reklama

Taraba: Voľby nemajú byť ako zmanipulované, ak...

Po tupých útokoch na lekárov, vedcov či rôzne nastavených aktivistov, na rane budú nominácie do volebných komisií.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (1)

Vtĺkanie do hláv všetkému veriacim, že voľby môžu byť (budú) zmanipulované, bolo pokropené ďalšou živou vodou. K Ficovi, Uhríkovi či k Pellegrinimu sa pridal Taraba. Pre Aktuality.sk sa snažil vyznieť ako niekto, kto verí výsledkom predchádzajúcich volieb, že je nemožné ich akokoľvek zmanipulovať. Zároveň však, pre obdobný priebeh tých najbližších volieb vyslovil tak stupídnu požiadavku, že v jej reálnosť nemôže veriť ani on sám. Zato ale, určite sa môže spoľahnúť, podobne ako Fico a spol., čomu všetkému sú schopní uveriť ich voliči.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Na otázku, ako vníma pochybnosti Smeru či Republiky ohľadne šírenia rečí o možnosti zmanipulovať voľby, Taraba odpovedal sebaisto. Dostatočne sebaisto tak, aby mu niekto uveril natoľko, že ak ním nenápadne vyslovená podmienka splnená nebude, tak potom bude možné všetko. Aj voľby zmanipulovať, pretože našich ľudí k zrátavaniu nepripustili:

„Existujú normálne inštitúty na to, aby voľby nemohli byť zmanipulované, to znamená, že je potrebné, aby si opozícia do každej volebnej komisie dala vlastných ľudí. Myslím, že toto možné je, aj sa udeje. My, ktorí pôjdeme na nejako národnom bloku na kandidátke SNS, tiež budeme dávať vlastných ľudí do všetkých volebných komisií. Takže, pokiaľ tam budeme mať ľudí, tak jednoducho, nič ma neoprávňuje potom tvrdiť, že voľby vedia byť zmanipulované. To je dôležité, že ak by nás tam niekto nechcel pustiť, že nám tam nedá ľudí, no tak vtedy by to bol vážny signál a vážny problém.“

SkryťVypnúť reklamu
reklama

V citácii som zvýraznil kľúčové termíny, najskôr mám ale na pána Tarabu otázky.

Koľkých vašich ľudí ste dali do každej volebnej komisie za vašu rodnú KDŽP na kandidátke adoptívnej ĽSNS? Naozaj ste sa do Národnej rady dosali vďaka tomu, že zhruba vašich šesťtisíc ľudí bolo pri sčítavaní hlasov prítomných ako volebný komisár? Koľkých ste vy alebo Kotleba naozaj mali vo volebných miestnostiach 29.2.2020?

Pomôžem vám. Niekde veľa a niekde dokonca najviac. Niekde však menej a inde úplne málo. Ale nemali ste ich všade, lebo je to technicky aj personálne nemožné. V Petržalke mala ĽSNS v 96 volebných okrskoch 84 zástupcov, v Kysuckom Novom Meste boli vo všetkých trinástich okrskoch a v Trenčíne bolo v 51 okrskoch  46 komisárov od Kotlebu, čiže od vás. A čo, ako Kotleba a Taraba v týchto okresoch dopadli? Príšerne to vaši komisári odflákali hlavne v tej Petržalke. Kým na Kysuciach o.k., takmer 13 %, v Trenčíne už menej ako celoštátny priemer- len 7,12 %, ale tá Petržalka to fakt pohnojila. 84 okrskových komisárov a výsledok by nestačil ani na parlamentnú štokrľu- 4,85 %. A pre zaujímavosť, v okrese Prešov najviac volebných komisárov dokázala nominovať SaS, ale dopadla takmer ako K + T v Petržalke- 5,1 % (K + T v Prešove- 6,72%).

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Ono to vôbec totiž nie je o tom, kto sedí v okrskovej volebnej komisii. Tieto vaše bohorovné hlúposti sú o ničom. Spomeňte si na Harabína a vášho Kotlebu, ako po prvom kole prezidentských volieb 2019, vyrukovali so softvérom od Esetu, ktorý používala Štátna volebná komisia. O desiatkach tisícoch falošných volebných preukazoch, ktoré zabezpečili Zuzane Čaputovej víťazstvo v prvom kole. Voliči ich a vašej krvnej skupiny sú tak, hmm...obmedzení, že toto omieľali aj o rok neskôr, keď sa Progresívne Slovensko, napriek softvérom od Esetu, nedostalo do parlamentu.

Vaši ľudia sa do komisií nedávajú. Sú nominovaní, prihlásení, ponúknutí, to je jedno. Ale žiadna politická strana nemá páku na to, aby si rozhodovala o zložení tej ktorej volebnej komisie. A ak je nominantov z politických strán (majú prednosť) málo, oslovujú sa ľudia z obce. Ak by však o konkrétny volebný okrsok malo záujem viac ako šesť politických strán (maximálny počet volebných komisárov v okrsku), jednoducho majú smolu. Nezmestia sa a asi sa ide po poradí v prijímaní nominácií. Možno podľa dátumu, možno podľa hodiniek a čo ja viem, možno aj podľa stopiek. Nech je to ako chce, rozhodovanie o tomto neprináleží politickým stranám.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Takže tie kydy o tom, že vás tam niekto (kto je ten niekto, koho si vyberiete za cieľ?) nechce pustiť si nechajte do krčmy. Nebavíme sa o hárajúcej fene, reč je o systéme, ktorý napriek drzosti Fica a hlúposti Matoviča ešte stále ako tak funguje. A viete prečo, pán Té? Pretože stojí prevažne na ľuďoch, z ktorých by si mnohých bežný slovenský politik aj vedel získať, keby sa len na nich nepozeral ako na čísla do svojej zvrátenej štatistiky. Vy máte, človeče, fuj tajb softvér, to vám poviem. Potom sa nečudujte, čo si ním vygenerujete.

Dušan Koniar

Dušan Koniar

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  667
  •  | 
  • Páči sa:  3 502x

na pol ceste medzi nádejou, že môže byť aj lepšie a podozrením, že lepšie je vždy tomu, kto sa tým nezaoberá. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Iveta Rall

Iveta Rall

86 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

9 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

73 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu