reklama

Prečo podporiť nie dobrú vládu Igora Matoviča ? Lebo Pellegríni.

Hneď na úvod by som chcel upokojiť tých pár čitateľov, ktorí si prečítajú môj blog, že v žiadnom prípade nebude obhajobou Igora Matoviča a jeho vlády.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (4)

 Ako som uviedol v nadpise, podľa mňa naša vláda nie je dobrá ( až na niektorých členov – Mária Kolíková, Ivan Korčok ) a to som ten posledný komu budú chýbať jemné, prenikavé analýzy a hlboké meditačné ponory tohto voluntaristu, ktoré mnoho krát pripomínajú skôr rezignujúci výkrik zúfalca.

 A chýbať mi nebude ani vyznavač primitívneho materializmu, zarobiť na čomkoľvek, multiotecko jedenástych detí s desiatimi ženami ( údaj je aktuálny k 9.1.2021 ).

 

Nemôžeme si však toto bremeno uľahčovať drogou lacnej a ľúbivej tváričky menom Peter Pellegríni. Čo bolo doposiaľ najcharakteristickejšou črtou toho angažovaného kritika novej vlády s opačným hodnotovým znamienkom ako má slušný človek ? Dvadsať rokov absolútnej devótnosti voči svojmu stvoriteľovi Róbertovi Ficovi a keď sa mu zdalo že je báječnou politickou kartou tohto primitívneho fundamentalistu podraziť, tak to bez hanby urobil.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Prečo je táto karikatúra sociálneho myslenia taká nebezpečná, že vyzývam na podporu nie dobrej vlády ? Dôvodom je skutočnosť, že táto kombinácia populizmu, arogancie a ignorancie pravdy je poslednou šancou smeráckeho ziskuchtivého gangu prehĺbiť nespokojnosť s vládou ( čo zvládnu Matovič so Sulíkom aj sami ), vyvolať predčasné voľby a zastaviť obnovu spoločnosti. Počas krízy neváha zneužiť stovky mŕtvych v nemocniciach ani smrť človeka vo vyšetrovacej väzbe. Tento krivák bez problémov predvádza na tlačovkách pózy, ktoré ho naučil Róbert Fico. Množstvo ľudí s ním stotožňuje svoje nádeje v utopistickej predstave že, práve on nastolí sociálnu spravodlivosť. Čo si s tým, že by ho volil každý piaty volič má počať rozum trénovaný klasickou logikou ? Čo si mám myslieť o ľuďoch, ktorých jeho ponížený, zhrbený a pokorný postoj voči Róbertovi Ficovi ( počas uplynulých dvadsať rokov, keď z toho profitoval ) necháva ľahostajnými, dokonca ho schvaľujú ? Pýtam sa kde zostalo triezve myslenie v čase zdvihnutých emócií ?

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Škody napáchané takýmito ľuďmi, ak by sa dostali k moci by presiahli únosnú mieru. Naša spoločnosť by vládu tohto chytráka nemusela po dlhé roky rozchodiť. Nesmieme sa v žiadnom prípade spoliehať na to, že zlo má sebazáhubný charakter a je potrebné len pasívne a rezignujúco počkať, to by bolo našou najväčšou chybou. 

 Nepíše sa mi to ľahko, ale dnes je vláda Igora Matoviča to maximum na čo máme. Všetko má svoj čas a čas na uplatnenie čestných, slušných ľudí na našej politickej scéne príde včas. Carl Gustav Jung v jednom svojich diel opísal primitívne kmene, žijúce archaickým, s prírodou spätým životom, ktorého členovia rozlišujú medzi malými, t.j. súkromnými snami a snami veľkými, ktoré majú význam pre celý kmeň. Viete ktoré sny uprednostňujú ? Sny veľké. Ak to dokážu oni, dokážu to aj politici, ale nie tí, ktorí len zbierajú protestné hlasy frustrovaných voličov. 

Ivan Mlynár

Ivan Mlynár

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  240
  •  | 
  • Páči sa:  17 778x

Verím v pravdu a spravodlivosť, verím v potrebu zmeny v spravovaní našej spoločnosti Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu