reklama

Hranol odkazuje dezolátom

Dôkazy netreba. Odkazuje človek hrdiaci sa právnickým vzdelaním. Netreba ich opozičnému politikovi, načo by boli jeho voličovi.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (54)

Opozičný politik si podľa Fica môže tvrdiť čo mu napadne. Zjavnú hlúposť podčiarkol požiadavkou, aby mu boli predložené argumenty, že jeho tvrdenie nie je pravdivé. Tvrdenie o tom, že akúsi Plačkovú nevzali do väzby, lebo vládny kabinet zásobuje koksom. V jednej vete oponuje, že ako opozičný politik nepotrebuje dôkazy o svojom tvrdení. V druhej vete sa dožaduje argumentov, čiže dôkazov, že vo svojom tvrdení bez dôkazov on, Fico, nemá pravdu. Pekne. A toto chcelo byť predsedom Ústavného súdu.

Akurát, že takto prešpekulovaná komédia, kedy dožadovaním sa argumentov, neguje svoje nepodložené tvrdenia, nie je plodom hlúposti. Fico cielene pracuje s hlúposťou, zneužíva ju, podporuje ju a povzbudzuje. Hodí sa mu ako mrzáčik gangu žobrákov. Narábanie s pravdou inými je pre Fica nebezpečné, preto sa chopí každej príležitosti a postaví proti sebe v podstate bezvýznamnú udalosť a akože z nej plynúce jediné možné vysvetlenie. Bez dôkazov, to nezabudne prízvukovať, pretože to je podstata jeho odkazu.  Dôkazy netreba. On, Fico, dôkazy nepotrebuje a teda, nepotrebuje ich nikto stotožnený s jeho myšlienkovým a hodnotovým svetom. Z toho sa potom veľmi ľahko zdôvodní, že dôkazy či argumenty druhej strany, ak sa objavia, treba odignorovať, pretože, ak je niekto v postavení, že nepotrebuje dôkazy, logicky je imúnny voči čomukoľvek, čo mu ako dôkaz predložené bude. Pravdu má predsa on a tam začína a končí akákoľvek debata. Treba dokázať, že ju nemá.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Pravda je pre Fica životne nebezpečná, preto potrebuje okolo seba nakopiť hromadu nezmyselného balastu hlúpeho a bulvárneho charakteru. Síce to celé rýchlo vyprchá, ale stopu v povedomí to zanechá ako vedomie o niečom, v čom mal zase raz pravdu- veď nikto mu nedokázal, že ju nemá.

Fico, človek hrdiaci sa právnickým vzdelaním, popiera prezumpciu neviny, keď vyslovuje názor, že Zuzana Plačková distribuovala drogy. Jeho účelu má ale poslúžiť hlavne predstava, že aj do liberálneho domu SaS. To je druhá časť jeho odkazu. Dôkazy netreba a Sulík je kokainista. Jano Počiatek, ten čo u Trnku ujúkal, ako Slota Fica ojebal o províziu zo smradľavého vzduchu, je inteligentný človek a život by si drogami nekazil. Ale Sulík je kokainista.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Kopa hlúposti, poviete si? Ako pre koho. Ak opozičný politik nepotrebuje dôkazy, kto ich teda potrebuje a z akej podstaty? Lebo potom by Fico mal donekonečna vysvetľovať otázky spred marca 2020. A predkladať argument za argumentom, že nie je zlodej, korupčník, mafián, alkoholik...

 

 

 

 

 

 

Dušan Koniar

Dušan Koniar

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  668
  •  | 
  • Páči sa:  3 514x

na pol ceste medzi nádejou, že môže byť aj lepšie a podozrením, že lepšie je vždy tomu, kto sa tým nezaoberá. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

754 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu