reklama

Emeritný pápež sa ospravedlnil a čo televízia?

Česko-Slovensko malo deviaty raz televíznu zábavu, čo má príliš dlhé prestávky. A dokáže pobabrať nepobabrateľné.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (3)

Bolo to 13.decembra 2021, keď české médiá zverejnili, že tanečná skupina Diamonds z Nového Bydžova, ako druhý súťažiaci z Česka, v histórii súťaže zvíťazila.

Na Slovensku šiel priamy prenos, na obrazovke Primy krimi. Lebo tak sú zvyknutí. Takže českí priatelia, ktorí by boli radi hlasovali, si mohli iba tak trhnúť nohou, a už v predstihu prípadne nadávať, že štyridsať tisíc eur zhltnú nejakí bývalí bratia. Nezhltli. Lebo slovenskí diváci veľmi dobre pochopili význam dali najviac hlasov súboru z Bydžova. A porota detto (Jandová, Mórová, Prachař, Slávik).

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Lenže porota videla ich programy dva. Po víťazstve v semifinále ich poslala do finále s aktuálnym, skvele zvládnutým príbehom, o ktorom sa v celom nielen kultúrnom svete polemizuje, napriek tomu vo finále nadchli s programom novým, rovnako skvelým, ale nie až takým aktuálnym.

Nová téma bol príkaz alebo vlastná dobrá vôľa? Cenzúra či autocenzúra?

Lebo to bola trochu iná káva, hoci príliš súčasná, ale nie chytľavá ako prvé prevedenie. Diváci v sále búrlivo aplaudovali, a boli najmä mladí.

Práve včera som si vypočula vyjadrenie emeritného pápeža, ktorý sa ospravedlnil, že k prípadom zneužívania deti v bavorskej arcidiecéze, ktorú kedysi viedol, vydal kedysi nepravdivé vyhlásenie.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Ospravedlní sa svojim divákom, ktorým zabránila hlasovať , aj televízia Prima?

Elena Antalová

Elena Antalová

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  596
  •  | 
  • Páči sa:  3 836x

Autorka mnohých, aj ocenených, rozhlas. hier a dramatizácií, poviedok a pásiem, tiež TV a film. projektov. Kedysi redaktorka kultúry. Bývalá členka Rozhlasovej rady. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Post Bellum SK

Post Bellum SK

73 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

86 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu