reklama

hľadám ľudí v kope sena, alebo čo sa to s nami stalo?

Bolo to včera. Ľudia chodili do práce, školy, k lekárom, alebo len tak von nadýchať sa čerstvého vzduchu. Keď som zbadala, ako na zemi leží človek. Nebola som sama kto si ho všimol, avšak reakcia ostatného okolia bola - žiadna, akoby sa nič nestalo. Vraj bežný prípad. Čo je toho, že „ožran“ leží na zemi. Také už videli.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (2)

Keď sa spýtam podľa čoho usúdili, že je ožran. Odpovedajú: „veď je to jasné, pozri fľaška, ten pohár hovoria za všetko, či?" Chcú pokračovať ďalej. Mne to nedá, volám 112. Po prepájaní mi povedia, že mestská polícia je už na ceste. Možno ubehla polhodina. Ten človek tam stále leží. Uprostred chodníka, a život beží ďalej. Najskôr prichádzajú štátny. Pozrú, a opýtajú sa či sme niekoho volali. Pokývam hlavou v zmysle súhlasu, a pán v zelenom sa pousmeje, a povie, že je to bežné, veď oni raz prídu. Stále som akosi mimo. Veď je to ľudská bytosť. Zrazu sa zjavia „mestskáči." Ujo policajt popraví opasok, vystúpi z auta, usmeje sa od ucha k uchu, a pomalým krokom (ako na promenáde) kráča ku mužovi. Neverím vlastným očiam. Vezme obušok, a pobúcha ho po kolenách, neskôr aj inde. S výkrikom „vstávame!" sa muž na zemi zdvíha, a ja vidím krvavé odtlačky na spánkoch a čele. Policajt na neho zvyšuje hlas, vraj, že je čas vstávať...a bla bla....(so sklamaním vypínam zvuk jeho hlasu)

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Žiadna pomoc, žiadne ošetrenie. Cítim sa ako vo sne. Kde to žijeme? Čo na tom, aj keby je ten dotyčný opitý, ale je zranený. Ako môže policajt s istotou tvrdiť, že všetko je v poriadku, a násilím sa snažiť vyriešiť situáciu. Nemali by sme si pomáhať? Čo je to za svet? Možno len ja žijem v predstave rozprávky. V sne, z ktorého sa odmietam prebudiť. Vraj musíme si pomáhať??? Toto je príklad?

Tento deň nebol prvým dňom čo som niečo takéto zažila, podobnú skúsenosť mám aj z iného miesta (východnejšie), trošku silnejšieho charakteru. Hlavne preto, lebo som videla celý priebeh toho, ako starý pán spadol uprostred premávky na hlavu. Bola to rana, a z hlavy mu valila krv. Záchranka vtedy prišla možno po 20 min. Kým policajti boli na mieste po cca 10 min a kričali na pána, že nech sa zobudí, že je to ožran a podobné. Skoro sa s ním vtedy pobili....a keď som sa snažila upozorniť ich, že jednajú so živou bytosťou len mi drzo odvrkli, že sa nemám starať.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Je mi z toho smutno, a zle zároveň. Preto dúfam, že raz sa to všetko skončí. A stále sa pýtam ľudstva: „Kedy ste sa vzdali predstave o tom, že všetci sme len ľudia, a kto iný ako my navzájom si máme pomáhať???"

O pár hodín na to sme mali prednášku, a zhodou okolností bol odprezentovaný billboard s názvom: „Ľudia si zaslúžia istoty"

- áno zaslúžia, ale zabudli ste dodať, že tento štát vám ich nedá.

Dominika Dongova

Dominika Dongova

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  416
  •  | 
  • Páči sa:  52x

Darujem ti krídla, a jediné čo si želám, vidieť ťa lietať. #domideeblog Zoznam autorových rubrík:  pre tebalebo láskaenglish poems

Prémioví blogeri

Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu