reklama

Zariadenie spálne jednoducho a štýlovo

Zariadenie interiéru vo všeobecnosti patrí medzi podstatné súčasti našich životov.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Vplýva totiž na praktickosť jednotlivých komponentov, účelnosť využívania nášho priestoru, ale rovnako má na nás estetické prevedenie aj psychologický vplyv. Vo veľkej miere sa to napríklad ukázalo v období pandémie, kedy sme boli odkázaní na prácu z domova. Neporiadok, či neorganizované priestory na nás pôsobia chaoticky a eliminujú našu produktivitu.

Spálňa ako miesto na oddych

Spálňa je predovšetkým priestorom, ktorý slúži na relax a spánok. S touto miestnosťou je teda ideálne si aj vybudovať takýto vzťah. Čím lepšie sa budete cítiť v spálni večer a čím útulnejšie bude pre vás izba vybavená, tým lepšie sa vám bude zaspávať. Atmosféra je teda v tomto prípade základom. Najlepšie je teda voliť menej nábytku no radšej môžete siahať po kvalitnejších kúskoch.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Aby ste vytvorili dobrú atmosféru, fundamentálny kúsok predstavuje kvalitné osvetlenie. V spálni je ideálne siahať po teplom svetle, ideálne z viacerých zdrojov, keďže centrálne svetlo je na večer príliš intenzívne. Tlmené teplé svetlo vám pomôže jednoduchšie zaspať, pretože sa vám pri ňom bude tvoriť dostatok spánkového hormónu. Rovnako je podstatné zvoliť kvalitnú posteľ a mať v izbe primeranú teplotu – radšej nižšiu okolo 20°C.

Zariadenie spálne

Ako základ vašej spálne môžete zvoliť praktickú komodu. Ide o kúsok nábytku, kde viete schovať obrovské množstvo užitočných vecí, či už čo sa týka oblečenia alebo rôznych dokumentov. Následne je základom posteľ, ktorá by mala byť pohodlná a priestranná, aby ste sa v nej cítili pohodlne a mohli ste si dôkladne oddýchnuť. Do spálne neodporúčame umiestňovať žiadne rozptyľujúce predmety a určite si do nej nedávajte elektroniku.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Medzi drobnosti, ktoré ale v konečnom dôsledku spravia najväčší rozdiel patria napríklad doplnky. Veľmi veľký vplyv na kvalitu vášho spánku, ale aj vzhľad miestnosti má posteľná bielizeň.  Rovnako patria medzi kvalitné a praktické doplnky aj vankúše. Obrazy, či kvetiny sú tiež vítanými spoločníkmi vo vašej spálni. Môžete napríklad voliť aj niektoré druhy rastlín, ktoré vám prečistia vzduch.

Skvelým pomocníkom na večerné zaspávanie môže byť difuzér. Môžete ho používať na zvlhčenie vzduchu, prípadne vo forme aromaterapie. Medzi ďalšie doplnky patrí napríklad koberec, ktorý môže byť príjemným spestrením a zároveň je príjemné ráno mať teplú a mäkkú podložku. Všetky tieto kúsky voľte v neutrálnych a tlmených farbách, aby ste čo najlepšie navodili upokojujúcu atmosféru večerného relaxu.

Andrej Hossa

Andrej Hossa

Bloger 
  • Počet článkov:  38
  •  | 
  • Páči sa:  11x

Ahojte, som mladý chalan z Bratislavy, ktorý má rád počítače, internet, IT trendy, biznis a astronómiu. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

296 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu