reklama

Ako vybrať batérie do kúpeľne? Aké sú v nich rozdiely?

Batérie sú malým ale účelným doplnkom kúpeľní, bez ktorých by sme ich prakticky nevedeli účelne využívať. Ako si vybrať tie ideálne pre vaše potreby a aké sú v nich rozdiely?

Písmo: A- | A+
Diskusia  (2)

Výber batérií je, aj vďaka širokému spektru možností omnoho náročnejší, pretože na trhu viete nájsť kúsky v rôznom dizajne, kvalite aj cenovej kategórii.

Faktory ovplyvňujúce výber vodovodnej batérie

Medzi základné faktory, ktoré ovplyvňujú výber patrí predovšetkým umiestnenie batérie a veľkosť umývadla, vane, či bidetu, kde bude batéria umiestnená. Na základe týchto charakteristík si potom môžete vybrať konkrétny druh na základe požadovanej kvality, od čoho sa zväčša odvíja aj cenová kategória. Tieto faktory by mali byť pre váš výber kľúčové a až potom by ste sa mali obzerať po estetickej stránke, aby ste spojili účelnosť aj vzhľadovú stránku.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Umývadlové batérie: typy a trendy

Medzi nesmierne modernú umývadlovú batériu patrí priestorová – stojanková batéria do priestoru. Sú umiestnené vedľa umývadla a dotvárajú nesmierne minimalistický moderný dizajn kúpeľňového priestoru. Ideálne sú napríklad pre vstavané umývadla, či umývadlá brúsené na dosku. Klasiku a nadčasovosť predstavujú umývadlové batérie umiestnené na umývadle – prakticky nimi nemôžete nič pokaziť.

Medzi novinky a trendy patria aj batérie umiestnené nad umývadlom na stene. V tomto prípade o trochu futuristický vzhľad, ktorý je však opäť nesmierne minimalistický a hodí sa do širokého spektra štýlov. Dôležité je tiež pozerať sa na estetickú stránku – môžete totiž rovnako voliť oblé, či hranaté krivky a dokonca aj rôzne farby a prevedenia.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Sprchové batérie: základ pre pohodlné sprchovanie

Súčasné sprchové batérie rozdeľujeme predovšetkým na nástenné a podomietkové verzie. Potom sú však dostupné aj sprchové systémy. Medzi absolútnu klasiku patrí nástenná páková batéria, v súčasnosti ju nahradzuje trochu novší systém v podobe termostatickej batérie. Medzi modernejšie verzie patria podomietkové batérie, ktoré majú veľmi minimalistický vzhľad. Opäť ich rozdeľujeme na pákové alebo termostatické. Pri renovácii môže byť skvelým tipom voľba sprchovacieho setu, no hodí sa aj do moderných domácností.

Andrej Hossa

Andrej Hossa

Bloger 
  • Počet článkov:  38
  •  | 
  • Páči sa:  11x

Ahojte, som mladý chalan z Bratislavy, ktorý má rád počítače, internet, IT trendy, biznis a astronómiu. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

750 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu