reklama

(Ne)Transparentné mesto Košice EHMK 2013

Košice sú Európske Hlavné Mesto Kultúry. Aspoň na papieri. Alebo len na papieri? Ku kultúre isto totiž okrem iného patrí aj rešpektovanie pravidiel a zákonov. Čo si však pomyslieť, keď ani organizácia, ktorá disponuje závratným rozpočtom, na kultúru v tomto Smere kašle? Kam Smerujú peniaze z Košice - Európske hlavné mesto kultúry 2013, n.o.?

Písmo: A- | A+
Diskusia  (1)
Obrázok blogu

Nakoľko je táto nezisková organizácia založená mestom Košice a skoro v plnej miere financovaná z verejných (aj európskych) zdrojov, musí podľa infozákona zverejňovať isté údaje. Takže, ako občan, by ste sa mali dozvedieť z jej stránky, z Registra faktúr, objednávok a zmlúv, s kým táto n.o. obchoduje. A táto povinnosť pre ňu platí už od začiatku roka 2011.

Budete však hľadať márne. Faktúry tam nájdete iba do apríla roku 2011, o objednávkach vypovie fakt, že je ich tam dokopy 9, ale aspoň zmluvy sa tvária transparentne, a máte ich tam až do roku 2013. Žeby iba pán riaditeľ neziskovky Sudzina tušil či všetky...?

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Potom si asi ťažko overíme cifry lietajúce okolo Otváracieho ceremoniálu... Koľko nás tá paráda asi stála? 350 tisíc? 700 tisíc euro? ...? Možno sa však ešte niečo dozvieme aj zo stránky samotného Transparentného mesta Košice. A keď nie, verím, že sa objektívne médiá budú pýtať za nás.

To, či je všetko v poriadku, nechám na preverenie príslušným orgánom Košice - Európske hlavné mesto kultúry 2013, n.o., mestu Košice, ako aj UVO a NKÚ.

Linky do Vašej pozornosti:

Košice - Európske hlavné mesto kultúry 2013, n.o.:

http://www.kosice2013.sk/

http://www.kosice2013.sk/sk/register/

Mesto Košice (na stránke dole odkaz na infozákon):

SkryťVypnúť reklamu
reklama

http://e-samosprava.kosice.sk/Zverejnenie/Dokumenty.aspx

Médiá:

EHMK na želanie sponzorov tají, kto koľko dal

http://kosice.korzar.sme.sk/c/6697815/ehmk-na-zelanie-sponzorov-taji-kto-kolko-dal.html#ixzz2KfGoEzCF

Košice dajú na kultúru rekordných 40 miliónov eur

http://kosice.korzar.sme.sk/c/6699460/kosice-daju-na-kulturu-rekordnych-40-milionov-eur.html#ixzz2KfH6WfmG

Marcel Gibóda

Marcel Gibóda

Bloger 
  • Počet článkov:  19
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Zaujímam sa o veci verejné, ktoré by som rád vo svojom okolí zmenil k lepšiemu... "Ak by v Košiciach fungovalo všetko tak ako má, nekandidovali by sme." OBČIANSKY A NEZÁVISLÝwww.OaN.sk Zoznam autorových rubrík:  Košice - SeverKošice - mestoSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

24 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu