Cestoviny zapekané so šošovicou a cuketou

Jednoduchý recept na bezmäsitý obed alebo večeru. Šošovicu môžete nahradiť inými strukovinami, cuketu zas inou zeleninou. Ako to už u mna býva zvykom, fantázii sa medze nekladú :-)

Písmo: A- | A+
Diskusia  (2)

Potrebujeme:

Všetko dávam odhadom a pidľa chuti

  • Väčšie cestoviny (ja používam celozrnné)

  • Šošovicu (alebo inú strukovinu)

  • Cuketu (plus rôznu inú zeleninu, aby to bolo pestrejšie)

  • Cibuľu a cesnak

  • Soľ a korenie podľa chuti

  • Tuk (ja som skúsila prezmenu bravčovú masť)

  • Tvrdý alebo polotvrdý syr

  • 1-2 vajcia

Postup:

Šošovicu (inú strukovinu) namočíme na noc do vody. Ráno ju uvaríme vo vode (nesolíme, môžeme pridať bobkový list pre lepšiu vônu) a scedíme. Cestoviny uvaríme a tiež scedíme. V hlbokej panvici si na troche tuku opražíme nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme nakrájanú cuketu a ostatnú zeleninu (môže byť aj mrazená). Krátko poopekáme, podlejeme trochou vody a dusíme do polomäkka. Hotovú zeleninu zmiešame s cestovinami a šošovicou. Pridáme vajcia a nastrúhaný syr, podľa chuti osolíme a okoreníme. Zmes dobre premiešame, vykydneme na vymastený hlbší plech a dáme zapiecť na 250-ku na nejakých 10-15 minút, kým sa na vrchu spraví chrumkavá kôrka.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Dobrú chuť :-)

Monika Harská

Monika Harská

Bloger 
  • Počet článkov:  18
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Som mamička na materskej, ktorá sa zaujíma o zdravý životný štýl. Baví ma pohyb a rada varím zdravo pre zdravie a pohodu seba i svojej rodinky ;-) Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Monika Nagyova

Monika Nagyova

275 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

2 články
Iveta Rall

Iveta Rall

52 článkov
SkryťZatvoriť reklamu