Načítavam, moment...
Momentálne nie ste prihlásený

Gastronómia: Šampiňóny na smotane rýchlo, lacno a chutne (Späť na článok)

Pridajte priamu reakciu k článku


Hodnoť:   mínus indicator plus

 

to fakt na 250 g húb až 2 dcl oleja?
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

1 dcl

1 dcl oleja?! To vazne?!
Paprika v hubach - nikdy.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

cech šéfkuchárov prečo nepodal na tohto človeka aj na sme žalobu, že šíria takéto gastonomické nechutnosti, lacno, rýcho a nechutne
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Taký ste múdry,

Že nemáte odvahu ani na to, aby ste odhalili svoju totožnosť.Pokiaľ sa predstavíte svojim vlastným menom a nebudete diskutovať anonymne,tak ako autor článku ochotne budem s vami diskutovať na danú tému.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Keby vás pochválil,

tak by vám až tak neprekážalo, že je anonymný. Aký je rozdiel, keď svoj názor napíše ako "najmudrejsinasvete" alebo ako Ján Novák, pán 1301176?
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

mnam a taketo cestoviny som este nejedla. Kde ich dostat? Dakujem za tip
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

dovolím si radu

ak chcete huby dusiť, tak ich nepodlievajte takým veľkým množstvom vody, lebo ich nedusíte, ale varíte.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Rychle a lacne zufalstvo, ktore sa tvari ako kvalitna gastronomia ...
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Panička

isto odstojí každý deň pri sporáku 2 až 3 hodiny, varí minimálne zo 6 surovín, 3 krát do týždňa jedlá z čerstvých morských príšer. Niečo mi hovorí, že namiesto tých príšer máte doma 3x do týždňa špagety poliate kečupom.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

"Nieco" mi hovori ze .... .... ..... ................ "
Treba sa obratit na odborneho lekara, urcite dokazu pomoct ...
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Je zaujímavé, ako rýchlo...

...sa zmenil recept:
4. 8. o 07:35 hod. išlo na 250 gramov húb (šampiňonov) 2 dcl oleja, potom 1 dcl oleja a napokon, o 10:48 hod. - už len 0,5 dcl oleja.
Dávať do húb olej, dokonca vo väčších množstvách, a potom ešte aj smotanu, ktorá je dosť "mastná" - tak z toho musí vzniknúť mimoriadne na žalúdok ťažké jedlo. V žiadnom prípade by som ho neodporúčal jesť deťom, napr. vo veku okolo 4 - 6 rokov. Huby všeobecne sú ťažko stráviteľné, a ak má byť v nich naliaty aj olej (aký - to nevieme) a navyše smotana... Nuž, na žalúdok, na žlčník, na pankreas jedlo "ako stvorené."
V našej domácnosti sa huby i hríby najčastejšie konzumujú v praženici alebo na spôsob leča. Prípadne nakladané v octe - rýdziky, malé hríbiky či malé plávky, kuriatka, sliziaky...
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

skuste na tento sposob, http://varenapecena.blogspot.c...
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Co ma tato prisernost spolocne s gastronomiou?
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Pozeráš sa na to zle. Majster Satinský mal porekadlo: Papáme preto, aby sme sa dobre vyk akali.
Táto lahôdka to spĺňa na 100%
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Na "gastronomiu" blogera sa mi skor hodi zname "Nezijem aby som jedol, jem aby som nepil nalacno"
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Do húb nepatrí olej.

Naopak nepostrádateľné je čierne korenie a zelená petržlenová vňať. Zvyšné ingrediencie ako saturejka, cesnak, bobkový list či pamajorán sa dáva podľa toho, čo plánujeme ukuchtiť. Iné to bude pri paprikáši, iné pri omáčkach a zas iné pri mäse na štave s hubami a hríbovom rizote. Taký Trubec lievikovitý napríklad arómou pri "číne" predčí nevábne Judášovo uvho. To je práve pri hubách to najlepšie, že pri ich príprave na stovky spôsobov sa medze fantázii nekladú.
Tiež robiť omáčku z kupovaných šampiónov je, ako omáčka z papiera, ani chuť ani aróma. Veď práve aróma je to, čo robí huby hubami. Dokonca niektoré sú natoľko aromatické, že citlivým osobám môžu spôsobiť ťažkosti (Strmuľka inovaťová), V tom prípade sa použijú v zmesi s inými.
Ďalej, o tom varení sú protichodné názory. Málokto vie, že niektoré jedlé druhy sú v surovom stave jedovaté (H. zrnitohlúbikový, všetky druhy sfarbujúcich sa hríbov tiež), prípadne spôsobuhjú rozpad erytrocytov (Pôvabnica fialová). Drevokazné huby a kuriatka sú naopak húževnaté, trocha varu im neuškodí. Ideálne okolo 15 minút. Sušené hríby je naopak dobré namáčať.
V prípade varenia sa vývar nevylieva, ale po scedení sa použije na podlievanie.
A nakoniec, keďže je reč o omáčke, aspoň jeden recept na dubákovú omáčku k cestovinám:
Sušené dubáky (hocijaké hríbovité a kozáky) sa nechajú namočiť aspoň na hodinu. po krátkom povarení sa scedia. Scedené hríby sa dajú na masť s opraženou cibuľkou aq krátzko orestovaným cesnakom, pridá sa petržlenová vňať, satuirejka, bobkový list, soľ a čierne korenie, trochu z vývaru, 10 minút sa podusí. Nakoniec sa zahustí kyslou smotanou rouhabarkovanou s lyžicou hladkej múky. Akú kyslosť kto obľubuje, má ju mať, stačí dochutiť citrónovou šťavou - nikdy nie octom. Podobne, každý si dá múky podľa toho, akú hustotu obľubuje.
A táto omáčka nie je len k cestovinám a knedli, vynikajúco sa dá skombinovať so steakmi. Ja v tom prípade čierne korenie nahrádzam zeleným (sušené hríby aj zelené korenie sa máčajú spolu a dlhšie).
K zemiakovej prílohe bylinkové maslo, interhotely sa môžu schovať.
Lacné (pre hubárov určite), rýchle a chutné, vyskúšajte.
 


Prihláste sa

(?)
 


Ďalšie možnosti
Zoznam diskusií

Registrácia
Zabudnuté heslo
Kódex diskutujúceho

Najčítanejšie


  1. Mária Vrška: Ako ma vyhodili z práce 2 748
  2. Martin Foto Potočný: Veď Kuciak je fakt mŕtvy, Róbert F.! Aj vďaka Vám! 2 494
  3. Lórant Kulík: Gastronómia: Vyprážaný bravčový rezeň - X- ročný recept overený časom 2 217
  4. Věra Tepličková: Zabudnime na Sorosa. Máme nového vinníka: Teraz je to ESET! 2 011
  5. Andrea Hoštáková: Lavičky, na akých ste ešte nesedeli 1 719
  6. Michael Achberger: Alkohol: toto spraví s vašou postavou 1 284
  7. Daniel Schikor: Na cestách s karavanom - Chorvátsky Trpanj 1 154
  8. Zriedkavé choroby: Ukrutné bolesti ho uväznili doma 872
  9. Juraj Paškuliak: Byrokracia na pošte 838
  10. Maroš Chmúrny: Náhodné stretnutie na Maledivách 693

Rebríčky článkov


  1. Štefan Vidlár: GENERALISIMUS MAJO
  2. Martin Balun: Náboženstvo
  3. Roland Ondrus: KočnerLeaks
  4. Andrea Bérešová: 8. kolo koseckej ligy v kosení ručnou kosou
  5. Andrea Bérešová: Historická žatva Lubina - Kopcové
  6. Július Kovács: Vraj si veľkomožný šofér Bugár vyprosuje, aby ho nespájali s Kočnerom.
  7. Štefan Vidlár: Aj ja staviam
  8. Štefan Vidlár: KLAPANEC
  9. Štefan Vidlár: Jak R. F. pracoval pro ludzí
  10. Peter Šuvada: Prečo je potrebné integrovať zdravotne znevýhodnených?

  1. Kočner sa chválil, ako cez Ďatla a Hlavné správy oslabí protesty
  2. Vyšetrujú aj trestnú činnosť predstaviteľov štátu a justície (minúta po minúte)
  3. Kuciakova sestra Mária: Pri Ficovej tlačovke sa mi chcelo plakať, veď aj Janko bol novinár
  4. Fico dovládne s tichou podporou Kotlebu, písal Kočner a plánoval stretnutie s Lexom (#allforjan)
  5. Ľudia sa postavili developerovi. Nechcú ďalšie obchody
  6. Ficovi začínajú oponovať jeho vlastní ľudia
  7. V Zemplínskej šírave sa utopil 38-ročný muž
  8. Kočner písal Zsuzsovej o sledovaní Sulíka a Rajtára chcel dostať do basy
  9. DiCaprio a Brad Pitt pre SME: Jeden pre druhého sme ako manžel a manželka
  10. Víťazky diskvalifikovali, lebo sa v cieli držali za ruky

  1. Matovič: Tváriť sa, že s Bugárom, ktorý za 30 strieborných zradí aj vlastnú mater, príde zmena...
  2. Prečo je Brucho vlastne letnou threemou č. 1 ?
  3. Veď Kuciak je fakt mŕtvy, Róbert F.! Aj vďaka Vám!
  4. Ján Kuciak - Chlapec, ktorý zmenil Slovensko a nikdy sa o tom nedozvedel
  5. Generál Pavel Macko o súčasnom stave Generálnej prokuratúry
  6. Smrť v maternici – bolestné mýto za slobodu a pohodlie ženy
  7. Matovič obviňuje Kisku z klamstva, na Kisku sa sťažuje aj Sulík
  8. Exminister vnútra Robert Kaliňák vypovedal v kauze Vietnamec, jeho šofér na neho čakal v zákaze
  9. Sestra Jána Kuciaka Mária: Pri Ficovej tlačovke sa mi chcelo plakať, veď aj Janko bol novinár
  10. Politické strany: Na Slovensku funguje kvantita na úkor kvality

Už ste čítali?