reklama

Keď vyšla Cigaretka na dva ťahy a narodil sa Robo Džunko

Autor hudby zrejme najobľúbenejšej skladby z albumu LSD Jaro Filip zomrel, žiaľ, štyri roky po jeho vzniku v roku 2000.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Nielen odvtedy sme čítali a v masmédiách počuli množstvo chváľ, čo vynášali Cigaretku na piedestál slovenskej "zábavnej" hudby. Ani tí, ktorí skladbu milovali a milujú, si zrejme nie vždy pripúšťajú jej súvislosť so životom. Nebudeme klamať, ak súvislosť v niektorých prípadoch premenujeme na závislosť.

Génius na výrobu hitov, dnes šesťdesiatnik Richard, s Jarom neopakovateľná dvojica, mal vycibrený jazyk už v šestnástich, keď po ňom siahli aj noviny a časopisy.

  • "...ešte raz a potom prsty horké ako funerál, * začínam si byť istý, že do teba som sa zameral.

  • Už cítim kožu, zvláštne voní, v srdci praská ďalší kotol. *My predsa nie sme ako oni,

rozhodení len tak vôkol".

Zacítili ste túžbu "výnimočných" odlišovať sa od "rozhodených"? A prekážalo vám to? Mne od prvého počutia Cigaretky. Hoci istý pán 12.2.2012 v diskusii napísal "drogy patria k spoločnosti od nepamäti rovnako ako závisť a láska."

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Ak sa poobzeráme, tak na našom Slovensku je pravda skôr v inom texte: "V našej obci všetci pijú, iba Ďuro nie" pánov Lasicu a Satinského. Chystajú poslanci tresty aj ožranom? A aké? Lebo zákon, čo pripravuje OĽaNO, by mal navrhnúť nejakému novému Džunkovi trest 5 až 10 rokov.

Iný pán v onej diskusii 12.2.2012 pre zmenu na adresu pesničkárov: "Ako sa môžu títo narkomani verejne predvádzať a ešte si pritom robiť reklamu bez postihu polície? Je verejne známe, že drogujú, tým je zrejmé, že musia od dílerov kupovať tvrdé drogy a polícia? Bude zatýkať pubertiakov na diskotékach a dedinách, že majú pri sebe 5 g trávy..."

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Roba Džunka chytili v Košiciach s marihuanou (7 gramov). Prichytili ho druhý raz a tak sa naňho vzťahovala sadzba 10 až 12 a pol roka. Predvčerom okresný súd rozhodol, že celkove to bude "len" 5 rokov, z ktorých si 3 roky odsedel.

Tak, ako istý Bašternák.

Elena Antalová

Elena Antalová

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  596
  •  | 
  • Páči sa:  3 835x

Autorka mnohých, aj ocenených, rozhlas. hier a dramatizácií, poviedok a pásiem, tiež TV a film. projektov. Kedysi redaktorka kultúry. Bývalá členka Rozhlasovej rady. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Iveta Rall

Iveta Rall

86 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu