reklama

Zabudnime už konečne na Fica!

Už pár týždňov sa na Slovensku vedú politické debaty takmer výlučne o tom, prečo Róbert Fico nepatrí na ústavný súd. Okrem jeho spochybnenej praxe sme počúvali aj množstvo iných dôvodov.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (12)

Vyzerá to tak, že naša opozícia zamerala všetku svoju energiu na tento jeden fakt. Kde sa však podela diskusia o zvyšných 38 kandidátoch? Len sa skúste sami zamyslieť, koľko ďalších mien kandidátov na ústavných sudcov poznáte. Poslanci predsa volia až 18 sudcov. Zabudli sme na nich? Mala byť voľba len o tom, či Róbert Fico áno alebo nie?

Fico nakoniec odstúpil, Smer voľbu zablokoval a ja sa teraz pýtam, kto tým čo získal? 

Zdá sa, že sme tým všetci len stratili. Politici postavili svoje vlastné záujmy nad záujem nášho štátu a ľudí, ktorí v ňom žijú. Očakávala by som od našich politikov, že takéto rozhodnutia a rokovania by mali prebiehať oveľa skôr ako jeden či dva dni pred samotnou voľbou. Okrem R. Fica a tých, čo sa vzdali, som žiaľ, nepočula žiadne meno, o ktorom by sa hovorilo.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Nemali by sme sa viac zamerať na vzdelanie, skúsenosti a správanie ostatných kandidátov? Nemalo by sa hovoriť o tom, že sú medzi kandidátmi takí, ktorí dokážu dôstojne a zodpovedne zastávať funkciu ústavného sudcu? Nebol čas sa dohodnúť v koalícii, v opozícii a možno aj všetci spoločne? Zrazu sa každý obáva vysloviť meno svojho favorita, len aby mu náhodou nepoškodil. Je smutné, že sme skĺzli až na túto úroveň politických bojov a manipulácií.

Aj toto je jeden z dôvodov, prečo je dôležité priniesť do politiky novú kultúru, novú alternatívu. Dôležité rozhodnutia by nemali stáť pod tlakom času, nemali by stáť na jednom človeku a nemali by byť o politickom kalkulovaní. Ak Róbert Fico tvrdí, že prezident si chce vybrať sudcov, ktorí sú mu blízki, len sám potvrdzuje ako k voľbe sudcov pristupuje strana Smer.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Každou tlačovou besedou nám Róbert Fico jasne pripomína, že jeho koniec už prišiel, aj keď on sám si to stále nechce pripustiť. Mohol odísť dôstojne, ale teraz už bude odchádzať len ako človek, ktorý sa snažil do poslednej chvíle manipulovať a hrať politické hry. Niekedy by bolo skutočne dobré zabudnúť na Fica a sústrediť sa na dôležitejšie veci. Sústrediť sa na tých ľudí, ktorí si našu pozornosť zaslúžia oveľa viac. Ukázať občanom, že politika nie je len o ovládaní, manipulácii a boji, ale že to je snaha o najlepšie riešenia pre našu krajinu.

Jana Hanuliaková

Jana Hanuliaková

Bloger 
  • Počet článkov:  33
  •  | 
  • Páči sa:  169x

Som komunálna poslankyňa a členka hnutia Progresívne Slovensko. Zaujímam sa o témy týkajúce sa fungovania samosprávy a snažím sa ako členka PSF/feministickej platformy poukazovať na rôzne spoločenské problémy a hľadať pre ne riešenia. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu