reklama

Ďalšie krásne víťazstvo našich chlapcov!

Krátka správa o fubalovom sviatku.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (11)

08.09.2007 Bratislava - Slovenská futbalová reprezentácia dnes večer v upršanom počasí rozdrvila Írsko 3:0. Získala tak rozhodujúce body na ceste za účasťou na EURO 2008. V kvalifikácii prehrali naši chlapci jedine na nemeckej pôde a tak už majú vo vreckách miestenky, ktoré im môže vziať iba teoretická šanca Írov a Čechov. Ale to by museli Slovaci podľahnúť aj San Marinu, čo je len v rovine fantázie.

Zápas s Írskom sa odohrával pred, na prasknutie zaplnenými, tribúnami nového národného štadióna Márie Terézie. Ceny lístkov na úrovni 500 Sk a 250 Sk spôsobili, že 40 000 hrdiel mohlo mohutným skandovaním vytvoriť čarovnú atmosféru. Národný výber podal skvelý výkon, napokon ako celú kvalifikáciu pod vedením holandského trénera. Úspech našej reprezentácie je vyvrcholením progresívnej práce a chápania futbalu, ktorý prinieslo mladé vedenie SFZ. Transparentné nakladanie s prostriedkami, tvrdé postihovanie korupčného správania už pri najmenšom podozrení, ale hlavne programy na rozvoj práce s mládežou priniesli ovocie. Osvedčil sa projekt "Hodina futbalu denne" spustený v spolupráci s Ministerstvami Zdravotníctva a Školstva. Projekt "Viac ihrísk" v spolupráci so samosprávami. A tiež program "Malé ligy" určený na podchytenie talentov v čo najnižšom veku. Slovensko je dnes v stave, kedy nemusia kluby robiť nábor, ale výber. Takmer v každej európskej lige dnes nechýba nejaká mladá rozžínajúca sa hviezda z našej krajiny. Nehovoriac už o tom ako prospelo ekonomike klubov a lepšiemu hospodáreniu a propagácii futbalového hnutia ako celku zrušenie zmluvy so Šport Progressom a decentralizácia práv na jednotlivé kluby.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Už sa tešíme na účinkovanie našich na majstrovstvách Európy. Táto generácia si to zaslúži. Aj generácia hráčov, aj generácia fanúšikov.

Bohužiaľ, táranie. Aj Vám je tak smutno ako mne?

Dušan Hačko

Dušan Hačko

Bloger 
  • Počet článkov:  1
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Som človek, ktorý to tu má vlastne celkom rád. V diskusiach "goldfinger"! Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

754 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

24 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu