reklama

Vďačná téma marihuana

Chápem, prečo prišla gandža na pretras práve teraz. Zákon o zmene stavebného konania môže pripraviť kohokoľvek o majetok kvôli súkromnému záujmu, stačí, že „projekt“ nájde zaľúbenie vlády. To, čo smrdí tunelom tajných, výpadok daňových príjmov, facky ústave a iné háklivé témy treba niečim prekryť. Ale, keď už ste maryšu načali, pridám niečo aj ja.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (18)

Vážené dospelé obyvateľstvo našej krásnej vínorodej krajiny! Považujete sa za nesvojprávnych? Potrebujete rozhodnutie politika a dychčanie prepoteného policajta za chrbtom, aby ste vedeli posúdiť, čo je správne a čo nesprávne? Keď chcú vaše hlasy vo volebnej urne, tak ste volič s majestátom koruny tvorstva. Keď ide o to, či zapálite joint, tak ste tá najväčšia lúza, odpad, spodina nesvojprávna.

Nielen, že marihuanu treba dekriminalizovať, jej fajčenie, varenie čaju, mastí z nej musí byť legálne a štát sa do toho nemá čo starať. Tak, ako pestovanie čerešní. Ak dokážete pokrytecky tolerovať chlast, je verejne známe, že s ním viacerí máte problémy, že vás je viac vo fajčiarňach ako v rokovacej miestnosti, tak pestovanie marihuany musí byť slobodné, jej fajčenie nesmie byť o nič viac obmedzené, ako húlenie cigariet na verejnosti. Čoho sa politici bojíte? Že sa zhúlime, prekukneme vás a povešiame na kandelábre? Pri útoku ale vojsku neváhate nalievať 100 gramov, pokrytci! Prečo nezakážete alkohol (konzumujem ho s odporom, ktorý ale so sebazaprením dokážem prekonať), fajčenie (som zarytý nefajčiar), to by ale boli výpadky daní. Lebo dane? Alebo náboženstvo, veď súdruhovia Marx, Engels a Lenin ho označili za ópium ľudstva, veď ste všetci na ich učení vyrastali, už ste to raz skúsili a neuspeli. A potom viera v Boha predsa upevňuje štát a umravňuje ľudí (dokonca aj mňa).

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

A teraz vecne a bez emócií. Nebudem propagovať liečivé účinky marihuany. Jej zástancovia presviedčajú, že v mnohých oblastiach môže konkurovať omnoho drahším syntetickým drogám, liekom, asi nám drahé zdravotníctvo vyhovuje. Nebudem nijak propagovať jej uvoľňujúce účinky, je to jednoducho droga, ktorá mení chovanie človeka, čo určite nie je v poriadku. Samozrejme nechcem, aby to do mňa napálil zhúlený vodič (napáli to do mňa spitý vodič). Pozriem na to inak:

  • Keď si bude každý, kto chce, pestovať gandžu na balkóne, asi si ju nebude kupovať od priekupníka, že?

  • Nebude musieť ukradnúť peniaze a rozbíjať sklá na aute a priekupník si budú musieť nájsť nový job, že?

  • Keď si zapáli maryšku zadara, nebude potrebovať herák či koks (ani perník či extázu, ani neviem ako sa tie sračky všetky volajú) za prachy, že? Nie je prechod k tvrdým drogám daný tým, že díler marihuany tvrdú drogu jednoducho marketingovo podsunie – neskúsiš?

  • Možno sa zvýši HDP, tak ako ho zvýšila maryša aj s hipíkmi, homosexuálmi a inými minoritami v San Franciscu, že? - Možno aj to letisko, čo ste nepredali, bude mať konečne kšeft.

  • V Amsterdame sa zákaz predaja trávy cudzincom vraj ignoruje, už dlhšie som tam nebol, prispieva totiž k biznisu a turistickému ruchu viac, ako akákoľvek propagácia krajiny. Či?

A teraz k ochrane detí a k výkrikom hysteriek o "zákonoch pre dílerov". Tak vážení, deti neochránite pozeraním telenoviel, ani hľadaním žien pre farmárov, ale vodením detí na futbalový (basketbalový, hokejový, plavecký, tenisový, džudistický...) tréning. Ani, keď sa cez víkend budete vyvaľovať na gauči, miesto toho, aby ste točili s ratolesťami pedálmi na bicykli. Keď komunikáciu s potomstvom odbavíte otázkou, čo bolo dnes v škole? Keď sa k vám nebudú chodiť hrať kamaráti detí, aby ste ich poznali a aby vám dôverovali. Vaše zlyhanie za vás štát nenapraví, vaše deti neochráni, tak ako ich neochránil pred alkoholom, gamblingom, pouličným gangom. Stačí pozrieť na štatistiky o skúsenostiach deciek s drogami, štát zase raz zlyhal.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

A na záver k tvrdým drogám, to je fakt ťažká téma, najmä preto, že spôsobujú závislosť. A závislosť je nesloboda. Asi, keby som ako monarcha mohol rozhodnúť sám, zvolím nasledovný postup: ak u vás nájdu tvrdú drogu, idete do basy. Ak vyšetrovateľa presvedčíte hodnoverným dôkazom, že tú drogu ste si naozaj išli pichnúť vy a označíte a pomôžete pri zatknutí a odsúdení toho, kto vám ju predal, mohli by ste odísť ako slobodný (no nie celkom, liečenie by som dal určite ako povinné). Po ušiach by dostal díler. Tým by som tresty naopak asi zdvihol. Ale aj díler by si mohol trest zmierniť, ak by označil, kto je nad ním....

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Prečo to politici neurobíte? Vari by to poškodilo kšeftu? Neverím vám ani nos medzi očami!

Igor Hornak

Igor Hornak

Bloger 
  • Počet článkov:  136
  •  | 
  • Páči sa:  12x

Presvedčením libertarián Zoznam autorových rubrík:  O nesmrteľnosti chrústaSpoločnosť a politikaCestyÚvahy o lepšom štáteFinanciePostrehyKrčmy mojej mladostiSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

24 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

754 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu