reklama

Ondrej, Ondro, Ondra, Ondresch, Ondrei

Mám 23 rokov, narodil som sa na Slovensku, vysokú školu som vyštudoval  Prahe. Dnes žijem v Holandsku, o mesiac sa sťahujem na rok do Rakúska. Môj najlepší kamaráti pochádzajú z Moravy,Nového Zeelandu, Indie a Rumunska. Spolubývajúci je Ind a môj šéf je Venezuelčan s Portugalským pasom.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (1)

Počas posledných dvoch rokov som navštívil okolo 20 štátov, včítane Indie a krajín Blízkeho Východu. Pobadal som, že ani jeden z jazykov, ktorými komunikujem poriadne neovládam: moja angličtina sa už asi nezbaví východeurópskeho prízvuku a ignorovania určitých členov, moja nemčina je stále iba akademická, moja čeština sa nezbaví slovakizmov no a moja slovenčina si to asi odniesla najviac (neverili by ste ako dlho mi trvalo dopísať to až sem). Nepíšem preto, aby som machroval alebo sa sťažoval. Chcem písať o mladých ľuďoch ako som ja, ktorí sú možno Vaše deti, bratia, sesternice, ktorí odišli z domu aby zmenili svet a ten zatiaľ zmenil ich. Pre mňa je tento blog zastávkou a ohliadnutím sa za tým čim som už prešiel aby som mohol smelo vykročiť ďalej.

Ondrej Gandel

Ondrej Gandel

Bloger 
  • Počet článkov:  4
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Som z generacie mladych emigrantov, kotri odisli nie koli neslobode doma, ale koli slobode pohybu, ktoru nemali ich rodicia, ktori chceli zmenit svet, zatial co svet zmenil ich. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu