reklama

Prečo je politika odporná

Politici, zvolení občanmi si potom občanov krájajú ako salámu

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Celé zúfalstvo spočíva, bohužiaľ, v demokratickom systéme, ktorého najslabšou stránkou sú voľby (ako riekol istý svetový politik), pretože sa ich v rámci kandidátov zúčastňujú výhradne samozvanci, karieristi, bažiaci zároveň aj po moci, aj po peniazoch, aj po postavení a z toho prameniacich rôznych výhod, uznaní, úľav, a túžiaci konečne už aj po vysnívanom rešpektovaní svojej osoby - aj keď ide zjavne najčastejšie o rešpekt falošný - avšak pán poslanec sa ním opája, a je to jedno, či ide o dedinské zastupiteľstvo alebo Národnú Radu alebo o americký kongres - princípy vstupu do politiky sú rovnaké. Niektorí sa vyhovárajú pred médiami, že ich o vstup do politiky požiadali či priam poprosili občania a "oni len prijali výzvu" a aj samotné zvolenie potom prezentujú ako "VÝZVU", pred ktorou majú "pokoru"... Fuj...! (Česť výnimkám! Osôb, ktoré dosiahli vysokú odbornosť vo svojej profesii a vstúpili neskôr do politiky je ako šafránu.)
Takmer nikdy sa nehlási do volieb hore či dole osoba, ktorá je odborne zdatná vo svojej disciplíne, dlhodobo publikuje v uznávaných periodikách, vo svojom odbore húževnato napreduje - a práve preto nemá čas na ohlupovanie a tliachaniny, ktoré sú najvýznamnejším a najrozhodujúcejším prvkom a súčasťou politiky, politikov.

Národy by žasli, keby vedeli, s akým malým rozumom sa im vládne.

Vladimír Hatara

Vladimír Hatara

Bloger 
  • Počet článkov:  47
  •  | 
  • Páči sa:  390x

Tak riekol Nietzsche: "Čím vyššie vzlietneme, tým menší sa zdáme ľuďom, ktorí nevedia lietať". Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

19 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

750 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu