Načítavam, moment...
Momentálne nie ste prihlásený

Aj vy kupujete dopekané pečivo? (Späť na článok)

Pridajte priamu reakciu k článku


Hodnoť:   mínus indicator plus

Asi s tym nenalakas

tych co pozeraju na kazdy gram tuku, kedze ho je v tych dopakanych viac, taktiez tych co maju averziu k Eckam tie tam musia davat.

Osobne si radsej dam cerstve a u mna to plati u vsetkeho, kde si mam davat zbytocne pridavne ochucovadla do jedla, ktore tam normalne nemusia byt. A to mam Ecka kdesi, kedze nie je Ecko ako Ecko.

Osobne by som si radsej kupil aj pecivo starsie ako 24 hod. Nic mu nie je, mam to doma odskusane, ako dopekane, tie uz ale strasie mozu byt a doplnene o prisady.

Skor ako to o com pises mi vadi to zavadzanie zakaznika. V nedavnej minulosti prisli odborne rady, ze tmave pecivo je zdravsie, tak nasledne sa zacalo do chleba pridavat farbiva, takze cim tmavsi chlieb nebol zdravsi.

Dnes je IN kvaskovy chlieb, tak pre istotu je kazdy druhy chlieb kvasovy, robeny bez kvasku.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

mam dve predajne po ceste, v jednej je nedopekane v druhej dopekane pecivo. Radsej nakupujem v tej druhej, sortiment, cerstvost, chut, roznorodost neporovnatelna s tou prvou.
Nie, 24hodinove 'cerstve' pecivo u mna nevyhrava.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

dopekané pečivo nie je zlé, ale

tvrdiť že tam nie je rozdiel mi pripadá málo pravdivé, najmä ak sa taký tovar pokúšam zjesť ďalší deň, odporúčam odskúšať.
Dopekané kupujem iba ak nie je iné toho druhu a som si istý že do pár hodín určite zjem
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

k dopekanému pečivu

Ja som si všimol aj iný rozdiel ako ECKA, zväčša na 95% najdete toto pečivo z pšeničnej múky občas kváskové (ale to je len o droždí). Ja som napríklad nestretol pestrejsie a zdravsie ražné, či špaldové, alebo pohánkové, ktoré sú omnoho chutnejšie a viete ich kombinovať či pridávať semená a plody orechy, olivy, sušené paradajky, čili... Občas najdete pšenično-ražné pečivo, ale ked zistíte zloženie podiel raže je minimálny a vlastne je to pšeničné pečivo. Pravdepodobne problém je v tom, že tieto pečivá najlepšie chutia čerstvoupečené a strata vlhkosti ich jednoducho urobí nekonzumovateľnými a stvrdnú.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Ti ktorí sú takí nervózni

ohľadom dopekaného pečiva a toho, čo sa doň pridáva, by si mali preštudovať zloženie takzvaného čerstvého, teda nedopekaného pečiva. Ja si väčšinou pečiem kváskový chlieb, je to celkom ľahké, ale sem-tam nemám čas a tak som nútená si vybrať z ponúk hotových chlebov. Poväčšine je to hnus, čo sa týka pridaných látok. Je to asi aj horšie ako pri dopekaných. Tie kvázi čerstvé výrobky musia totiž vydržať "čerstvé" oveľa dlhšie, a tak je zoznam pridaných látok veľmi rozsiahly. Na rozdiel od dopekaných, kde sa zrejme pridáva iba tá zvlhčujúca látka (tá je však aj väčšinou aj v tých čerstvých).
Zmrazenie umožňuje obchodom aj výrobcom väčšiu časovú flexibilitu a určite je lepšie ako chemická konzervácia. Nie je to samozrejme ideál, ale kto chce nakupovať pečivo v supermarketoch by mal pochopiť, že je to za cenu kompromisov. Kto chce kvalitu, nakúpi v remeselnej pekárni. Môže si dať takéto čerstvé pečivo do mrazničky v dóze alebo v mikroténovom vrecku. Večer pred plánovanou konzumáciou stači pečivo vytiahnuť z mrazničky a nechať ho do rána rozmraziť v chladničke. Je ako čersvé.
 


Prihláste sa

(?)
 


Ďalšie možnosti
Zoznam diskusií

Registrácia
Zabudnuté heslo
Kódex diskutujúceho

Najčítanejšie


  1. Martin Ondráš: Pellegrini : Farmár je nežiadúci prvok dobre fungujúceho systému 4 377
  2. Paula Kentošová: Budem brať drogy až kým neumriem 3 230
  3. Věra Tepličková: Ďalšia (neza)chránená osoba. 2 891
  4. Oliver Andrejčák: Bude Fico na novinárov útočiť aj fyzicky? 2 616
  5. Rudolf Pado: UMB Banská Bystrica: Sexizmus a bossing za múrmi univerzity? 2 611
  6. Slavomír Repka: Tretia veta Bugárova a jej použitie v praxi 1 607
  7. Júlia Piraňa Mikolášiková: Čižnár zisťuje, prečo vyšetrovanie nehody sudcu viazne. Posudok sľubujú mesiace 1 419
  8. Stanislav Martinčko: Pán Šefčovič naozaj „ Vždy pre Slovensko“?? 1 186
  9. Martin Ondráš: Farmári, takto Vás štát ľahko zomelie 1 023
  10. Jozef Drahovský: Rýchlosť v doprave narastá až na vesmírne hodnoty 1 009

Rebríčky článkov


  1. Tomas Bily: Život s nástenkou
  2. Kristína Jakubičková: Trampoty tridsiatničky
  3. Michal Lajcha: Aká je súvislosť medzi povinným celibátom a pedofíliou?
  4. Martin Turčan: Jane Goodland
  5. Mária Mačalová: Z denníka nastávajúcej mamičky - 1. časť
  6. Milan Bartos: Podnikateľské dobrodružstvo v Karibiku
  7. František Cudziš: Sto rokov gymnázia M.M.Hodžu v Liptovskom Mikuláši, II.
  8. Ronald Szapáry: Spomienka na leto Roháče
  9. Vladimír Krátky: Birmovaný súdruh .
  10. Denis Jacko: V kľúčovej dierke

  1. Fico podľa Talianov pred rokmi telefonoval s Vadalom
  2. Fico podľa Talianov pred rokmi telefonoval s Vadalom
  3. Ľudia ukázali, že im nie je jedno, čo sa v krajine deje, povedala Balogová (diskusia SME)
  4. Ľudia ukázali, že im nie je jedno, čo sa v krajine deje, povedala Balogová (diskusia SME)
  5. Bašternákov klient káže o daniach
  6. Japonci sa dotkli zbytkov paliva vo Fukušime. Vzorku chcú odobrať ešte tento rok
  7. Slovan odchádza z Fínska s vysokou prehrou. Dostal gól cez celé ihrisko
  8. Pekné máte traktory, isto boli drahé...
  9. Pozrite si, aká je podľa Slovákov ideálna výbava najpredávanejšieho SUV
  10. Zlatica Kušnírová: Každý deň vyjde najavo nová špina

  1. Vladimír Palko: Harabinove obscénnosti
  2. Akí ľudia nám tu chcú "chrániť" štátne symboly?
  3. Birmovaný súdruh .
  4. B.Kačáni: Nezávislosť médií a iné prepletence
  5. Mistrík s Čaputovou sa hádajú: Mikloško chce do rozhádanej politiky vniesť pokoj
  6. Mistrík a Čaputová sa chovajú divne a neslušne: Aj Fico pre chorobu nechodil na súd
  7. Dva odtiene liberalizmu a pomsta v pozadí
  8. Zlatica Kušnírová: Každý deň vyjde najavo nová špina
  9. V Burkine Faso džihádisti zavraždili saleziánskeho kňaza
  10. Útoky na kostoly po Európe treba klasifikovať ako teroristický čin

Už ste čítali?