reklama

7 Statočných horkosť prehry bolí, ale boj o titul pokračuje

Šachová extraliga 2011/2012 pokračovala vo februári zápasmi 7. a 8. kola. Družstvo 7 Statočných Košice tentokrát cestovalo v sobotu do Liptovského Mikuláša a v nedeľu do Prievidze. V oboch zápasoch sme očakávali tvrdý súboj, pretože tieto družstvá napriek svojim kvalitným súpiskám už musia bojovat o záchranu.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)
Obrázok blogu

SOBOTA:

V sobotu prisiel deň, ktorý raz musel prísť. Po 14 víťazných zápasoch (ak počítame posledných 8 kôl z ročníka 2010/2011 a prvých 6 kôl z ročníka 2011/2012) prišla prehra. Žiaľ je to prehra zaslúžená po bezkrvnom výkone družstva. Na šachovniciach, kde sme boli favoriti, napriek úpornej snahe našich hráčov, súperi udržali remízový výsledok a naopak tam, kde súperi mali prevahu v ratingu, dokázali dvakrát bodovať. Prehra 3:5 bolí, ale život ide ďalej. Možno to znie nadnesene, ale v takých chvíľach sa ukazuje morálna sila kolektívu a schopnosť pokračovať v ceste za vytýčeným cieľom.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

NEDEĽA:

V nedeľu sme v Prievidzi očakávali ešte ťažšieho súpera ako v sobotu v Liptovskom Mikuláši. Súperi nám však uľahčili snahu znovu naskočiť na víťaznú vlnu, keď na zápas nenastúpili ich prví dvaja hráči zo súpisky a tým sme sa stali favoritmi zápasu. Zo začiaku sme boli zaskočení,keď naša posila z Ukrajiny Jurij Vovk nečakane hladko prehral svoju partiu s nádejným juniorom Dominikom Csibom. V ďalšom priebehu sa však už prejavila húževnatosť a bojovnosť našich hráčov a po skončení prvej časovej kontroly sme viedli 4:2. Výhra Jirka Štočka na 1.šachovnici s mladým veľmajstrom Petrom Michalíkom dovŕšila naše víťazstvo a po formálnej remíze na 8.šachovici sme zaznamenali výsledok 5,5:2,5.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

AKTUÁLNE:

Družstvo 7 Statočných aj po zaváhaní v Liptovskom Mikuláši je po 8. kole samostatne na čele tabuľky. Náš náskok pred druhým družstvom Slovana Bratislava sa „scvrkol" na 3 body. V 8.kole sa potkol aj náš prenasledovateľ v zápase s Dunajovom, kde bol jasným favoritom a dosiahol iba remízu 4:4. To len potvrdzuje vyrovnanosť súťaže a potrebu bojovať až do konca.

ČO NÁS ČAKÁ:

Pred nami je záverečné trojkolo 9.3.-11.3.2012 v Nitre. Čakajú nás družstvá z „našej" štvoričky MŠK KdV Kežmarok a ŠK Doprastav Bratislava, ktoré sú namočené v boji o záchranu a hlavne v 10. kole jediný prenasledovateľ Slovan Bratislava. S veľkou pravdepodobnostťou sa v tomto zápase rozhodne, kto bude úspešný v boji o titul.

Imrich Jurčišin

Imrich Jurčišin

Bloger 
  • Počet článkov:  5
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Mojou hlavnou záľubou je šach, ktorý chcem propagovať aj formou písania článkov o ňom. Šachu sa venujem už menej ako hráč o to viac sa mu venujem z pozície organizačného pracovníka, rozhodcu a trénera. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu