reklama

Milovať Hippies

Otvára malú skrinku v úschovni letiska. Nebolo tam nič len kľúče a malý lístok

Písmo: A- | A+
Diskusia  (3)

Jeseň je dokonalá. Pretože nádherná je slabé slovo. Pretože aj úžasná je slabé slovo. Jej teplo sa rozlieva v každom naokolo, koho sa dotkne lúčmi dotykov. Vždy žiari farbami, takými prírodnými. Vyčarí mi úsmev na tvári. Z celej duše ju milujem. Chcem byť vždy tam kde je Jeseň a nie je nič krajšie pre mňa na svete. Šimon sa podpísal a hodil list do poštovej schránky rodičov.

 * *  * 

 Otvára malú skrinku v úschovni letiska. Nebolo tam nič len kľúče a malý lístok. Chytil jej kľúče do dlane, nerozumel. Hádam to lístok vysvetlí. No na ňom ešte väčší zmätok :  

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

 ,,Prepáč, nemôžem.

  O štyri roky tam kde prvý krát

 ak ma budeš ľúbiť a stále milovať.“

 Nikdy nezabudnem.  

 Sadol si na letiskovú lavičku, prečítal lístok znova, a ešte stokrát. Je to jej písmo. V prvom momente nechápal slová. Vedel ich prečítať ale sám nechcel veriť tomu čo mali znamenať. V ruke dve letenky do Indie - Dillí. V hlave zmätok, v očiach slzy, v duši hnev. A v srdci spaľujúcu lásku. O štyri roky? Vyšiel z budovy letiska a prvému bezdomovcovi ktorého stretol hodil letenky do deravého klobúka.  

 * * *  

 Kráča po starých hrdzavých koľajniciach. Po ktorých už roky neprešiel vlak. Na hlavu jej páli slnko, pehy na lícach vytiahnuté do hneda. Dlhé vlasy zviazané poľným steblom, v ruksaku ušitom z ľanovej zelenej látky má fotky svojich blízkych a dve jablká. Na koženom prívesku na krku pripnutý kamienok, a zápästie obviazané koženkou. A na opasku pierko holuba. Zastaví sa, privretými očami pozrie do slnka. Odtrhne širokú ostrú trávu a zapíska na nej. Potom si ju pridá ku pierku. S rozbitým kolenom si kľaká k potoku a do dlaní naberá vodu.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

 Šimon už sedel na prašnej poľnej cestičke. Schúlil sa do žita, osa mu preletela okolo tváre.

Odtrhol ostré steblo trávy a zapískal na ňom, ako na píšťalke .Len tak, aby sa necítil sám.

Čakal na Jeseň už dvadsať minút. Dvadsať minút a štyri roky. Zapískal znova. Teraz mu prišla aj odpoveď. Jesenina odpoveď .V okamihu sa postavil na rovné nohy, no nikde nikoho. Nesadol si späť. Opäť písknutie a opäť nádej. A ďalšie písknutie, čoraz bližšie. Ticho. Už nijaké pískanie, len ticho. A odrazu šum v neďalekom žite. Vysoké klásky sa pohli. A z nich sa vynorila. S pierkom a zeleným ruksakom ,vyšla z klasov Jeseň.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

 Bola taká akú si ju Šimon pamätal. Bola dokonalá. Pretože nádherná je slabé slovo. Pretože aj úžasná je slabé slovo. Jej teplo sa rozlievalo v každom naokolo, koho sa dotkne lúčmi dotykov. Vždy žiari farbami, takými prírodnými. Vyčarí mu úsmev na tvári. Z celej duše ju miluje. Chce byť vždy tam kde je Jeseň a nie je nič krajšie preňho na svete.

 Prišla k nemu celkom blízko. Zahľadela sa mu hlboko do očí. Šimon v momente onemel. Ani ryba, ani rak. Proste len tak. V ruke držala akési papieriky. Chytá ho za ruku, otvára mu dlaň a papiere mu do tej dlane vložila. Šimon si ich pritiahol ku tvári.  Dve letenky   India - Dillí. Usmial sa a nepotreboval viac povedať. Chytil Jeseň do náručia, v jej objatí sa opäť cítil ako kedysi. Ľúbil ju, a ona ľúbila jeho. Takto je to milovať ženu - hippies. Za každých okolností, pretože jej nevyspytateľnosť ju robí slobodnou.   

Gabriela Masaryková

Gabriela Masaryková

Bloger 
  • Počet článkov:  24
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Neviem ako, ale viem - ČO chcem povedať. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu