reklama

Hokej v Trebišove byť musí!!!

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Už dlhšie sledujem kauzu okolo trebišovského hokeja. Mám dokonca v príbuzenstve aktívnych hokejistov. Problém je jednoznačne v meste. To má len dva - aké také argumenty, ktoré sú, akoby som to nazvala – „chrobačné“.

Vedenie sa odvoláva na krízu. To je dnes výborný maskovací manéver. Chvalabohu, že tu krízu máme, môžeme na ňu hodiť všetko, aj za čo nemôže. V minulosti hokej fungoval aj za podstatne horších ekonomických podmienok. Naše mesto nebolo nikdy bohaté a v minulosti sme na tom boli horšie ako sme teraz, aj napriek kríze. A predsa vtedy hokej ako tak bežal.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Druhým argumentom je, že mesto sa musí starať o príliš veľa športov (futbal, hádzaná, tenis, hokej bal, nohejbal). Ale aj to neobstojí. Hádzaná je nízko nákladový šport, futbalisti hrajú nižšie a menej nákladné ligy a ostatná športy si mesto všíma ( a financuje ) minimálne (stačí sa pozrieť na hokejbalové ihrisko). Hokej si pritom vo veľkej miere platia rodičia hráčov a investujú do toho nemalé prostriedky. Okrem toho, po tréningoch až do približne jednej hodiny v noci sa plocha prenajíma na súkromno-verejné účely. A opäť to nie je lacný prenájom. Takže si myslím, že zimný štadión pri dobrom riadený na seba vie zarobiť.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Aj ďalšie argumenty podporujú potrebu zachovania hokeja v Trebišove. Okrem tradície je tu nutnosť zaplátať dieru po rôznych pionierskych aktivitách. Množstvo mojich študentov sa po škole nudí. Hlavne tí mladší nevedia, čo so sebou. Voľný čas je premrhaný pri počítači alebo len bezduchým vysedávaním na lavičkách. V horšom prípade po baroch. Ako chceme nasledovať európsky trend, podporovať šport a zapájať deti a mládež do športových aktivít (bez fajčenia a alkoholu), keď im neposkytneme ani minimálnu pomoc? Som len zvedavá, či sa prenájom pánu podnikateľovi oplatí. A ak sa mu to skutočne oplatí, tak hanba na naše mesto - že nevedelo potenciál zimného štadióna využiť samo.

SkryťVypnúť reklamu
reklama


Koniec hokeja v Trebišove by bol len symbolom ľahostajnosti a spiatočníckym krokom. Nielen básniť a proklamovať akési reklamné frázy, ale postarať sa o to, aby aspoň niečo v našom meste fungovalo. Ak to tak pôjde naďalej, čochvíľa budú fungovať len pouličné lampy. Ale aj tie už dnes na niektorých uliciam nesvietia.

Helena Oslovičová

Helena Oslovičová

Bloger 
  • Počet článkov:  2
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Stredoškolská učiteľka Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu