Morčacie rezníky s pečenými zemiakmi a zeleninovým šalátom

Ako prvý som sa vám rozhodla napísať tento recept. U mojich hladošov je toto jedlo veľmi obľúbené. Je chutné a myslím, že aj celkom zdravé ;-)

Písmo: A- | A+
Diskusia  (6)

Potrebujeme:

  • morčacie prsia bez kože a kosti

  • trochu olivového oleja

  • grilovacie korenie bez soli a glutamanu (môžete nahradiť korením podľa vlastnej chuti)

  • soľ

  • Pšeničné klíčky

Na šalát:

  • uhorka

  • mrazená kukurica

  • červená cibuľa

  • paprika biela (alebo iná podľa chuti)

  • paradajka

  • cukor, citronová šťava (ocot), soľ, mleté čierne a nové korenie (môžete použiť korenie aké máte radi), trochu vody na zálievku

Pečené zemiaky:

  • nové zemiaky

  • mletá rasca (alebo iné korenie), soľ

  • Trochu olivového oleja

Postup:

Mäsko si umyjeme a nakrájame na rovnaké kúsky (ja mám radšej menšie). Dáme ich do misky, kde ich osolíme, okoreníme a polejeme trochou olivového oleja. Dobre premiešame a dáme aspon na 2 hodiny do chladničky.

Odpočinuté mäsko dobre popritláčame v mletých pšeničných klíčkoch, aby sa nám pekne obalilo a zo všetkých strán poopekáme na rozpálenej panvici s papierom na pečrnie. Ak je mäsko ešte tvrdé, poukladáme ho do skleneného pekáča, zakryjeme a dáme ho na 10 minút "dojsť" do rúry vyhriatej na 220 stupnov.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Šalát:

Uhorku, cibuľu papriku a paradajku si nakrájame na ľubovolné väčšie kúsky a v miske zmiešame s mrazenou kukuricou. Podľa chuti osolíme a okoreníme, pridáme trochu cukru a citronovej šťavy, ak chceme mať viac zálievky, tak pridáme trochu vody (ja nedávam). Necháme postáť v chladničke, kým sa kukutica neroztopí a chute sa nespoja. (Do šalátu môžete pridať aj inú zeleninu podľa chuti)

Pečené zemiaky:

Zemiaky aj so šupkou dobre umyjeme a nakrájame na štvrťky. Dáme ich do pekáča s papierom na pečenie, posypeme soľou a mletou rascou a pokvapkáme olivovým olejom. Premiešame a zakryté dáme piecť do rúry predhriatej na 220 stupnov na nejakých 20-30 minút, kým nebudú zemiaky mäkké. Potom ich odokryjeme a necháme piecť na 250-ke ešte asi 10 minút, aby chytili kôrku.

SkryťVypnúť reklamu

A môžeme podávať. Dobrú chuť :-)

Monika Harská

Monika Harská

Bloger 
  • Počet článkov:  18
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Som mamička na materskej, ktorá sa zaujíma o zdravý životný štýl. Baví ma pohyb a rada varím zdravo pre zdravie a pohodu seba i svojej rodinky ;-) Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Iveta Rall

Iveta Rall

53 článkov
Lívia Hlavačková

Lívia Hlavačková

43 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

717 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

275 článkov
SkryťZatvoriť reklamu