reklama

Východný obchvat Martinom – má nás rozdeľovať, či spájať?

V územnom pláne mesta Martin je už od roku 1999 zakreslený východný obchvat mesta ako štvorprúdová komunikácia s napojením od Kollárovej ulice ( t.j. od smeru z T. Teplíc pri Nissane ) ústiaca na Jilemnického ulicu v Košutoch.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (28)

Východný obchvat tak ako je momentálne zakreslený pretína v Mestskej časti Ľadoveň jedinú oddychovú zónu Medokýš a Jahodnícke háje a v mestskej časti Košúty rozdeľuje sídlisko Košúty I. a Košúty II.

S riešením komunikácie v tejto trase pochopiteľne nesúhlasia niektorí obyvatelia žijúci v týchto mestských častiach. Veď ruku na srdce, kto by zmenil bývanie v prírode za bývanie pri hlavnej ceste... nikto!!

Táto časť občanov sa podpísala pod petíciu za zmenu trasovania východného okruhu mesta Martin, ktorá vznikla aj z iniciatívy dvoch poslankýň žijúcich v týchto mestských častiach p. p. Maríny Gallovej a p. p. Zuzany Dobríkovej. Petícia rozvírila diskusiu o tejto komunikácii medzi ľuďmi a najdôležitejšie je, že nezostala nepovšimnutá aj Útvarom hlavného architekta.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Po predložení návrhu Uznesenia na riešenie zmeny trasy východného okruhu vyčlenením problémových úsekov na Ľadovni a v Košútoch sa na mestskom zastupiteľstve zdvihla vlna kritiky od iných poslancov, najmä tých nebývajúcich v týchto mestských častiach a nezaujímajúcich sa o tento problém (veď ako inak), že sa bráni rozvoju Mesta, že v podstate iniciátori a ľudia ktorí sa pod petíciu podpísali nemajú vedomosť čo podpisujú a v neposlednom rade, že keď je raz niečo nakreslené a je to tam dvadsať rokov, tak to musí byť správne.

Ak bránenie v rozvoji mesta znamená nepostaviť ľudom cestu popod okná, tak potom bráňme rozvoju mesta. Ak bránenie v rozvoji mesta znamená nezastavať úrodnú poľnohospodársku pôdu cestou, tak potom bráňme rozvoju mesta. Ak bránenie v rozvoji mesta znamená, nezničiť si verejné priestranstvo a prírodu v meste, tak potom bráňme rozvoju mesta. Ak bránením v rozvoji mesta má byť filozofia, aby sa ľuďom v Martine neznižovala kvalita života a hodnota ich nadobudnutého majetku, tak potom bráňme rozvoju mesta.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Ak sa nekompetentnosť prejavuje názorom, bránením myšlienok, v ktoré veriť a postavením sa za občana, tak som potom rada že Zuzana s Marínou sú nekompetentné a prajem si, nech sú aj ďalší poslanci Mestského zastupiteľstva v Martine nekompetentní :-).

Na kompetentnosť rokovania sa prídem rada pozrieť na budúce zastupiteľstvo 22.4.2016, kde sa opätovne bude riešiť východný obchvat.

Veď predsa nemôžme nechať 20 rokov starej vízii o rozvoji mesta, (ktorá nikdy nebola občanmi verejne diskutovaná) aby rozdeľovala Martinčanov a skúsme radšej nájsť alternatívu, ktorá nás všetkých spojí.

Mgr. Nataša Fukačová,

SkryťVypnúť reklamu
reklama

členka petičného výboru za zmenu trasovania východného okruhu mesta Martin

asi tiež nekompetentná :-)

Nataša Fukačová

Nataša Fukačová

Bloger 
  • Počet článkov:  1
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Som tridsaťročná vyštudovaná právnička pôsobiaca v Martine, občianka sledujúca dianie v tomto meste a mamička dvoch malých detí. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

24 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu