reklama

Eurovision Song Contest 2010 – Málo kvality v prvom kole

Opäť to tu máme. Po lapači talentov s názvom Superstar, na ktorých mená sa za pár chvíľ zabudne, sa včerajším večerom začal ďalší ročník Eurovision Song Contest 2010. Scénu obsadili viacmenej známe tváre, no nad ich výkonmi sme krútili hlavou. Súťaž speváckych talentov prezentujúcu známejšie mená zavesilo skôr veľký otáznik ako slová uznania.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (65)

Skúsili šťastie v Superstar a teraz sa derú rebríkom slávy opäť. Reč je o bývalých hviezdach pubertálne nezrelých pätnástiek. Najviac na mňa asi zapôsobil Michal Chrenko , ktorý v ten deň oslavoval okrúhlu dvadsiatku. So singlom „ Kto vlastne som“ vsadil na pop – rock, teda na smer, ktorým sa aj uberá. Viac úspechu a má na čele nálepku – sladký rocker. Jemný ksichtík, depešácke oblečenie, energická pieseň, no nič, čo sme ešte nepočuli. Rovnakým spôsobom sa snažil zapôsobiť aj Tomáš Bezdeda (24). A podarilo sa. Singel „ Na strechách domov“ z jeho nového – pripravovaného albumu ho posunul do semifinále. Pri takejto konkurencii sa to dalo očakávať. Predáva ho skôr jeho meno ako piesne.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

[Lucia Olešová - Rok a pol]

Do tretice to najkrajšie, a tou je práve Lucia Olešová (21). Tá vsadila na známe osobnosti slovesnkého hudobného neba. Na postup jej bohužiaľ nepomohol ani elánista Janko Baláž či Martin Valihora. Singel „Rok a pol“ nebol ničím výnimočným. Odvážne však tvrdí: „Ako každý profesionálny muzikant sa chcem živiť hudbou a byť spokojná so svojou tvorbou.“ Moja babka by však povedala: „Rozumieš sa tomu ako sliepka do piva“. Takých speváčok je, bolo a bude veľa.

Známe aj neznáme tváre..

[Horská Chata - Myslíš, že vieš, kto som]Alternatívny rock či punk – rock, v každom prípade formácia Horská chata sa ukázala so singlom „ Myslím, že vieš, kto som“. Húževnatá partia mladých ľudí sympatizujúca s Rise Against a niekomu možno totožná s Blink 182 tvrdí: „Chceme ukázať Slovensku, že hudba nie je len o pope“. Síce nepostúpili, ale na pódiu spôsobili metelicu a tento živel určite uvidíme na viacerých letných festivaloch. Pravým opakom toho bol akýsi pokus s názvom Dreamtouch . Štýlom sa asi chceli vyrovnať Dare Rolins. Akási zmes, bojím sa použiť výrazy house a dance music. Pieseň „ Je to OK “ je čistým príkladom toho, keď hudba nedáva nič. Ani len chuť do tancovania. Také detské prerobenie McErika a Barbary. Neviem si ani len predstaviť, aby nás reprezentovali v zahraničí. Na mňa to pôsobilo amatérsky a neprofesionálne.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Ďalší postupujúci..

[Michaella - O nás]

Speváčku Michaellu (26) asi predbehla jej sláva. Pretým čo vystúpila so songom „O nás“, mala na konte 29 %. Jemné, krehké žieňa spievajúce o láske očarilo popovým – až nudným štýlom, a len „najvyšší“ vie, či to je to, čo na slovenskom trhu chýba. Do prvej štvorky patrí Richard Čanaky s kapelou FBI. Rázne odohraná pieseň o depresiách „Zlomené krídla“, pôvodne napísaná na kamarátkinu svadbu, ich po prerobení posunula do ďalšieho kola. Hudboným snom tejto kapelky je osloviť svojou hudbou viaceré generácie. Práve včera sa im to sčasti podarilo. Uvidíme, ako sa im bude dariť v budúcnosti.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

[Hrdza - Taká sa mi páči]Som skutočne veľmi rada, že do semifinále postúpila aj folkovo rocková skupina Hrdza . Držala som im palce na rukách aj nohách. Mali všetko – život, charizmu, chrbtovú kosť aj husličky. Speváčka Veronika Šoltysová – Rabadová hovorí: „Úspech je to, že sme sa doteraz nerozišli.“ Bola by to veľká škoda. Ich energická pieseň „ Taká sa mi páči “ ich vyniesla rovno na prvú priečku. Hneď som si predstavila leto, slnko, festivaly.. Preniesla ma do spomienok. Je jedinečná, bez „umelých farbív“, teda zahraničných vplyvov na ich tvorbu - rýdzo slovenská. A práve takáto by mohla priniesť úspech práve našej krajine.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Text: Katarína Gočová Zvuk: Youtube.com Foto: Pravda.sk, Aktuality.sk, Hrdza.sk

Katarína Gočová

Katarína Gočová

Bloger 
  • Počet článkov:  18
  •  | 
  • Páči sa:  0x

... osoba, ktorú zaujíma dianie na kultúrnej scéne a celkovo život, spájajúci ľudí a kultúru. Zoznam autorových rubrík:  FestivalyÚvahyKoncertyReportáže

Prémioví blogeri

Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu