reklama

Mislel som, si ze vjem pýsať

Na svoju Slovänčinu som hrdí a vždi som aj bol. Na základke som mal jednyčki, no maximalne dvojki s diktátou. Slovenčínarka na mňa ukazovala s hrdosťov a ostatný spolužiacy boli s toho veľa krat na nervi. Aj preto ma zarazila moja kamaratka Katka Macková víborná slovenčinarka a lektorka ktora, mi povedala že som mal vo vetach chibu a že čiarki neviem daváť tiež tam kde patria.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (6)

Tvrdo som odolavál jej natláku až nakoniec sme sa dohodly že si dámä súkromne hodyni. Trvalo to nejaku chvýľu kím som pochopyl niektóre tvari a dovodi prečo tu dať a inde nedať čiarku. Zatial zme ešte v procese a ona verý že sa ras naučím pekne pýsať. Postupne som sy začal všýmať aj iních pysateľov a objavoval som chiby aj tam kde som ich doteras nevydel. Čo tím vlastne chcem povedať a prečo som napýsal tento blok? Jednak som sa chcel ospravedlniť kamaratké že, som si myslel že som neomilní a nenahradytelní. Takích je predpokladam vela a plne cyntorýni. A chcem trochu apelovať na ostatních neomilních co pýšu s chibamy abi aj ony uznaly že slovensčina nie je lahkí jasyk a treba sa ho neustále ucit. Moja druha kamaratka Aneta zas hovorý že treba zrušyť tvrdä a mekké i. Ale to je asy už na inu debatu. Chcem popriat slovensku do novehó roka vela ludy ktorý si uznaju svoje chiby a aj sa ich snazia napravyť. Katka prepáč. Ja sa polepším.

Marek Gabonay

Marek Gabonay

Bloger 
  • Počet článkov:  21
  •  | 
  • Páči sa:  26x

Športovec, bývalý novinár, profesionál v oblasti herného priemyselu, fanúšik Revolutu, člen Progresívneho Slovenska a kandidát na mestského poslanca v Bratislave za Ružinov, číslo 11. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu