Potrebujeme:
1 hrnček = 350 ml
1 a 1/2 hrnčeka celozrnnej múky hladkej alebo polohrubej (ja som dala aj špaldovú)
1/2 hrnčeka hladkej múky
1 hrnček uvarených popučených zemiakov
1 čajová lyžička soli
2 čajové lyžičky cukru (ja dávam hnedý)
1 balíček sušeného droždia alebo 1/2 kocky čerstvého droždia
podľa potreby vlažná voda
Vajce, cesnak, slaninka
Postup:
Múku, soľ a cukor zmiešame (ak použijeme sušené droždie, tak ho tiež primiešame), pridáme uvarené popučené zemiaky a podľa potreby vodu (ak použijeme čerstvé droždie, pridáme ho rozmiešané vo vode). Vymiesime vláčne cesto a necháme ho vykysnúť (ja dávam cesto kysnúť do domácej pekárne).
Z vykysnutého cesta (počas kysnutia trochu zredne) polievkovou lyžicou (alebo rukou:-) "nakyckáme" na plech s papierom na pečenie rovnaké placky. Každú potrieme rozšľahaným vajcom zmiešaným s pretlačeným cesnakom (ja som použila granulovaný) a poukladáme na ne kúsky slaninky. Necháme ešte 20 minút podkysnúť a dáme piecť na 180-ku asi na 30 minút.
Dobrú chuť :-)