reklama

Póza nevinného okoloidúceho v nadchádzajúcich parlamentných voľbách je faustovský obchod

Na sociálnej sieti facebook som od jesene 2019 a portfólio mojich priateľov sa tvorilo veľmi extenzívne, kostrbato.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Zruba v tom čase som napísal svoj prvý blog na eSMEčku a odvtedy ich bolo asi sedemdesiat.

Pokým na eSMEčku si moje blogy prečítalo viac ako 200 000 ľudí, na facebooku som nespravodlivo uprednostňoval ľudí, ktorých osobne poznám, hlavne bývalých spolužiakov, pretože u tých ktorých nepoznám, som ťažšie odhaľoval ich vnútorný svet, teda svet ich myšlienok, túžob, pocitov.

Môj facebookový profil a tiež moje blogy sú hlavne o politike a pri hádkach o politike zachríplo už mnoho hlasiviek. A nielen to, skončilo aj mnoho priateľstiev. Tak tomu bolo aj v mojom prípade. Keďže medzi mojimi fb. priateľmi boli ľudia, ktorí podporujú vojnu Ruska na Ukrajine, pohŕdavo sa vyjadrovali o samotnej existencii pandémie, utápali sa v konšpiráciách, či strašili migrantmi a LGBTI+, jednoducho som ich zablokoval a niektorí do tejto čiernej diery uvrhli mňa. Z ich pohľadu úplne oprávnene. Zostali ste vy, s ktorými mám spoločné morálne zásady a kompaktibilný biologický softvér.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Napriek tomu, že vnímam chaos, nespravodlivosť či neistotu dneška tak ako vy, syndróm naučenej bezmocnosti ( aj tak nemôžem nič ovplyvniť ), ktorý som si všimol u mnohých z vás, našu situáciu v žiadnom prípade nezlepší a nezlepší ju ani rozhodnutie niektorých z vás , najbližších parlamentných volieb sa nezúčastniť vôbec, lebo “ nemám koho voliť “ . Súčasní politickí hrubci nás dostali presne tam, kde nás dostať chceli , do stavu absolútnej apatie, už neveríme ničomu a nikomu a svoju radikálnu nespokojnosť riešime únikom do vnútornej ilegality.

Pýtate sa ma, koho teda máte voliť a koho budem voliť ja. Ak sa vám podarí oslobodiť od svojho rozhodnutia nevoliť, neporadím vám koho voliť, ale koho nevoliť v žiadnom prípade. Nedajte svoj hlas jednak červeno-hnedému sedimentu, jednak nesystémovým stranám, ktoré sú de facto majetkom ich predsedov. Dá sa na základe kvantifikovateľných a objektívnych faktorov vyčísliť, koľko peňazí smeráci ( hlasáci ) počas svojich vlád ukradli, alebo koľko premrhal Igor Matovič tým, že si naše spoločné peniaze pomýlil s marketigovou pokladničkou. Darebácky fašizmus je tiež vynikajúci politický biznis.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

K tomu, koho budem voliť ja , sa vo verejnom priestore vyjadrím po prvý krát. Budem voliť Progresívne Slovensko. Jednak zdieľam liberálne hodnoty, jednak v mojom čítaní, toto hnutie reprezentujú mladí ľudia, ktorým ešte mravné hodnoty niečo hovoria, ľudia so slobodnými názormi, ktorí si ctia princípy právneho štátu, slobodnej súťaže politických strán, trojdelenia moci, trhovej ekonomiky, súkromného vlastníctva, či ochranu ľudských práv. Takže ja voliť iste pôjdem.

Ivan Mlynár

Ivan Mlynár

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  242
  •  | 
  • Páči sa:  17 865x

Verím v pravdu a spravodlivosť, verím v potrebu zmeny v spravovaní našej spoločnosti Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu