Načítavam, moment...
Momentálne nie ste prihlásený

V reštaurácii "Trófea" nič nebolo, ako malo byť (Späť na článok)

Pridajte priamu reakciu k článku

1 2 >

Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Žiaľ, mnohí naši súkromníci ani po takmer troch desaťročiach demokracie nepochopili staré známe: "Náš zákazník, náš pán".
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Mňa by odradilo od tejto reštaurácie už len to, že musím pre pár osôb dopredu nahlasovať stravu. No a tých 7€ za "ozdobu" nepotrebuje hádam ani komentár.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Presne, zistovat u 10 ludi, co budu mat asi tak chut jest o dva dni, lebo restauracia zjavne nie je schopna pripravit jedlo pre dvojciferny pocet ludi, tak to by bol asi jasny signal, ze mam ist inde. Ale clanok fajn, celkom som sa pobavil.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

poznam tu reštauraciu. pozitivum su ceny a to, že suroviny ma majitel z vedlajsej farmy (je to nejaky miestny agropodnikatel) .... ceny su na to, ze je na to zapadnom svk velmi nizke, menucko niekde okolo a menej ako 3€ a to neviem, ci este niekde na zapadnom svk je. ale kulinársky a ani iny gastrozáčitok to teda nie je. a aj tie parohy .... no, to je vkus hodný kvalitneho kusa sedliaka, resp. polovníka.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

ale este doplním, že ti kelneri tam, tak to je cista hranica mentálnej retardacie, co sa tyka mnou odhadovanej hodnoty ich priemerneho iq. a to konštatujem len realitu, nechcem ich dehonestovať. preto nech sa autor blogu už tolko necuduje tym paranormálnym javom, ktore sa mu tam stali.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

3/3

Parohy - slavnostny obed v mrtvom lese.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

aj ja ich poznám...a majú

velký rozdiel v kvalite menu a jedla na objednávku....velký...
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Vraj maju denne menu za cca €3,00...Takze tam je pes zakopany. Z H...A sa bic upliect neda. Varit denne menu za €3-3,50 je pliaga slovenskej gastronomie. A po spocitani vsetkych nakladov je to nerentabilne. Pouzivaju sa nekvalitne suroviny, kadejake polotovary a varia sa vodnate polievky. Nikto za taku cenu nemoze cakat gastronomicke zazraky. Ale takto sa tu ludia naucili a preto sme v gastronomii 100 rokov za opicami. Jedlo sa posudzuje podla kvantity a nie podla kvality. Najlepsia restauracia je ta, kde ti daju 10 knedlikov ku gulasu z prasku dochuteny vegetou. Hlavne ze bachor je napchaty neidentifikovatelnou hmotou. Slepaci vyvar=prasok+voda. Tak to funguje vo vacsine tychto putik. Cest vinimkam, zopar ich poznam, kde viem, ze sa najem kvalitne a za cenu primeranu kvalite. Denne menu za €3,00? Dakujem nechcem, nevesti to nic dobre.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Aj ja som kedysi riesila taketo p.viny. Potom som dostala rakovinu a vtedy si uvedomite akymi blbostami ste sa zaoberali. A tym ze ste to zverejnili - myslite ze ti madarski casnici citaju sme? Treba to reklamovat na mieste, zasmiat sa a dalej sa tym nezapodievat
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

čo tam mal riešiť ? Tvoju rakovinu ?
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Alebo aj Tvoju. Toto je presne cesta k rakovine - zaoberat sa negativami a vytvarat ich aj tam kde nie su. Pochopim keby sa autor stazoval ze sa v nejakom stravov.zariadeni otravil a skoncil na infekcnom - co by sluzilo ako varovanie pre inych, ale nechapem ze rozpisuje dlhy blog o tom ze nemali halasle a husaciu pastetu.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

v ryzi nebola kukurica, to nastve.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Hej, to je najhorsie, ked bloger pise, o com chce, a nie o com by podla teba mal. Tak si zober k srdcu svoju radu, zasmej sa a nezapodievaj sa clankami, ktore nevyhovuju tvojmu narocnemu vkusu.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

"...to je za to, že sme vám prestreli obrusy, dali servítky a taniere..."

Ako sa poznam, tak po tejto vete by som ho asi zdrapil pod krkom. Z ~220e uctu ma byt ~70 za akusi "ozdobu", co je vlastne obrus, servitka a tanier? To kde sme? To si uz fakt musime od kadejakych odkundesov nechat s*at na hlavy? Ani tych 3.50 by som mu tam nenechal, a uz vobec nie ziaden tringeld!
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

A co sa tyka nazvu - pisete ze tam " nic nebolo ako ma byt". Podla mojho nazoru sa do restauracie ide najest a pisete ze jedlo bolo na jednotku. Ale sa cudujem ze si davate tatarsky biftek v neznamej restauracii - nejedla by som to ani doma - riziko parazitov a toxoplazmozy je prilis velke
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

žiadne

majú vlastný bitúnok 50 m od reštaurácie...

podla mna ho vytočilo, že tých stoličiek naozaj stačilo 10 a čašník mal pravdu...oslavenec sa zhovadil pred rodinou...
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Nuz tak to neviem ci by mi chutilo jest 50 metrov od bitunku :(
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

V prvom rade by som si urobil jednoduchu rezervaciu stola pre 11 hosti a vobec sa nezapodieval objednavanim jedla cez mail. Jednoducho by som im povedal, ze si vyberieme na mieste. S tym, ze ak objednavam jedlo pre 11 ludi a nie je rovnake, tak musim pocitat s tym, ze to nebude hotove za 20min. Vobec by mi nevadilo pockat aj hodinu, ved ak to bola oslava mali ste si dat nejake drinky na zaciatok a v klude pockat na jedlo. Ako pisete, jedlo bolo chutne, takze tam ziaden problem nebol. Ak bol problem v obsluhe a spravani sa personalu, dal by som si zavolat veduceho alebo majitela a vysvetlil si s nim v com je problem. Tych 70 Eur za prestretie stola by som v ziadnom pripade nezaplatil. Taniere, obrusy a pribory nie su ozdoba ale samozrejmost v restauracii.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Este dodatok: Pre vacsie skupiny napr. 5+ hosti si mozu restauracie uctovat “service charge” ale musi to byt napisane na jedalnom listku, tak aby host nebol nakoniec prekvapeny.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Túto reštauráciu nepoznám, dodnes som o nej nikdy nepočula, osláv som však už zorganizovala dosť. A úprimne povedané, hoci reštaurácia urobila dosť chýb, ty si k tomu tiež dosť prispel.

Pri príprave oslavy máš dve možnosti: objednať si na mieste (ak hostí nie je veľa a nejde o veľmi formálnu záležitosť) alebo dohodnúť menu. Väčšinou má 3-4 chody (predjedlo, polievka, hlavný chod, dezert), pričom pri každom chode sú 2 možnosti, z ktorých si hostia môžu vybrať. (Alebo teda niekoľkokrát obvolávať každého hosťa, že čo chce jesť a že to nemajú a nech už sa vymáčknu a... znechutiť seba, hostí, aj personál reštaurácie už dva dni pred oslavou).

Také menu sa však musí dohodnúť dostatočne včas a počas pracovného týždňa. To, že reštaurácia má otvorené cez víkend neznamená, že otvorené majú aj všetky obchody a dodávatelia, od ktorých kupujú suroviny. Platí, že čím náročnejšie menu zostavuješ a čím viac hostí chceš mať, tým skôr musíš všetko dohodnúť.
Ak pošleš objednávku večer o šiestej v sobotu, pričom obed má byť v nedeľu, tak sa nemôžeš čudovať, že všetko nemali. Skôr by som bola na pozore, keby v takom prípade nemali problém s ničím - pravdepodobne by šlo o polotovary z mrazničky.
A poslať mail o DEVIATEJ VEČER deň pred oslavou a arogantne tvrdiť, že veď mali 15 hodín na prípravu, to je vrchol arogancie.

Pri zostavovanom menu je vždy potrebné nahlásiť počet porcií. Áno, aj s rizikom, že niektoré zvýšia a budeš ich musieť zaplatiť. A nie povedať alibisticky, "bude nás 10 až 11", očakávať, že reštaurácia uvarí jedlo (a teda minie suroviny, energiu, aj pracovný čas) pre 11, ktorý ale nepríde - a ty to nezaplatíš, lebo veď si povedal, že "10 až 11".

Takisto je vždy dobré hovoriť priamo s vedúcim smeny, spýtať sa, ktorí čašníci vás budú mať na starosti, dohodnúť umiestnenie stolov a prípadnú výzdobu, ozdobné obrusy, menovky, kvety, atď. a ísť si to pozrieť osobne a uistiť sa, že všetko je tak, ako ste sa dohodli.

Alebo, ak je to priveľa námahy na malú rodinnú oslavu, proste prísť do reštaurácie a objednať si a la carte. Desať ľudí by určite nebol problém. Trvalo by to síce dlhšie (ak ti jedlo a la carte prinesú do pár minút, gratulujem, dostal si omikrovlnený polotovar), ale keď by ste si objednali drinky a k tomu nejaké oriešky a pod., tá polhodinka by vám v príjemnom rozhovore prešla raz dva.
 

1 2 >

Prihláste sa

(?)
 


Ďalšie možnosti
Zoznam diskusií

Registrácia
Zabudnuté heslo
Kódex diskutujúceho

  1. Rakúsky novinár: Článok, o ktorom hovorí Fico, nevyšiel v deň volieb
  2. Kočner sa s Haščákom z Penty stretával pravidelne. Riešili Kuciaka, zmenky aj Technopol
  3. Smial sa aj samotný Bale. Slovenský novinár baví Walesanov
  4. V Dobšinej sa boja jedni druhých. Vražda ich naučila
  5. Sagan sa víťazstva na Miláno - San Remo opäť nedočkal, neuspel v záverečnom šprinte
  6. Pellegrini kritizoval SNS, tá mu odkázala, že jeho názor nie je dôležitý
  7. Ako omyl spôsobil, že nemáme Prešporok, ale Bratislavu
  8. Kočner na Kuciaka nič nemal, preto ho dal zavraždiť. Plánoval aj útek
  9. Dobré ráno: Fico ma chce zažalovať, iba hľadá nepriateľa
  10. Harabin podáva na Ústavný súd sťažnosť k prezidentským voľbám

  1. Šefčovičova prihláška do KSČ: Ešte v máji 1989 chcel aktívne budovať socializmus
  2. Mikloško a Čaputová, ťažký hriech a obrátení komunisti
  3. Šefčovič sa pokúsil spojiť Čaputovú s Kočnerom a vypustil nezmysel roka
  4. Naše kresťanstvo sa podobá vegetariánovi, ktorý chce raňajkovať klobásu
  5. Katyň je najväčším zločinom Kremľa v novodobých dejinách
  6. Nové Slovo, kde publikoval Štefunko bolo na zozname konšpiračných médií
  7. Bude hlavným poradcom Čaputovej v prezidentskom paláci progresívny Monogram?
  8. ŠVÉDSKO: Stíhají se penzisté, přijímají džihádisté
  9. Kočner sa nedá zmyť ako blato
  10. Kočner chcel za ministra Glváča: Ty by si len ministroval a ja by som to celé riadil