reklama

Sliziak a víťaz volieb

Vidím ho plaziť sa pred bránou, kde sa jazdí denne, asi ho niekto prejde ozýva sa vo mne humanizmus či hyenizmus, už neviem, všetko je na H? Mám alebo nemám?

Sliziak a víťaz volieb
"Diogenov sud poznania" Valtice archív (Zdroj: Miroslav Ferkl)
Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Beriem ho do ruky, som amatér, odkladám ho do trávy a chvíľu sa snažím bezmocne trením zbaviť slizu, ktorým ma obdaril. Nájdem umývadlo, mydlo a drhnem, nepomáha ani kefa, som zúfalý. Čo treba?!Večer je už dobre, ani neviem prečo, ale sliz je preč a môžem si v kľude prečítať, že:

Slizniak karpatský (Bielzia coerulans) je slimák z čeľade slizniakovité. Patrí medzi karpatské endemity. Dorastá do dĺžky od 10 do 15 cm. Ide o veľmi vzácny druh, ktorého výskyt je obmedzený na vlhké prostredie karpatských listnatých a zmiešaných lesov. Typickou črtou je nápadné modré sfarbenie, ktoré sa pohybuje v odtieňoch fialovej, sýtomodrej až po tyrkysovú (ktorá môže mať až zelený nádych). Slizniak karpatský je chránený druh. Na Slovensku sa vyskytuje...

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Mýlil som sa, je to teda „Slizniak“, už ho ktosi skúmal, zaradil do čeľade, dal mu označenie pomocou „mŕtveho“ latinského jazyka, aby sme tomu rozumeli aj v myšacej diere a nezamenili si ho s človekom. Ten je predsa Homo Sapiens, bez zmeny už niekoľko tisícročí.

A tak sa tu skúmame, zaraďujeme, triedime a niektorých to baví a niekto na to kašle a ide kašlať do krčmy.

A niekto čaká na vraždu politika. Vyhral voľby a rovno spadol do núdzového režimu. Chabé pokusy, ako sa z toho slizu dostať skončili pri tom najvážnejšom hodnotovom vreci.

Som s vami v jednom vreci, povie alternujúci šéf inšpekcie a už sedí, možno bude sedieť aj 12, kým sa tento sliz vyrieši.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Myslel som si, že sa už neozve žiadny víťaz volieb, lebo alternujúci víťaz volieb dodnes ohováraná drahá nevesta, stále verejne vydiera, ako položí vládu a teraz mu nezáleží ani na očiste vecí verejných, len aby boli naši doma a nesedeli kdesi zbytočne, veď predsa chýbajú a nemôžu si plnohodnotne vychutnávať svoj život, čo tam po inom živote, volič je hovno, zdieľa aj najvyšší žalobca štátu. Žiadne pochybenie, skutok sa nestal 78 strán dôvodov.

Jeden si to začal čítať a hovorí, asi som sa stratil, už po pár stranách.

Druhý či tretí najvyšší žalobca, teraz fakt neviem kam priradiť prvého námestníka, ktorý v prítomnosti prvého najvyššieho rozhoduje už akoby podľa zákona bol prvý, hoci prvý mu hľadí cez rameno a nemal by, lebo by mal byť neprítomný, aby zastúpenie platilo? Sakra chýbajúce povýšenie musíme doplniť, hádam sa nič nestane, je to v našich rukách. Kto by to žaloval?

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Nuž kam to všetko smeruje, keďže ten sliz nie a nie z tela von.

Potvora, keď sa raz namočíte, už to nikdy nedáte dole, vstrebe sa to do kože, nedá sa to vymyť, čo budete robiť, lebo už nemôžete robiť nič. Je to vo vás, koluje to v krvnom obehu spoločnosti.

11.40 hod. Ozýva sa víťaz volieb, náš „Maják“, teda koho, kto sú naši a kto je kto? Za to sa predsa platí! Je tu chaos, hmla, zahmlievanie, porušovanie zákona v priamom prenose a nič sa nedeje. Majetky zostávajú, teda v rodine samozrejme, predsa Sme rodina, či nie?! Túto drámu práve žijeme a stále nevieme, koľko bude stáť drahá nevesta.

Miroslav Ferkl

Miroslav Ferkl

Bloger 
  • Počet článkov:  272
  •  | 
  • Páči sa:  1 371x

Nie je to predsavzatie, je to pokušenie a žiadosti mojich priateľov, aby som konečne začal písať, skúsme! Zaoberám sa nehnuteľnosťami, oceňujem, riešim stavebné problémy, poruchy, dozorujem stavby, sprostredkúvam predaj, nákup, prenájom, poradím-poslúžim-kým doslúžim! Ešte slúžim, článok o dôchodku dosiahol rekordnú čítavosť. Ak by nám za tieto blogy platili, možno by ten dôchodok, bol aj znesiteľnejší.Ospravedlňujem sa za chyby v textoch, ak sa vyskytnú a ja som ich doteraz neopravil. Redakcia je vážna a časovo náročná práca. Ak nenapíšeme svoj názor, neexistujeme. To je pocit, ktorý ma napadol, keď som si prečítal posledný rozhovor pre slovenské média s Fedorom Gálom v "N"ku. Mal by byť v učebniciach. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

750 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

19 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu