reklama

Čosi o Blogistane

Nevedela som, že raz budem poctenná tým, že budem môcť byť občanom niekoľkých štátov. Najprv Československo potom Slovensko a akoby toho všetkého nebolo málo zrazu som zistila, že patrím aj do národu štátu Blogistan.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (18)
Neznámy občan Blogistanu
Neznámy občan Blogistanu (zdroj: (c) wade)

Tento štátik nie je veľmi komplikované nájsť. Má síce zvláštnu geografickú polohu, ktorú asi nesprávne nazývam týmto prívlastkom. Skôr to bude asi elektronicky a časovo- priestorová poloha, ktorá sa neustále mení. (Húúú, krásne som to napísala...)

Vďaka tomuto je veľmi jednoduché vstúpiť na územie tohto štátu, z ktoréhokoľvek miesta na Zemi. Navyše aj vo vesmíre je pravdepodobne možné požiadať o vstup (a dočkať sa veľmi rýchleho prístupu) do Blogistanu. Hranice štátu (ktoré vlastne nejestvujú alebo sú len v našich hlavách) dovoľujú prístup všetkým chtivým ľuďom (áno v tomto prípade ešte poznáme nejaké tie obmedzenia...) s jednou jedinou podmienkou, že budú podporovať hlavnú činnosť tohto štátu na všetkých jeho miestach. Tou činnosťou je písanie.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

V Blogistane je táto činnosť povinná hlavne, z toho dôvodu, že je potrebná na uchovanie štatútu „občan Blogistanu“... Bez toho to nepôjde. Aj napriek snahe niektorých ľudí zvonka, stále sa občas zadarí nejaké to gramatické faux pa. Nie všetci občania Blogistanu, ale berú tieto technické otázky týkajúce sa písania veľmi vážne. Veď keď nejde o život ide o nič. Ja sama hovorím, kým to veľmi nekričí do očí (gramatické chybičky) každému môjmu spoluobčanovi viem odpustiť. (Hlavne sama sebe.) Sloboda písania v Blogistane slávi veľkú popularitu, i keď pri niektorých témach si treba dávať pozor. V tom množstve nápadov, ktorými sa ja a moji spoluobčania prezentujeme to nebude problém.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Všetci ostatní prizerajúci sa spoza (stále len) virtuálnych hraníc majú možnosť nahliadnuť do našeho každodenného života. To je taká malá slabosť nás všetkých družne pobývajúcich v Blogistane, ktorú som mala spomenúť hneď na úplnom začiatku. Privítame ale radi každého kto požiada o občianstvo (Papierovanie nie je u nás dlhou záležitosťou, lebo ho vôbec nepoznáme. Všetko beží elektronickou cestou necestou.) a môže začať písať básne, poviedky, postrehy, hádanky, reportáže, denníky aj riadky ktoré kohosi pobúria a nedajú mu spať.

Ak teda už dávnejšie uvažujete ako sa asi žije v Blogistane... Nepozerajte sa len, prídite sa pozrieť a možno sa vám tu tiež zapáči. Netreba vám ani cestovný pas.

Jana Harris

Jana Harris

Bloger 
  • Počet článkov:  116
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Neskutočne jej chýba písanie... také to tvorivé a odhaľujúce. Má veľkú slabosť na ruky svojho manžela a hudbu z filmov W. Allena. Zoznam autorových rubrík:  Takmer denne z Nového AnglickaMilí priatelia vo sveteVlastná choreografiaTéma na lenivé letné popoludniSlabosti nás všetkých (?)

Prémioví blogeri

Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu