reklama

Byť sociopatom na sociálnej sieti sa nevypláca

Dve dievčence, ktorým prišlo strašne cool zabiť psov kladivami a zavesiť to na Facebooku už rieši polícia. Okrem toho sa šíria ich osobné údaje, mená, adresy, fotky. Neznámi ľudia sa im vyhrážajú smrťou. Celebrity verejne požadujú prísny trest. Rodinu bude možno prešetrovať sociálka, keďže príkaz zabiť psov údajne prišiel od rodičov. A preto, že dievčatá necítia vinu ani zodpovednosť za svoj čin, ide očividne o dve sociopatky, ktoré pravdepodobne nemajú stanovenú oficiálnu diagnózu. Po medializácii ich videa sa to možno zmení. Sociopatky z Palárikova však nie sú jediné, ktoré doplatili na svoje nezodpovedné chovanie na internete.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (9)

Jessi Slaughter

Jej pravé meno je Jessica Leonhardt. V roku 2010 nahrala na YouTube kontroverznú sériu videí, ktorých predmetom bolo tvrdenie, že mala pohlavný styk s lídrom skupiny BOTDF . Nebolo by na tom možno nič zvláštne, keby v tom čase nemala len 11 rokov. Vďaka videám sa stala jedným z internetových mémov tej doby. Jessine pravé meno, adresa, telefónne číslo, e-mail aj účty na sociálnych sieťach sa stali verejne známymi a spolu s rodinou musela čeliť nie len on-line šikane, ale aj stalkingu. Rozruch, medializácia a policajné vyšetrovanie mali za následok, že jej iba 53 ročný otec podľahol srdcovému infarktu. Jessi sa pokúsila spáchať samovraždu a bola hospitalizovaná na niekoľkých psychiatrických klinikách, kde jej bol zamedzený prístup k internetu. O rok neskôr začala na sieti pôsobiť opäť. S imidžom chlapca a pod menom Damien.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Laco Meliško

Najznámejší internetový mém na Slovensku bol bezpochýb Laco Meliško. Prievidzký ožran, ktorého vyčíňanie susedia nahrávali cez bytové jadro. Nahrávky sa neskôr dostali na internet a z internetu do komerčných televízii. To už sa o nich dozvedel aj sám aktér a podľa vlastných slov "ostal zle na srdce." Jeho meno, adresa a osobné údaje rodiny sa dostali von. Ľudia si roboli výlety do Prievidze tzv. "Meliško hunting", počas ktorých sa snažili Laca stretnúť v jeho obľúbených pohostinstvách alebo na domácej adrese. Nejaký čas sa pokúšal živiť na doznievajúcej popularite, navštevoval diskotéky a obšťastňoval prítomnú mládež nadávkami, ktoré ho preslávili. Minulý rok, 22. decembra však Laco Meliško podľahol svojmu životnému štýlu. Hoci podľa konšpiračných teórií žije ďalej.

SkryťVypnúť reklamu
reklama


 

Monika Holečková

Monika Holečková

Bloger 
  • Počet článkov:  7
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Poznámkový blog rádoby kreatívnej osoby. Nájdete tu poznámky všeho druhu, hlavne však tie, ktoré mi pomáhajú zorientovať sa vo svete reklamy a značiek. Prajem vám príjemné čítanie. Ja som si písanie užívala. :) Zoznam autorových rubrík:  ReklamaZnačkyVšeličo

Prémioví blogeri

Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu