reklama

Poslali sme list všetkým primátorom a primátorkám okresných miest na Slovensku

Inšpiroval nás príbeh z Veľkého Šariša, kde pani Mária z OZ Pomáhame prišla s týmto nápadom.

Poslali sme list všetkým primátorom a primátorkám okresných miest na Slovensku
Písmo: A- | A+
Diskusia  (2)

Na Slovensku túto službu nenašla, inšpirovala sa v zahraničí. My sme oslovili všetky okresné mestá na Slovensku, aby mysleli na takúto pomoc aj oni. Poslali sme mail na všetkých primátorov a primátorky okresných miest na Slovensku v tomto znení:

Vážená pani primátorka, vážený pán primátor,

dovoľte nám, aby sme vás touto cestou poprosili o pomoc za všetkých zdravotne znevýhodnených ľudí, najmä deti, ktoré bývajú aj vo vašom meste.

Dnes sa v našich mestách nachádza veľké množstvo bariér, ktoré musia zdravotne znevýhodnení ľudia prekonávať. Mnoho verejných budov, chodníkov, ihrísk a iných priestranstiev v mestách aj v dnešnej dobe nespĺňa požiadavku bezbariérovosti. Táto problematika sa žiaľ častokrát posúva bokom, pretože vždy sa nájde niečo dôležitejšie.  

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Len ten a tá, koho sa otázka bariér týka si vie najlepšie predstaviť, aké náročné je žiť v meste, ktoré zabúda na túto problematiku.

Veríme, že Vaše mesto chce byť tým, ktoré pôjde príkladom.

Radi by sme Vás preto požiadali, aby ste v budúcnosti mysleli na bezbariérovosť a prihliadali na to aj pri tvorbe  rozpočtu na rok 2022. 

Prichádzame k vám zároveň s inšpiráciou ako by ste mohli pomôcť mnohým ľuďom vo vašom meste a to zakúpením bicykla, ktorý slúži na prevoz detí, ale i dospelých so zdravotným znevýhodnením. Je to osvedčený prostriedok v zahraničí a určite by sa osvedčil aj u nás na Slovensku. Jedná sa o špeciálne upravený tandemový bicykel, ktorý slúži na socializáciu a skvalitnenie života. Bicyklovaním na tomto tandemovom bicykli môžu zdravotne znevýhodnení ľudia aspoň na chvíľu zabudnúť na svoje každodenné starosti a ťažkosti.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Takáto trojkolka nepredstavuje náročnú finančnú investíciu pre mesto, ale dokáže byť veľkou pridanou hodnotou pre osoby, ktoré ju môžu vo vašom meste využívať.

Veríme, že si túto myšlienku osvojíte a pomôžete tak urobiť Slovensko lepším miestom pre život. Budeme Vám vďační aj za spätnú väzbu.

S pozdravom

Jana Hanuliaková, Veronika Veslárová, Richard Dubovický

Za iniciatívu členky a člen Progresívneho Slovenska

Na mail zatiaľ zareagovali mestá: Zvolen, Trnava, Spišská Nová Ves


Jana Hanuliaková

Jana Hanuliaková

Bloger 
  • Počet článkov:  33
  •  | 
  • Páči sa:  169x

Som komunálna poslankyňa a členka hnutia Progresívne Slovensko. Zaujímam sa o témy týkajúce sa fungovania samosprávy a snažím sa ako členka PSF/feministickej platformy poukazovať na rôzne spoločenské problémy a hľadať pre ne riešenia. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

9 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu