Načítavam, moment...
Momentálne nie ste prihlásený

Ad: Na obranu poľskej hovädziny (Späť na článok)

Pridajte priamu reakciu k článku


Hodnoť:   mínus indicator plus

Neverím vlastným očiam

Hovorca ministerky Matečnej tu v priamom prenose priznáva, že situácia je vážna. Prvý krát za 2 roky s ním súhlasím, ale čudujem sa, že zástupca ministerstva, ktoré absolútne situáciu nezvládlo a vystavilo spotrebiteľa vážnemu ohrozeniu zdravia tu namiesto ospravedlnenia sa za svoje konanie hodnotí niekoho iného. Takže ak si odpustíme emócie, ostaneme pri meritu veci. Pán kolega, čo je základná úloha a povinnosť ŠVPS a Vášho ministerstva ?
1. Účinná ochrana trhu a zdravia obyvateľov.
Čo ste urobili ? Nič. Prečo ? Nikto netuší. Čo ste mali urobiť Vám hovorí jasne smernica EU, ale asi ani netušíte o čom pojednáva. Tak Vám ju pomôžem prečítať. V potravinovom práve platí : Ak potravina môže mať škodlivý účinok na zdravie ľudí a nie je o tom dostatok vedeckých dôkazov, orgány úradnej kontroly potravín uplatňujú princíp prevencie. Potravinové právo je zamerané na zníženie, vylúčenie alebo vyhnutie sa zdravotnému riziku. Nie odstránenie následkov. Ak sa po vyhodnotení dostupných informácií zistí možnosť škodlivých účinkov na zdravie, ale pretrváva vedecká neistota, môžu sa prijať dočasné opatrenia.Ak sú primerané dôvody k podozreniu, že potraviny alebo krmivá môžu predstavovať riziko pre zdravie ľudí alebo zvierat, potom, v závislosti od charakteru, závažnosti a rozsahu tohto rizika, štátne orgány prijmú vhodné opatrenia na informovanie širokej verejnosti o charaktere rizika pre zdravie.
Čo Vám ešte nie je jasné ? Sám vo svojom článku tvrdíte, že riziko je vysoké. Mali ste riziko vyhodnotiť a prijať opatrenia. Ako ste vyhodnotili riziko a aké opatrenia ste prijali ? Absolútne neúčinné, nedokázali ste mäso stiahnuť z trhu, nechali ste ho skonzumovať spotrebiteľom. Mali ste dočasne zakázať predaj a spracovanie, neurobili ste to. Mali ste verejnosť informovať o tom, aké riziko jej hrozí a čo ste urobili ? Zverejnili ste nejaký zoznam firiem. Mali ste celý objem mäsa, ktoré sa dostalo na vnútorný trh zadržať a zlikvidovať. Namiesto toho obviňujete spracovateľov, neskôr samosprávu, potom kuchárky, neskôr rodičov, že sa nezaujímajú. Výsledky kontrol SVPS sú v absolútnom nesúlade s výsledkami kontrol RUVZ. Tvárite sa , že je všetko v poriadku, lebo nikto nehlási žiadne problémy. Mali by ste začať chodiť do kostola, lebo ak sa nájde čo i len jeden zdravotný problém, dnes, zajtra o mesiac, ktorý bude spojený s konzumáciou závadného mäsa, naplnili ste svojou nečinnosťou a nevedomosťou skutkovú podstatu trestného činu všeobecného ohrozenia. A tu už končí akákoľvek sranda. Vami zastupované ministerstvo a orgán dozoru absolútne stratil odborný kredit a morálne právo kohokoľvek poúčať a už vôbec nie ukladať pokuty za prijatie opatrení a porušenosť potravinového práva, keď sám nedokáže ako najvyššia autorita prijať akékoľvek účinné opatrenie. Neviem ako Vy, ale ja by som sa nedokázal pozrieť spotrebiteľovi do očí.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Netreba sa rozčuľovať,

veď článok je len taký Feik news.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Ďakujem za názor

Ved ja mu to neberiem, nech kolega píše. Ale v tejto kauze by som bol tíško a nie naopak ešte vyliezal na svetlo božie.....
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

nevyvážený

je pohľad na svet pána Tkačenka .Niekedy napíše dobrý komentár a niekedy je úplne mimo ako aj v prípade poľského mäsa.Túto jeho názorovú nestabilitu by si mali všimnúť jeho predstavení a zamyslieť sa či za ňou nie je aj niečo iné, ako "mladícka "nerozvážnosť.Prax na poľských bitúnkoch /nešlo len o ten jeden/bola pochybná už pred touto aférou,novinár sa zamestnal na jednom z nich aby priniesol dôkazy.Je v rozpore s predpismi európskej únie,i samotného Poľska a už nehovorím o elementárnej etike v zaobchádzaní so zvieratami.Poľský potravinársky priemysel nás opakovanými aférami presvedčil, že má obrovské systémové nedostatky v kontrole kvality a technologickej disciplíny ,ktoré umožňujú neserióznym a chamtivým podnikateľom používať také praktiky ,ktoré diskvalifikujú potraviny z tohoto štátu.Preto ja sa im snažím vyhnúť za každú cenu.Ide o dôveru zákazníka a tú tak skoro Poliaci nezískajú.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Tu kravu z polskeho bitunku na

Ta3 co ukazuju by kazdy normalny veterinar supol do kafilerky. Polske maso je vo va sine ňezavadne len sem tam im to pokazia. U nas je to podobne akurat nemame uz bitunky.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Nevieme !

Na akú chorobu boli tie kravy v Poľsku choré ! Ak napríklad krava zožerie klinec a pôjde na bitúnok, je oficiálne chorá, ale mäso nemá chyby.
A čo ak dajaký "konkurent, alebo závistlivec" hodil na tú poľskú firmu obvinenie ? Taká správa sa šíri rýchlosťou blesku a u nás na východnom Slovensku už prepúšťa mäsospracujúci podnik 100 zamestnancov a firma končí. Uvedomuje si niekto takéto následky.. ?
Podľa medzinárodného atestu, ostali naše výrobky o štyri priečky za poľskými.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Máte pravdu Jozef37

Keď krava zožerie klinec, IDE na bitúnok. Nepadá, neplazí sa. Poľskí novinári v roku 2013 zverejnili rozsiahle zásobovanie chovateľov dobytka mäsokostnou múčkou a jej zámenu za sóju v kŕmnej dávke a ? A nič. Zatvorili jednu kafilérku a 20 nových vzniklo. Tá istá Poľská novinárska obec v roku 2015 zverejnila bitúnok, na ktorom sa spracovával kadáver - uhynuté zvieratá, tie už NEŠLI vôbec. A výsledok vyšetrovania ? Žiadny. Tá istá novinárska obec zverejnila tento škandál. No a ako vidíme, podľa vyhlásenia poľského ministra o nič nejde. No história skutočne ukazuje že alebo ide o nekalý boj konkurentov, alebo Poľsko jednoducho ignoruje základné princípy bezpečného chovu a porážania dobytka. Záver nech si čitateľ urobí sám.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Ja

k celej tejto téme len toľko :
Keď sa našincovi samozrejme nepodarí predať choré zviera nášmu spracovateľovi obracia sa s "nádejou" predať budúci skaplinu skôr nez natiahne kopytá rýchlo poľskému priekupníkovi. Preto pomenovanie poľská hovädzina je zavádzajúci. Presnejšie je porazené v PL.
Niečo na podobnú tému z posledných dní: Mliekár neodobral mlieko z poľnohospodárskeho družstva / inhibítor v odobranej nevyhovoval. Prišiel zootechnik a hneď poobvolával všetkých korbačiarov v okolí , že má super lacné mlieko ..... o pár dní sa to už žerie vo forme korbáčov predávaných popri cestách ale i v reťazcoch . Nie je toto celé aj o našej nenažratosti lakomosti a čo ja viem ešte o čom všetkom.....
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Som rád že sa zdravo

rozčuľujeme nad hovädzím mäsom z Poľska a s chuťou konzumujeme "zdravé" vodňanské kurča, ktoré svoju jatočnú hmotnosť dosiahne za 35-40 dní. Určite je zdravé a pre konzumenta vhodné.
Fuj, jdu blejt velebnosti.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Statny radca ministerky polnhosp., ktory

je za zdrave potraviny a zdravy zivotny styl.
To je oxymoron ci len vtipny prispevok?

Ale ked uz si tu prosim ta, ako to robis , aby si sa vyhol tomu "zdravemu" jedlu z Polska ci inych koncin, kde ich predpisy a zakony nezaujimaju?
Mas tam zoznam restauracii a jedalni, kde je bezpecne a zdrave sa stravovat, bez toho aby som pred tym ako dostanem hlad poslal detektiva Orieska na vyzvedy?

Uz si s kolegami zistil v koho zaludku a kde vsade skoncilo to zdrave hovadzie z Polska, ktore dlhe mesiace produkovali?
Francuzi to vraj dokazali za 2 dni.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Som už starý,

preto si pamätám, že neďaleko môjho bydliska ešte takmer do konca 60. rokov fungoval obchod s názvom „Úradný výsek“. Stávali pred ním dosť dlhé rady ľudí, ale moji rodičia tam nechodili, pretože podľa nich tam predávali mäso zo skapacín. Netuším, do akej miery mali rodičia pravdu, ale ak chceli mať v nedeľu podľa ich zvyku hovädziu polievku, dosť často museli kúpiť aj mrazené hovädzie mäso, ktoré museli mäsiari sekať alebo píliť. O pôvode toho mäsa kolovali rôzne legendy, napr. aj taká, že je zo Sovietskeho zväzu. Môj spolužiak Vilo raz dokonca tvrdil, že jedli polievku z mamuta, lebo na Sibíri našli nedávno zmrznutého. V Poľsku som bol naposledy počas Jaruzelského puču a vtedy tam mali bezmäsité dni 5x v týždni, ale organizátori filmového festivalu sa vynašli a vzali nás na „exkurziu“ do mäsokombinátu v Koszaline, kde sme si pomaškrtili na čerstvej šunkovej saláme a videli krásnu čistú výrobu. O nejaký čas som navštívil kamaráta v mäsokombináte v Rači a tam som si nevzal ani oškvarky zo zdvorilosti. Našťastie už ten kolos skrachoval (alebo bol vytunelovaný?). Ktosi tu predo mnou spomínal poľské aféry. Isteže, boli viaceré a niet sa čomu diviť, lebo podvodníci a gauneri sa okolo mäsa ponevierajú všade na svete. (U nás ich za vojny rovno vešali.) V tejto nekonečnej diskusii však už po tretí raz musím upozorniť na to, že na poľské aféry upozorňujú najčastejšie poľskí novinári a nie kontrolóri televíznej hviezdy Bíreša či Zmatečnej. Howgh!!!
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

poctive polske potraviny......

ved vajcia,posypova sol,kurcata a teraz hovadzina......
cim nas budu chciet nakrmit nabuduce.ale to je na rozhodnuti kazdeho jednotlivca co da detom na tanier.ja od poliaka nechcem nic.uz ani tie krovky nie su co boli.
 


Prihláste sa

(?)
 


Ďalšie možnosti
Zoznam diskusií

Registrácia
Zabudnuté heslo
Kódex diskutujúceho

Najčítanejšie


  1. Matej Gajdoš: Chcem byť učiteľom, ale... 1 909
  2. Jan Pražák: Hromadné znásilnění na veřejnosti 1 607
  3. Stanislav Martinčko: Pani Saková, prečo len R. Fico má vážne dôvody na ochranku? 1 434
  4. Martin Kugla: Ako ne-zastavať Petržalku (a sklamanie z Tímu Vallo) 1 310
  5. Margita Vernerová: Prečo je Lichtenštajnsko výnimočné? 952
  6. Janka Cigániková: 49 nemocníc hrozí výpoveďami pre sociálne balíčky Smeru a rekreačné poukazy SNS 821
  7. Ernest Ježík: Rodný dom a imigranti 776
  8. Soňa Bulbeck: O nás, silných ženách... 549
  9. Sebastián Bražina: Tradičné hodnoty? Skôr tradičný nástroj populizmu 543
  10. Martin Barto: Starneme a táto časovaná bomba nie je len o dôchodkoch 460

Rebríčky článkov


  1. František Cudziš: K výročiam zo života Aurela Stodolu, II.
  2. Patrik Mackových: Čo je vhodnejšie pre zhodnotenie úspor: sporenie alebo investovanie?
  3. Denis Jacko: Zlodejka identity
  4. Marcel Burkert: Najväčšia koncentrácia krásy do 1000 km

  1. Notre-Dame prišla o strechu aj vežu, hasiči ju zachránili pred kolapsom (minúta po minúte)
  2. Spoluzakladateľ Smeru Zala: Fico sa zmenil obsahovo aj ľudsky
  3. Na obnovu zničenej Notre-Dame prisľúbili stovky miliónov (minúta po minúte)
  4. Notre-Dame zničil požiar. Pozrite sa, ako to vyzerá vnútri
  5. Hráči zneužívali chybný systém v Tipose, peniaze si prelievali na účty
  6. Zmenu volebného lídra pripúšťajú v Smere viacerí. Fico je pre nich zárukou stability
  7. Zhorel symbol Paríža, ktorý zachránil Victor Hugo
  8. Pokus so Šefčovičom nevyšiel, Fico ide Smer presmerovať inam
  9. Zomrel Martin Slobodník, dekan Filozofickej fakulty Univerzity Komenského
  10. Kiska za sudcov nevymenuje polovicu kandidátov, vybral si len troch

  1. Zelovoc na ministerstve školstva
  2. Denný režim odsúdeného v Dubnici nad Váhom kde sedí aj Baštrnák
  3. Pellegríny - Primalex, alebo (a) Primeros ?
  4. Francouzská revoluce – počátek svobody nebo zločinu?
  5. Blaha ukázal, na čo sa Eset musí pripraviť
  6. Kŕčové žily trápia aj mladých ľudí
  7. Požiar katedrály Notre-Dame je pod kontrolou, hlavné veže sa podarilo zachrániť
  8. Ako vytvoriť jedinečný instagramový feed?
  9. Najväčšia liberálna konšpirácia desaťročia padla: USA zverejnia Muellerovu správu
  10. Katedrála Notre-Dame je stratou pre každého