reklama

Slovenská armáda

Slovenská armáda v Iraku. Slovenská armáda....Moment...Prečo?Nehrozí útok, nehrozí vlastne nič. Ale aj tak ich posielame do Iraku dke ešte pobudnú nejaký ten čas všakže. Ale načo? To Amerika nemá vlastné zdroje? Však priam nekresťanské peniaze dávajú do zbrojárstva tak čo? Prečo sa im pcháme do.....

Písmo: A- | A+
Diskusia  (4)

Minulý rok som si prečítal (myslím že v SME) koľko peňazí dáva náš štát na armádu. Nepamätám si celé číslo, ale cifra to bola teda dosť vysoká. NIekoľko miliard slovenských korún a ja stále nechápem načo. Slovenská armáda aj tak poväčšine nič nerobí len sa na vojakov hrajú. Zbytočne veľa peňazí do ničoho. Veď aj keby vypukla nejaká vojna tak sa ako ovečky pripojíme k tomu, kto nám dá viac, k tomu kto je väčšina.

Ale porovnajme to s políciou. Koľko ľudí nadáva aká je polícia, že sú to obyčajný "fízli", a neviem čo ešte. Ale nebyť ich by bol ešte horší chaos v uliciach zatiaľ čo armáda dostáva veľké peniaze a sedia na zadku. Polícia dostáva menej peňazí, a keď ich nezaplatí štát, tak ulica a preto je to všetko takto. Zoberme si aj situáciu keby zabili v službe policajta. Chvíľka v správach, menší článok v novinách a tým by to zhaslo veľmi rýchlo. Ale zomrel by vojak. Zrazu plné správy toho, plné noviny či rozhlas pritom polícia je pre nás oveľa dôležitejšia podľa môjho názoru. Nech kompetentný povolajú do ulíc armádu, keď vidia čo sa tu deje. Generáli, majori a podobní majú príliš veľa peňazí za nič.

Predstavte si keby armáde dávali menej a dali viac školstvu, polícii a zdravotníctvu. Úplné utrácanie bez rozumu a normálneho dôvodu. Môžeme len dúfať že armáda sa "znormalizuje" a že sa to vylepší.....moment....nie to sa nestane takže nič.

Naši politici asi strácajú prehľad, asi nevidia že policajtom občas môže ísť aj o život zatiaľ čo armáda nič. Ďakujem polícii a nezanbím sa za to. A myslím si že všetci veľkí "hrdinovia" čo radi nosia kreslia všade A.C.A.B. by sa mohli uvedomiť, alebo dostať obuškom po chrbte.

Kde sa kazia mladí a kde zmiznú prachy
odpoveď vám dá samá armáda
s kadiaľ su tie hlúposti, kráčať do budúcnosti
vojenskou politikou a vojenskou silou

My chceme len jedno, zrušte armádu
nechceme ju naďalej už tu ...

Míňajú sa peniaze, ľudí sťahujú reťaze
v súčasnej rozbúrenej politickej vlne
stratíš nárok na mladosť, rozoberú ti radosť
a možno ťa v plechovke odošlú domov


Spravia z teba šaša, nezmyselná masa
dôstojníkov, plukovníkov, generálov, majorov

Konflikt-No army

Tomáš Jáger

Tomáš Jáger

Bloger 
  • Počet článkov:  8
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Stratený kdekoľvek,stále veriaci v nádej Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu