reklama

Proletári všetkých krajín sa spojili. V 21. storočí. Na FMK.

Bez toho aby, som niekoho uvádzal do problematiky mojej práce na úvod poviem len, že pracujem s ľuďmi. Lepšie povedané, pracujem s nimi na každodennej báze. Okrem toho, že teda pracujem, čo už viete, som zároveň aj študentom Fakulty masmediálnej komunikácie UCM v Trnave. To, že si dávam momentálne „študíjne voľno“ , je pre tento príbeh nepodstatné.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (19)

Pokiaľ som v práci, nosím na krku firemnú ID kartu na korporátnej šňúrke. Túto našu šňúrku som pred časom vymenil za korporátnu šňúrku mojej alma máter. Lebo však represent FMK, normálne, hrdo. Po tom čo som si včera na FB (fejsbúk) profile našej fakulty pozrel video s piesňou Oj, my sme fakulta (alebo tak nejak sa to volalo) vážne rozmýšľam, že akékoľvek spojenie s našou školou utnem, useknem, odpojím a kľudne aj zaprem. Aby ste si vedeli urobiť predstavu, čo ma k tomuto šoku viedlo, pripájam link na spomínanú hymnickú pieseň.
http://www.youtube.com/watch?v=Xp1HuIUZVA8

Ono by ani tak nešlo o to, že tá pieseň ako taká znie úplne tragicky. O hudobnú úroveň tu naozaj nejde. Ale pre živého Dia, Jupitera a všetkých rímskych aj gréckych aj neviem akých svätých (chudáci Cyril s Metodom), koho toto bol nápad?!? Veď FMK má byť predsa moderná škola, multimediálna, masmediálna, marketingová a tak ďalej, presne ako nás učili. Tento počin ale vyzerá akoby sa spojili proletári všetkých krajín, iskričky, pionieri, súdružky a súdruhovia a prišli si zaspomínať na staré dobré časy a snívať a spievať o lepších zajtrajškoch. Alebo to tak nevyzerá a exiskričky a exsúdruhovia a exsúdružky to mysleli vážne? Snažím sa naivne veriť, že to tak nebolo a že to je len nevkusná recesia. Veril som tomu až pokým nezačal v približne druhej minúte náš spevokol mávať šatkami a zvierať ruky v päste. To už bolo, drahí priatelia, aj na mňa veľa a keď som si všimol karafiáty vo vlasoch našich entuziastických spolubojovníčok za lepší zítřky, video som nevládal dopozerať bez toho, aby som mal hlavu v dlaniach.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Drahí absolventi, drahí spolužiaci, zišli sme sa tu, aby sme spoločne zaspomínali na časy, keď sme boli presvedčení, že FMK nie je sídlom budúcich brigádnikov zo Súmračnej, ale ľudí, ktorí naozaj chcú byť budúcimi marketérmi a masmediálcami. Poprosím všetkých svojich priateľov zdieľajúcich so mnou tento žial, aby ma podporili v mojej výzve a vrátili našu školu späť do 21. storočia a nenechali ju umrieť na rakovinu vkusu, ktorá na chodbách Skladovej a Herdu očividne už začala metastázovať.

P.S. Úplne zámerne a úmyselne som pre ich vlastné dobro a z môjho rešpektu voči ich osobám nemenoval ľudí, ktorí sú vyobrazení v tomto videu. Pevne verím, že ich súdnosť zvíťazi nad týmto proletárskym počinom a táto hymna ostane len trojdňovou senzáciou šíriacou sa medzi študentami a absolventami našej školy.

P.S.2 Naozaj nejde len o moju zatrpknutú reakciu, ale o reakcie väčšiny študentov či absolventov našej školy, ktorých poznám. A nie sú medzi nimi hociaký študenti, ale ocenení fotografi, marketéri či nadaní žurnalisti. Z pochopiteľných dôvodov nebudem menovať ani ich, ale pevne verím, že tento blog neostane pochopený ako revolta, naopak ako dobrá rada, kam nesmerovať našu školu.

Filip Holec

Filip Holec

Bloger 
  • Počet článkov:  7
  •  | 
  • Páči sa:  0x

S futbalom som sa narodil, vyrastal som s ním a nikdy z neho nevyrastiem.. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu