reklama

Kultúra a tiež kultúra.

Dostala som pozvánku na výlet na Spišský hrad a tak sme s dcérou podľahli tejto príležitosti a vybrali sa pozrieť si najväčší hrad v Európe a ako prídavok sme navštívili aj Levoču a Spišský Štvrtok s jeho nádhernou kaplnkou Zápolských.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (1)

Tie miesta sami osebe sú nádherné, ale... Pracovala som dlho v cestovnom ruchu a precestovala som toho dosť, aby som vedela, že samotná pamiatka nestačí na to, aby sa turisti na ňu chodili dívať a tým podporovať náš cestovný ruch. Je treba, aby bolo o nich postarané aj inak. A to inak, bohužial, sme ešte stále nevystihli. Levoča, kde sme sa zastavili na obed, toho bola príkladom. Rozhodli sme sa pre pizzériu skoro na námestí. Po objednávke sme dostali pizzu na tanieroch, ktoré vydávali nádhernú vôňu, ale po príbore ani chýru ani slychu. A čo bolo horšie po servírke sa zľahla zem. Za barovým pultom nikoho, iba vo fajčiarskej časti sedela skupinka ľudí, o ktorých sme si mysleli, že sú tiež turisti. Tak som postávala pri barovom pulte a čakala, až sa z tej skupinky ľudí zdvihla nejaká žena a spýtala sa, čo chcem.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

"Rada by som k tomu jedlu aj príbor" povedala som a žena mi podala do ruky tanier s dvoma píbormi a znova sa venovala svojej rodine. Ohúrená som sa za ňou dívala a zdalo sa mi úplne zbytočné poznamenať, že sme šiesti. Ju to vôbec nezaujímalo. Ešte že pizza bola chutná. Keď sme ju dojedli, konečne prišla servírka a zaplatili sme ako v reštaurácii s obsluhou. Dobrú náladu sme si pokaziť nedali, ale pomyslela som si, že takto veru sem turistov zo zahraničia asi ťažko dostanú.

Spišský hrad je ale naozaj úchvatný, ale... Na internete pozývali všetkých na rôzne podujatia, ktoré sa mali konať cez víkendové dni, no čakali nás len stánky s predraženým občerstvením. Šermujúci rytieri asi odcválali prebudiť Šípkovú Ruženku, ktorá má u nás názov CESTOVNÝ RUCH.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Kaplnka Zápolských zvonku


...a zvnútra. 

Obrázok blogu


 Aj on zaplakal nad službami v Levoči


Tu majú tiež zavreté aj keď by nemali mať

Obrázok blogu


 Okno do budúcnosti CR na Slovensku?

Zuzana Foltánová

Zuzana Foltánová

Bloger 
  • Počet článkov:  19
  •  | 
  • Páči sa:  0x

blíženec so všetkým, čo k tomu patrí Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

75 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

754 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

296 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu