočne dokáže zásobovať 1/2 EU,nie len V4. V poslednom bode skúsim rozdeliť receptury od škandálov. Súhlasím s Vami, že naše technické normy pre mäsové a mliečne výrobky boli a aj sú tie top v rámci V4. Dnes ale pokiaľ objem výroby pokrýva sotva 30 perc spotreby, je úplne jasné, že naše výrobky sú "doplnkový" sortiment pre západné = musia mať vyššiu cenu lebo objem výroby je malý ale náklady sú rovnaké. Čo sa týka škandálov ako cestarska sol alebo kadaver = absolutné zlyhanie systému štátnej kontroly v PL a úplná impotencia EÚ zasiahnuť ked treba. Do dnešného dňa neexistuje príkaz pre PL aby zverejnil zoznam odberatešov z dotknutej fabriky, do dnešného dňa neexistuje zoznam výrobkov, do ktorých sa kadaver dostal. Toto je zločin a má mať vinníka a trest, ale to by sme museli mať zákonodarcov, ktorí aspoň jemne rozumejú potravinovej bezpečnosti
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Tento článok je svojim spôsobom demagógia. Každému kto chodí nakupovať je úplne jasný rozdiel medzi potravinami napr. v Rakúsku a na Slovensku. Problém je, že na Slovensku nie je možnosť voľby - kúpiť si výrobok kvalitnejší alebo menej kvalitný, pri podobnej cene U nás je vždy len menej kvalitný. Viem to doložiť desiatkami príkladov. A netýka sa to len potravín. Je to aj drogéria, oblečenie, obuv, náradie, atď. Napríklad kupoval som elektrickú pílu Dolmar, rovnaká značka, rovnaké výr.číslo, cena v AT a SK rovnaká, v AT mal bohatšie príslušenstvo, dlhší kábel a predlžovačku navyše vo výbave.
Sme pre nich trh druhej kategórie a neuvedomujú si aké dôsledky v myslení ľudí na EU to má.
Ale bolo to tak aj v minulosti, za socializmu sme najkvalitnejšie výrobky vyvážali na západ a na svoj trh sme dodávali len druhú kategóriu, to čo na západe nechceli. (Našťastie, lebo inak by tu nebolo vôbec nič).
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Ďakujem za príspevok

Dovolím si mať trošku iný názor. Ja osobne som zodpovedal za vývoj celej skupiny výrobkov. Dám Vám jeden príklad. Vymyslela sa skupina mäsových výrobkov v tomto prípade párkov a išlo sa v receptúre od najlacnejších po prémiové. Na Zlatých Pieskoch som mal štúdium chutí a tam anonymne 150 zákazníkov hodnotilo vzhľad, vôňu , štruktúru a chuť - čiže základné vlastnosti výrobkov. Ak 85% ohlasov bolo pozitívnych, pokračovalo sa vo vývoji s dodávateľom. Viete ktoré výrobky neprešli ? Prémiové. Ak som dal vyrobiť párok ktorý obsahoval viac ako 85% mäsa - podotýkam mäsa a nie separátu - dostal max 12-15% pozitívnych ohlasov na vlastnosti. A to hodnotitelia ani len netušili cenu. Hodnotili anonymne výrobky. Takže ja svoje tvrdenia viem doložiť a toto isté som zažil pri salámach, sunkách a mnohých ďalších skupinách. Takže receptúra je z časti o trafení sa do zákazníckeho očakávania chuti a z časti spojená s ekonomikou výroby, kde sa hľadá kompromis medzi očakávaním zákazníka a ekonomikou. A to všetko samozrejme pri dodržaní zákona. Takže absolútne nesúhlasím, že sa tu vozí niečo čo inde nechceli.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Som prekvapený, že ste boli prekvapený

Osobne by som tiež nekúpil "párky" s obsahom mäsa nad 85 %, pretože ich chuť už nie je taká, akú očakávam od párkov. Už pred rokmi som na vlastnej skúsenosti vybadal, že 85 % mäsa v párkoch je tá hranica, pokiaľ má zmysel obsah mäsa zvyšovať. Neviem, čím to je, ale vysvetľujem si to tým, že tam musí byť aj nejaký ten sajrajt, aby chuť bola dobrá. Asi ako to, že aj do kysnutého koláča musíte dať štipku soli, inak bude bez chuti.
 

1 2 >

Prihláste sa

(?)
 


Ďalšie možnosti
Zoznam diskusií

Registrácia
Zabudnuté heslo
Kódex diskutujúceho

Najčítanejšie


  1. Danica Chames: Kde sa vzala tá nová bojnická príšera? 7 611
  2. Robert Puk: V ilegálnej ubytovni pod patronátom starostu Kusého znovu zasahovala polícia 4 051
  3. Tomáš Benedik: Rusko I - republika Burjatia, jazero Bajkal a ruská pohostinnosť 3 736
  4. Radovan Bránik: Neznesiteľná ľahkosť vraždy 2 992
  5. Monika Nagyova: Rozčúlená Nemka v Tescu: U nás by sa to nestalo! 2 772
  6. Zdravotní Klauni: Môj otec, Alzheimer a my ostatní 2 493
  7. Radovan Bránik: Definitívna bodka za príbehom človeka, ktorému bol primalý župan a chcel stále viac 2 183
  8. Stanislav Martinčko: Pekne sme si vás upiekli, teraz vám dáme trocha zajesť! 2 131
  9. Michal Drotován: O tom, ako úradníci primátora ničia vinohrady 2 012
  10. Václav Mika: Riadiť hlavné mesto nie je brnkačka 1 947

Rebríčky článkov


  1. Lucia Sámelová-Nemešová: Poézia stvorenia
  2. Martin Turek: Opustená budova detskej ozdravovne na Kúpeľnej ulici v Krompachoch
  3. Igor Malko: Ach tá križovatka
  4. Ľuboš Dobrota: Eldorádo – soľ nad zlato naozaj.
  5. Lórant Kulík: Fotoglosa: Autosušička na huby
  6. Milan Lacúch: Stvoriteľ je neprístupný zraku človeka! Nik ho neuvidí! Ani mystici!
  7. Dáša Baliarová: Perficio
  8. Milan Lahučký: Juh Kambodže a božský ostrov Koh Rong
  9. Peter Kremsky: Autobusy sa zasnúbili s vlakmi, ideálne manželstvo to zatiaľ nie je
  10. Paula Beinsteinová: Život je opäť PEStrejší

  1. Nákladiak pri cúvaní zrazil poštárku. Na mieste zomrela
  2. Od Ružomberka až po Oravu neboli ryby. Ako vyzerala rieka Váh v histórii
  3. Muž z Veľkej Mače vypovedal ku Kuciakovej vražde, na identikite spoznal kolegu
  4. Fico v dueli so Sulíkom: Váš konkurent nie je Smer
  5. Hancko nahradil talianskeho reprezentanta, Duda je najlepším strelcom v Nemecku
  6. Joshua obhájil opasky, Povetkin po prvý raz prehral technickým knokautom
  7. Mŕtvoly a šialené výrobky. Títo vedci riešia zločiny spáchané na divej zveri
  8. Irán po útoku na vojenskej prehliadke predvolal európskych veľvyslancov
  9. Pri Drienovci sa zrazilo auto s autobusom, mladý vodič zomrel
  10. Odvrátená tvár amerického sna. Zabudnutý rasizmus Henryho Forda

  1. Kedy nastúpi Kmotrík do cely za Kočnerom? Kampaň do Kmotríkovej TA3 EÚ nepreplatí
  2. Jana Teleki: Čižnárovo peklo sa nekoná.
  3. Imrecze skončil. Po krku mu ide vplyvný muž Smeru
  4. Kapitán Danko: Neznášam tie žlté vlaky, radšej mám tie naše. Naše teraz horia a stoja
  5. Podnet RTVS na ukončenie spolupráce s Michalom Havranom
  6. Dankov kult osobnosti ohrozuje občanov a štát: Neznášam žlté vlaky, musia ísť preč
  7. Škandál u Lajčáka II: Záhadné podnikanie opitého exfunkcionára
  8. Na rovinu s Františkom Mikloškom: Ako prezident by som podporoval predčasné voľby
  9. Milan Depeš: Načo má pán starosta 50 bilbordov po Rači?
  10. Reportér z kauzy Chautur: Netvrdím, kde je pravda

Už ste čítali?