Potrebujeme:
1 väčšiu cuketu (alebo viacej menších, ja som mala jednu obrovskú :-)
Asi 5 zemiakov
Cibuľu a cesnak
Kúsky kurčaťa (stehná, prsia - kto má čo rád)
Trochu tuku alebo oleja (ja som vyskúšala kokosový tuk)
Bryndzu alebo strúhaný syr
Trochu mlieka
1 vajíčko
Korenie a soľ podľa chuti
Postup:
Kúsky kurčaťa aj s kožou podľa chuti posolíme a pokoreníme a necháme ich postáť aspon 2 hodiny v chladničke. Ak použijete mäsko bez kože, odporúčam premiešať aj s troškou olivového (alebo iného) oleja. Cuketu nakrájame na väčšie kúsky (kedže som mala veľkú cuketu, tak som ju ošúpala a vybrala z nej jadierka), nasolíme a necháme "vyplakať".
Na panvici s troškou tuku (ak máte dobrú panvicu, tuk nemusí byť) sprudka poopekáme mäsko zo všetkých strán a dáme ho do väčšieho skleneného pekáča. Potom na troške tuku poopekáme cesnak a cibuľu nakrájanú na väčšie kúsky,"vyplakanú" cuketu spolu s očistenými a na kocky nakrájanými zemiakmi a pridáme to k mäsku. Nakoniec bryndzu alebo strúhaný syr (alebo obidvoje) zmiešane s mliekom a vajcom, aby nám vznikla redšia kašička. Polejeme nou v pekáči prichystané mäsko s cuketou a zemiakmi a nezakryté dáme piecť na 200-ku asi na 30 minút.
Dobrú chuť :-)