reklama

Čo bude ťažiskovou témou volieb

Žijeme v krajine, kde pocity a emócie bez problémov víťazia nad rozumom, v krajine v ktorej nám pravda zavadzia.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Dovolím si preto vysloviť zlovestné proroctvo. Ťažiskovou témou nebude kolabujúce zdravotníctvo, nedokončená súdna reforma, či reforma Národných parkov, genocída na Ukrajine, inflácia, zdražovanie a klesajúca životná úroveň. Nebude ňou  ani vykrikovanie, keby sa tu nekradlo, ako fantasticky by sa nám žilo , ani jarmočná lož, že ja vás pred vojnou, či zdražovaním ochránim, ani iné prejavy našich politikov, žalostné rovnako formou aj obsahom. Dôležitosť témy, teda obsahu sa ukazuje ako minimálna, resp. nulová. Môže ňou byť akákoľvek primitívne odhalenie,  obsesívna lož vyslovená svätými ústami uctievaného rozprávača príbehov, ktorá napriek tomu,  že  evidentne pohŕda rozumom svojich voličov, vyvoláva najväčšie emócie a neustálu histériu. Zvolanie, ak nezvolíte mňa, naplní sa apokalyptická predstava o blížiacom sa konci sveta síce počíta s tým, že existuje veľká časť voličov, ktorá má problémy s chápaním najzákladnejších vecí a preto strach z konca sveta logicky vyvolá histériu. Teda aspoň v kultúre, v ktorej bolo za vakcináciu 99 % lekárskych kapacít, no ľudia napriek tomu v tejto veci verili hudobnej skupine Maduar.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

        Nečaká nás teda konštruktívny monológ politikmi, ktorí sa nás snažia osloviť obsahom, oni sa snažia zaútočiť formou na naše emócie. Tento ich lživý a špinavý trip si všímam už niekoľko mesiacov, vyslovovať akúkoľvek stupídnu lož  mimoriadne presvedčivým spôsobom. Funguje to na 20 % oslovených. Zatiaľ.

        Samozrejme, že by bolo najrozumnejšie, keby sme sa my voliči neuspokojovali len s formou, s presvedčivým prejavom, ale žiadali aj relevantný obsah, nie všetci sme náchylní počúvať presvedčivé lži a konšpirácie, nie všetci, sme zraniteľní voči posolstvám demagógov, nie všetci sme ochotní akceptovať rasistické teórie, ani lož, že za klesajúce preferencie niektorých politických subjektov môže záhadná LGBT lobby.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

        Ak by sme prijali účelovo tento mimoriadne odporný spôsob myslenia, že  voľby vyhráva forma, emócia a nie obsah, zo spolupodielu  na spoločenskej atmosfére a atmosfére myslenia sa nevyzujeme akýmkoľvek kolotočom slov a našu krajinu po voľbách uvrhneme na päťsto rokov do izolácie.

Ivan Mlynár

Ivan Mlynár

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  233
  •  | 
  • Páči sa:  16 728x

Verím v pravdu a spravodlivosť, verím v potrebu zmeny v spravovaní našej spoločnosti Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Iveta Rall

Iveta Rall

86 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Pavol Koprda

Pavol Koprda

9 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu