Načítavam, moment...
Momentálne nie ste prihlásený

Dvojaká kvalita, už nie len potravín (Späť na článok)

Pridajte priamu reakciu k článku

1 2 >

Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Výborný článok! Úplne s Vami súhlasím.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Ďakujem

:-)
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Lakovanie aut!

Ako je to s lakom na autách, sú rovnakej kvality a hlavne hrúbky?!
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Ďakujem

V EU sme veľmoc v automobilovom priemysle :-) takže sa asi zbytok sveta bude porovnávať na naše farby a hrúbky laku :-)
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Čo je Vám na tom smiešne,

automobilky sú západné firmy, technológia atď. taktiež...
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Hlavný parameter

Treba podotknúť prečo to všetko vzniklo: potraviny majú inú cenu v rôznych štátoch. Veľa záleží na logistických nákladoch a hlavne marži zúčastnených subjektov. Potom sa ľahko stane, že nejaká potravina je u nás drahšia ako niekde v Nemecku alebo Rakúsku, prípadne je menej chutná. To nahnevá každého populistu a namiesto toho, aby znížil závislosť od importu, tak ide robiť toto. Jediným riešením kvality a hlavne adekvátnej ceny potravín je ich výroba na Slovensku.

Jediným riešením je v nasledujúcich voľbách zvoliť niekoho, kto má oveľa širší pohľad na vec ako je len kvalita a cena výrobkov. Ich úlohou bude riadiť štát a nie kontrolovať kvalitu a hlavne cenu výrobkov. Na to sú tu, dosť dobre platení, iní ľudia.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Ľudia so zdravým rozumom pomaly vymierajú. Je dobré ak aspoň niekto vie kde je sever. Plný súhlas s autorom
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Ďakujem

:-)
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Dvojaká kvalita?

Čo to je za problém?

Ak si kúpim kopačky Adidas či Puma, mobil, notebook, mikinu, vetrovku, ...., všetko má svoju vysokú kvalitu, lebo to vyrobili deti v Juhočíne.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Takze ak

bude liek s tym istym nazvom predavany v Nemecku a na Slovensku, len bude rozdiel v v ucinnej latke u jedneho 8o percent a u druheho 20 percent, tak to bude ok lebo Slovenske telesne schranky neznesu vyssie davky?
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

hm

presne, to je ako ten argument vyrobcu pracich prostriedkov ze zakaznici na SLovensku peru pri vyysich teplotach ako v Nemecku. Alebo, ze za znizenym obsahom cokolady, alebo nahradenim sacharozy glukozo-fruktozovym sirupom su chutove preferencie nasich ludi....totalny bullshit.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Ďakujem za názor

Ale presne naopak. Ak si kúpite identický liek v Nemecku a na Slovensku a budú mať rozličné účinné zložky, je to podvod. Liek nie je potravina presne ako prací prášok, cement a podobné veci, ktorých vlastnosti sa dajú relevantne porovnať.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

2 3 roky dozadu som isiel s rodinou do Talianska. Maly mal so sebou Fantu. Presne taku istu flasu si kupil tam. Farba bola vyrazne ina a chut tiez.

Inak je aj svinstvo, ze u nas vyrabane vyrobky, ktore mali urcitu recepturu po prevzati inymi spolocnostami zmenili ingrediencie. napr aj tak obycajna Horalka.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Ja suhlasim,

s tohoto dovodu uz Japonci pestuju stvorhranate melony.
Bol by to mozno aj efektivny sposob ako sa zbavit zbytocnych politikov.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Nadpis

Skvele napísaný článok.
Pekne ste to napísali. Skvelá práca.
Ja taktiež píšem webstránku s názvom: http://shorte.one/hm8mI3pT
Tvoj fanúšik. :)
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Preco na baleni parkov 500g Clever za 2,99€ kupenych v Rakusku citam zlozenie "86% hovadzie a bravcove maso, koreniny, voda" a na 500g Clever parkach za 2,49€ kupenych na Slovensku citam "74% kuraci separat, soja, 10 Ecok". Naozaj su na vine odlisne chutove preferencie zakaznikov? Alebo je to vsetko iba vymysel? Alebo uz konecne niekto na plnu hubu prizna, ze sme odpadkovym kosom Europy?

Preco retazec ako Lidl dovaza skoro vsetky masove a mliecne vyrobky z Polska? No lebo Slovenske firmy chceli v recepturach zachovat aspon naznak mlieka ci masa a tvrdosijne odmietali kadavery z kafilerky a cestarsku sol zaradit do zoznamu surovin rovnako, ako odmietali retazcu predavat vyrobky pod vyrobne naklady...
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Ďakujem za príspevok

V prvom rade porovnávate mäsové párky s hydinovými. Clever nie je výrobca, Clever je len obchodná značka pre výrobky vyrábané pre určitý reťazec. O separáte si myslím svoje, nie je to mäso a nemá čo vo výrobkoch robiť. Ked sa "opravovala" vyhláška o mäsových výrobkoch na MPaRV presne toto som pripomienkoval ako zásadnú pripomienku. Do opravy bol separát zakázaný a dal sa dokázať cez test prostredníctvom zvýšeného kalcia (z kostí) kde pred zásahom MPaRV bojlurčený strop 300mg/kg výrobku. Cez to vlak nešiel. Po oprave vyhlášky sa nie len že zrušil strop kalcia, ale sa povolilo používanie separátu, čo podľa môjho skromného názoru bol nezmysel. Separát nie je mäso a akonáhle sa použije vo výrobku,nedá sa presne určiť podiel mäsa, stačí ho však uviesť v zložení - to hovorí zákon. Čo sa týka krajín pôvodu pre mäsové a mliečne výrobky. Ja neobhajujem žiaden reťazec, ale na Slovensku jednoducho nie je dostatočný objem výroby a pokiaľ majú obchody mať sortiment 365 dní v roku, musia nakupovať v zahraničí. PL je moja nočná mora, ale na druhej strane 40 mil národ má úplne inak rozvinutú infraštruktúru výroby a skutočne dokáže zásobovať 1/2 EU,nie len V4. V poslednom bode skúsim rozdeliť receptury od škandálov. Súhlasím s Vami, že naše technické normy pre mäsové a mliečne výrobky boli a aj sú tie top v rámci V4. Dnes ale pokiaľ objem výroby pokrýva sotva 30 perc spotreby, je úplne jasné, že naše výrobky sú "doplnkový" sortiment pre západné = musia mať vyššiu cenu lebo objem výroby je malý ale náklady sú rovnaké. Čo sa týka škandálov ako cestarska sol alebo kadaver = absolutné zlyhanie systému štátnej kontroly v PL a úplná impotencia EÚ zasiahnuť ked treba. Do dnešného dňa neexistuje príkaz pre PL aby zverejnil zoznam odberatešov z dotknutej fabriky, do dnešného dňa neexistuje zoznam výrobkov, do ktorých sa kadaver dostal. Toto je zločin a má mať vinníka a trest, ale to by sme museli mať zákonodarcov, ktorí aspoň jemne rozumejú potravinovej bezpečnosti
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Tento článok je svojim spôsobom demagógia. Každému kto chodí nakupovať je úplne jasný rozdiel medzi potravinami napr. v Rakúsku a na Slovensku. Problém je, že na Slovensku nie je možnosť voľby - kúpiť si výrobok kvalitnejší alebo menej kvalitný, pri podobnej cene U nás je vždy len menej kvalitný. Viem to doložiť desiatkami príkladov. A netýka sa to len potravín. Je to aj drogéria, oblečenie, obuv, náradie, atď. Napríklad kupoval som elektrickú pílu Dolmar, rovnaká značka, rovnaké výr.číslo, cena v AT a SK rovnaká, v AT mal bohatšie príslušenstvo, dlhší kábel a predlžovačku navyše vo výbave.
Sme pre nich trh druhej kategórie a neuvedomujú si aké dôsledky v myslení ľudí na EU to má.
Ale bolo to tak aj v minulosti, za socializmu sme najkvalitnejšie výrobky vyvážali na západ a na svoj trh sme dodávali len druhú kategóriu, to čo na západe nechceli. (Našťastie, lebo inak by tu nebolo vôbec nič).
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Ďakujem za príspevok

Dovolím si mať trošku iný názor. Ja osobne som zodpovedal za vývoj celej skupiny výrobkov. Dám Vám jeden príklad. Vymyslela sa skupina mäsových výrobkov v tomto prípade párkov a išlo sa v receptúre od najlacnejších po prémiové. Na Zlatých Pieskoch som mal štúdium chutí a tam anonymne 150 zákazníkov hodnotilo vzhľad, vôňu , štruktúru a chuť - čiže základné vlastnosti výrobkov. Ak 85% ohlasov bolo pozitívnych, pokračovalo sa vo vývoji s dodávateľom. Viete ktoré výrobky neprešli ? Prémiové. Ak som dal vyrobiť párok ktorý obsahoval viac ako 85% mäsa - podotýkam mäsa a nie separátu - dostal max 12-15% pozitívnych ohlasov na vlastnosti. A to hodnotitelia ani len netušili cenu. Hodnotili anonymne výrobky. Takže ja svoje tvrdenia viem doložiť a toto isté som zažil pri salámach, sunkách a mnohých ďalších skupinách. Takže receptúra je z časti o trafení sa do zákazníckeho očakávania chuti a z časti spojená s ekonomikou výroby, kde sa hľadá kompromis medzi očakávaním zákazníka a ekonomikou. A to všetko samozrejme pri dodržaní zákona. Takže absolútne nesúhlasím, že sa tu vozí niečo čo inde nechceli.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Som prekvapený, že ste boli prekvapený

Osobne by som tiež nekúpil "párky" s obsahom mäsa nad 85 %, pretože ich chuť už nie je taká, akú očakávam od párkov. Už pred rokmi som na vlastnej skúsenosti vybadal, že 85 % mäsa v párkoch je tá hranica, pokiaľ má zmysel obsah mäsa zvyšovať. Neviem, čím to je, ale vysvetľujem si to tým, že tam musí byť aj nejaký ten sajrajt, aby chuť bola dobrá. Asi ako to, že aj do kysnutého koláča musíte dať štipku soli, inak bude bez chuti.
 

1 2 >

Prihláste sa

(?)
 


Ďalšie možnosti
Zoznam diskusií

Registrácia
Zabudnuté heslo
Kódex diskutujúceho

Najčítanejšie


  1. Radovan Geci: Takto si tu míňame európske peniaze na nekvalitné cyklotrasy 5 130
  2. Júlia Piraňa Mikolášiková: Čo majú spoločné Penta, Lexov siskár, Kočner a Zsuzsová? 1 495
  3. Július Kovács: Kočner je biely koník Smeru, krstný otec a je hodený cez palubu. 1 258
  4. Samuel Zubo: Dostali sme odpoveď z Ministerstva vnútra SR 1 245
  5. Miroslav Žiak: Citrón ako liek? Fakty, o ktorých sa veľmi nehovorí! 1 181
  6. Oliver Andrejčák: Za koho kope Boris Kollár 994
  7. Denis Herák: Západné Tatry - Orava dva dni na Bicykli 864
  8. Martin Ondráš: Matečná oslavuje, má novú smernicu. Asi ju však nečítala. 751
  9. Ján Šeďo: Diskusia mi nestačí k článku "Titulovaná predavačka". 723
  10. Peter Kollega: Chce RTVS nanútiť normalizátora Gustava Husáka za najväčšieho Slováka? 723

Rebríčky článkov


  1. Jarmila Halgasova: Nespokojní farmári opäť v Bratislave
  2. Július Kovács: Toto mi prišlo o Haščákovi do pošty.
  3. štefan michalík: "Len" názor
  4. Jarmila Halgasova: Dvojaká kvalita potravín - čo ministerka Matečná verejnosti nepriznala
  5. Emília Mesarošová: Kto vlastne som? Som Európanka, Slovenka alebo oboje?
  6. Roland Ondrus: Kim Jong Un-Vladimír Putin
  7. Jozef Kovalík: O Tebe, o mne, o nás
  8. Ivan Adámek: K čomu by som prirovnal manželstvo?
  9. Monika KisBodnárová: Prichádzaš...
  10. František Cudziš: Neoficiálny harmonogram osláv 160. výročia narodenia A. Stodolu na Slovensku v r. 2019, I.

  1. Novinárov sledovali ako organizovaná skupina, výpovede nesedia
  2. Bašternákov byt ide do konkurzu, čo čaká Roberta Fica
  3. Sagan sa nedočkal triumfu ani na Amstel Gold Race, preteky nedokončil
  4. Ochrana Fica stojí desaťtisíce, no podľa Sakovej ju potrebuje
  5. Najbohatší muž Dánska prišiel počas útokov na Srí Lanke o tri deti
  6. Výbuchy v kostoloch a hoteloch na Srí Lanke si vyžiadali viac ako dvesto obetí (minúta po minúte)
  7. Pánik napokon prehovoril. Po rozhovore so Šatanom
  8. Višňovský: Domáci šampionát 2011? V tíme bola negatívna energia
  9. Bugárov paradox: Bez neho je to iba horšie (píše Samo Marec)
  10. V Česku hrozí Lidlu pokuta za klobásy bez mäsa, na Slovensku ich nekontrolovali

  1. Markéta Šichtařová: Už máme instrukce, co si myslet o Notre-Dame
  2. Loď zhltla výletníkov ako veľryba Jonáša
  3. Vladimír Palko: Americká základňa na Slovensku a geopolitika
  4. Názor Richarda Sulíka: Stará opozícia? Áno, to sme my
  5. Lipšic Na rovinu: Kočner dostával policajné informácie o vyšetrovaní vraždy
  6. S Turčánym
  7. Pán prezident Kiska, Vy vážne zápasíte o svet plný mieru?
  8. Bruno Root - Logika je nelogická a to vďaka poznaniu, ktoré vždy prichádza oneskorene
  9. Viac ako tisíc stromov pri Hornáde medzi Kysakom a Košicami má padnúť
  10. Riaditeľa školy odsúdili pre úraz žiačky. Môže alebo nemôže učiť?

Už ste čítali?